"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Pin header

Pin header naar USB C kabel - Delock
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Pin header - Delock
2-3 dagen levertijd
€ 6,99
Pin header - Delock
2-3 dagen levertijd
€ 5,99
Pin header - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 5,29
Pin header box - Velleman
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,99
Pin header connector - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 10,99
Pin header connector - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 8,49

Wat is een pin header precies?

Een pin header is een aansluiting die veel als interne aansluiting in een pc wordt gebruikt. Deze connector is eenvoudig op een printplaat zoals een moederbord te monteren. Hij is eenvoudig in gebruik en maakt een betrouwbare verbinding met de aangesloten accessoires. Al deze eigenschappen en de lage kosten maken de pin header tot een populaire connector voor moederbordfabrikanten. Het product bestaat uit een rij aansluitpennen. Soms zijn de pennen niet afgeschermd, maar steeds vaker wordt ervoor gekozen om de pennen te omhullen met een kunststof bescherming zodat de pennen goed beschermd zijn. Om verkeerd aansluiten te voorkomen heeft de connector die in de pin header past een nok aan een van de lange zijden. Deze nok valt in een uitsparing die in de omhulling van de pin header gemaakt is. In de computerindustrie worden ze al jaren lang gebruikt voor het mogelijk maken van externe aansluitingen zoals parallelle, seriële en USB aansluitingen. Hierbij kan gebruikgemaakt worden van een flat cable met een aparte bracket waar de connector ingebouwd is, van een kabel met losse connector of van een klein printplaatje met connector voor de pin header en USB aansluitingen.

Geschikt voor externe USB aansluitingen

Moderne moederborden hebben vrijwel altijd een pin header voor een of meerdere externe USB 2.0 of 3.0 aansluitingen. Met een pin header naar USB aansluiting kunt u eenvoudig extra USB aansluitingen creëren zonder dat u een extra insteekkaart hoeft te kopen. Voor een moederbord is de meest gebruikte aansluiting de dubbele USB-A aansluiting. Deze is voorzien van een standaard pin header female. Voor USB 2.0 wordt een 9 pins connector gebruikt. Hierbij zijn de 9 pins female connector en de twee USB-A aansluiting op een printplaatje gemonteerd. Wij leveren verschillende uitvoeringen waarbij u kunt kiezen voor een horizontaal of verticaal gemonteerde 9 pins uitvoering en twee enkele naast elkaar geplaatste of voor een dubbel gestapelde USB-A connector. Wilt u meer flexibiliteit, dan kunt ook kiezen voor een vorm waarbij de twee type A connectors in een bracket gemonteerd zijn en via een dubbele kabel met de 9 pins connector verbonden zijn. Voor USB 3.0 wordt een 19 pins connector gebruikt. Deze modules leveren we als printplaatje waarbij u kunt kiezen tussen verschillende uitvoeringen, waarbij twee enkele versie 3.0 aansluitingen naast elkaar genoteerd zijn of waarbij een dubbele gestapelde 3.0 aansluiting wordt gebruikt.

Geschikt voor parallelle en seriële aansluiting

In de elektronica en de computertechniek zijn er talloze toepassingen voor deze connector. Bij oudere computers wordt hij gebruikt voor het aansluiten van een flat cable met aan het andere uiteinde een parallele of seriële connector die op een bracket is gemonteerd. Op deze manier is eenvoudig en zonder solderen in enkele minuten een externe seriële of parallelel aansluiting op een pc kast te realiseren. Wilt u het aantal aansluitingen op uw pc uitbreiden en heeft uw moederbord nog één of meerdere vrije headers voor een parallelle of seriële poort? Dan is het niet nodig om een extra insteekkaart te kopen. U heeft aan een pin header naar parallel of serieel genoeg. Voor serieel kunt u kiezen uit een normale backplane met één of twee aansluitingen. De low profile backplane leveren we met één seriële aansluiting. Elke serieaansluiting heeft zijn eigen female pin header om de seriële poort op het moederbord aan te sluiten. Voor een parallele poort kunt u kiezen uit een normale backplane of een low profile backplane met een parallelle poort. Let bij het bestellen goed op of u een normale uitvoering of een low profile uitvoering nodig heeft.

Overige connectors

Heeft u een moederbord met een beschadigde pin header en heeft u voldoende soldeerskills? Wij leveren diverse printplaatheaders. Deze is ook ideaal als u zelf schakelingen bouwt en deze wilt voorzien van een seriële of USB aansluiting. Let bij het bestellen goed op het aantal pennen, of u een male of een female connector nodig heeft en of u een haakse of een rechte uitvoering nodig heeft. Wij leveren ook uitvoeringen met een vergrendeling. Deze zijn bijzonder praktisch in een omgeving waar uw apparatuur aan trilling blootstaat. Een vergrendeling voorkomt dat een connector los kan trillen. Wij hebben ook diverse kabels in ons assortiment waarmee u rechtstreeks een USB verbinding kunt maken met een GPIO of UART aansluiting van bijvoorbeeld een Raspberry Pi computer. Deze kabels zijn uitgerust met een chip die voor de benodigde signaalconversie van bijvoorbeeld TTL of 3,3 volt level naar USB zorgt. Naast de hierbovengenoemde kabels, hebben wij nog diverse verleng- en verloopkabels in ons assortiment.