Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Draadloze koptelefoon

Techniek achter een draadloze koptelefoon

Bij Allekabels valt er iets te kiezen. Met name qua technische specificaties heeft u bij ons een prima keuze in geluidstechnisch uitstekende draadloze hoofdtelefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De hoofdtelefoons worden geleverd met een compact zendstation, dat een bereik tot circa 100 meter heeft. Het signaal wordt overgebracht via FM-signalen. Sommige modellen zijn uitgerust met PLL technologie voor een optimale signaalontvangst en voorzien van autodetectie waarmee de draadloze koptelefoon automatisch in-/uitschakelt. Afhankelijk van het model dat u kiest, heeft uw draadloze hoofdtelefoon een gebruiksduur van tussen de 15 en 20 uur. De batterijen van de draadloze koptelefoon zijn slim oplaadbaar zonder dat u deze uit de headset hoeft te halen. U legt of klikt hem eenvoudig op uw cradle.

De vorm van uw systeem

De meeste mensen denken bij een draadloze koptelefoon aan het typische schelpmodel. Twee vormpjes die over uw oren gaan, beugel erover, klaar. Toch is dit zogenoemde on ear koptelefoon model lang niet meer de enige standaard. Oordopjes bijvoorbeeld zagen we bij de iPod al vanaf 2001. Vanaf die serie werd bij de iPod de hoofdtelefoon door oordopjes vervangen, de zogenoemde in ear koptelefoon variant. Of toch misschien een over-ear koptelefoon? Zachte earpads en lichtgewicht designs zorgen er tegenwoordig voor dat u nauwelijks merkt dat u een draadloze koptelefoon op hebt, destijds een voorname reden waarom oordopjes op de markt kwamen.

Bluetooth hoofdtelefoon

Bij Allekabels hebben we modellen met een snoertje en draadloos. Wilt u liever een draadloos model, bekijk dan zeker onze draadloze koptelefoons bluetooth. De draadloze verbinding gebeurt niet zoals bij een draadloze router via wifi maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Bluetooth heeft een paar typische kenmerken. Het bereik van draadloos infrarood is kort en ligt ergens tussen 1 en maximaal 5 meter. Een bluetooth koptelefoon kent echter een bereik van circa 10 meter. Draadloos infrarood vereist verder een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Bluetooth kent deze beperking niet omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. U kunt uw bluetooth koptelefoon dus ook prima in een minder ideale positie gebruiken.

Draadloze koptelefoon samen met microfoon, surround sound en mobieltje?

Allekabels heeft diverse modellen draadloze koptelefoon met microfoon. Verder hebben wij in ons assortiment ook draadloze koptelefoons die geschikt zijn voor surround sound. Meestal kunt u deze functie bij een draadloze koptelefoon aan en uit zetten, het is immers niet altijd handig bijvoorbeeld als u gewoon een muziek cd in stereo wilt beluisteren. Verder moet u op de betreffende productpagina altijd even checken of de hoofdtelefoon van uw keuze goed functioneert met het apparaat waar u hem op wil aansluiten. Zo functioneert een bluetooth koptelefoon niet zonder meer met elk mobieltje, om maar een voorbeeld te noemen.