Type | Dubbel |
Fitting | 2db |
Draagkracht | 20 Kg |
Materiaal | Metaal |
Hoogte | 1600 mm |
Bij bouwlampen is de lichtsterkte een belangrijk keuzecriterium. Er zijn drie soorten lampen: halogeen, spaarlamp en led. Halogeen heeft een grote lichtsterkte van meer dan 8000 lumen, maar heeft als nadeel dat die gloeiend heet wordt. Bovendien gaat een halogeenlamp niet zo lang mee als een led lamp of spaarlamp. Een spaarlamp heeft een lichtsterkte van net boven de 1000 lumen. De led bouwlamp varieert van 400 tot 3500 lumen. Zeker bij de hogere lichtsterktes wordt een grotere focussering van het licht bereikt door toepassing van goed weerkaatsende oppervlakken van de armatuurbinnenkant en krachtige chip-leds met een gezamenlijk groot vermogen van 50 watt of meer. Deze combinatie maakt dat er een grote intensiteit van het licht wordt verkregen. Ledlampen zijn het zuinigst in verbruik, dan volgen de spaarlampen en halogeenlampen sluiten de rij.
Ons assortiment omvat diverse types bouwlamp op statief: halogeen en voornamelijk led. Dit soort lampen heeft over het algemeen kabels met een lengte tot 2 meter, maar we hebben ook enkelen die 5 meter zijn. Mocht de lengte niet voldoende zijn, hebben we ook kabelhaspels voor u. De led-modellen variëren in waterbestendigheid van IP44 tot en met IP65. De halogeenuitvoering en spaarlamp zijn beiden IP54. Qua vermogen bevinden de ledlampen zich in het bereik van 8 watt tot en met 50 watt. De halogeenlamp heeft 400 watt. Dat betekent dat de ledlampen in energieklasse A zitten en de spaarlamp in klasse B. Dan komt u in ons assortiment nog diverse oplaadbare accu bouwlampen tegen met laadstation of oplader, sommigen met sigarettenaanstekeraansluiting. De beschermingsgraad van die lampen is IP44. Ook behoort een conventionele uitvoering nog tot ons assortiment die voorzien is van een staaldraadkooi om de lampbehuizing heen.
De led uitvoering wordt ook SMD led lamp genoemd wordt. SMD staat voor surface mounted device en betekent in dit geval dat er superkrachtige mini LEDS gebruikt zijn. Verder zagen we nog de bouwspaarlamp en bouwlamp halogeen. We hebben zelfs een variant, waarin nog een gewone lamp kan met grote fitting/E27. Daarnaast onderscheiden de lampen zich in draagbaarheid en standvastigheid, letterlijk. De kleinere modellen zijn alleen draagbaar of om op te hangen. De ietwat grotere modellen zijn voorzien van een rubberen of kunststof handgreep en metalen statief, zodat ze zowel verplaatst als steevast ergens neergezet kunnen worden. De bouwlamp op statief is weliswaar laag aan de grond, maar moet toch nog steeds goed aan de kant gezet worden op een stevige ondergrond om er niet over te struikelen. De lampen zijn ook verschillend als het gaat om de voeding. Ze zijn er als lamp op LR6 AA-batterijen, bouwlamp op accu of bouwlamp op lichtnet. Sommige LED-bouwlampen op lichtnet zijn zelfs van een USB laadpoort voorzien om bijvoorbeeld smartphones op te laden. Een ander aandachtspunt vormt de water/stofbestendigheid. Deze wordt uitgedrukt met een IP nummer. Zo betekent IP44 dat de lamp spatwaterdicht is, IP 54: spatwaterdicht en stofvrij, en IP65: beschermd tegen waterstralen en stofbestendig.