Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Megafoon

Voor iedere situatie de perfecte megafoon

De opvallende vorm zorgt ervoor dat veel mensen dit handige hulpmiddel wat oneerbiedig roeptoeter noemen. Toch zorgt juist die toetervorm ervoor dat de megafoon het geluid geconcentreerd in één richting uitzendt. Dat is dan ook een van de meest handige functies, u kunt namelijk precies bepalen welk deelgroep of zelfs individuele personen van uw doelgroep u aanspreekt. Een functie die met versterker en microfoon niet mogelijk is maar voor een megafoon geen enkel probleem vormt. Met een standaard versterking kunt u zich bovendien niet zonder beperking in een ruimte of over een terrein bewegen. Met een megafoon daarentegen gaat uw versterking gewoon met u mee. In veel situaties is dit dan ook een betere keuze dan een versterker met draadloze microfoon.

Bereik en voeding van een megafoon

Wat in uw situatie de ideale megafoon is, is afhankelijk van een aantal factoren. Is een bereik van 100 meter voldoende of moet u een bereik van een kilometer hebben? Allekabels heeft voor elke afstand meerdere modellen megafoons in het assortiment. Voor kleinere presentaties en evenementen is een megafoon met een bereik van rond 200 meter in principe altijd voldoende. Voor pleinen, grote velden en behoorlijke zalen zijn er uitvoeringen die tot wel een kilometer ver reiken. Deze hebben een hoger wattage, waardoor het geluid harder is en daardoor verder draagt. Een afneembare antifeedback microfoon met spiraalsnoer en volumeregeling zorgt ervoor dat uw megafoon niet gaat rondzingen.

Draagbaar en verplaatsbaar

Megafoons zijn per definitie draagbaar en een netvoeding is dan niet handig. Deze worden dan ook gevoed via batterijen. Kijk op de productpagina of uw megafoon misschien ook een voeding heeft via een 12V DC sigarettenaansteker voor in uw auto, dat kan een handige optie zijn. Verder wilt u graag uw handen vrij hebben als u iets uitlegt. Onze megafoons hebben dan ook een stevige schouderband. Voor compleet handsfree gebruik hebben we ook een draagbaar PA-systeem. Handig wanneer u iets wilt laten zien of uw publiek iets moet aanleren.

Meerdere afspeelfuncties

Gaat u de megafoon alleen gebruiken om uw eigen stem te versterken of wilt u ook geluidsfragmenten kunnen afspelen? Diverse exemplaren zijn behalve met een spraakfunctie uitgerust met sirene, afneembare microfoon en een opnamefunctie, zodat u mededelingen laat herhalen. Sommige megafoons hebben een USB- en SD-aansluiting voor het afspelen van digitale geluidsbestanden. Dat bespaart u en uw teamgenoten straks een schorre stem, de megafoon doet immers het werk voor u.