"

Fitting en wattage van uw afzuigkap lamp

Er bestaan verschillende fittingen voor afzuigkap lampen. Als u niet weet welke fitting de lamp heeft, kunt u dit lezen op de zijkant van uw oude lamp, of in de handleiding van uw afzuigkap. De meeste afzuigkappen hebben een E14 schroeffitting, maar ook de G4 steekfitting wordt gebruikt. Naast de fitting hebben de lampen ook variabele wattages. De fitting heeft een minimum en maximum wattage dat u kunt gebruiken. Hoe hoger het wattage, hoe hoger het verbruik, maar ook hoe feller het licht. Hierbij speelt ook de lichtkleur een rol. Deze wordt weergeven in lichttemperatuur. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer blauwe kleur in het licht zit, en hoe 'kouder' wij het ervaren.

LED verlichting

Een afzuigkap lamp in LED uitvoering heeft een lager verbruik dan andere lampen, waardoor deze goedkoper is in langdurig gebruik. Deze led lampen zetten alle energie om in licht en niet in warmte, waardoor ze niet zo heet worden als bijvoorbeeld gloeilampen. Daarnaast zijn ze tril- en schokbestendiger dan andere types verlichting. Mede hierdoor zijn LED lampen meer bestand tegen vaak aan- en uitgeschakeld worden, wat de levensduur verlengt. Omdat een afzuigkap meestal dagelijks één of twee keer wordt gebruikt, maakt dit de LED lamp uitermate geschikt voor afzuigkappen. Vervangt u uw oude afzuigkap lampen en heeft u nog geen LED verlichting? Dan is dit het moment om over te stappen!

Overige accessoires voor uw afzuigkap

Niet alleen de lamp van uw afzuigkap is soms aan vervanging toe. Ook bijvoorbeeld uw koolstoffilter of combifilter moeten soms vernieuwd worden. Een koolstoffilter wordt gebruikt in een afzuigkap met recirculatietechniek: deze zorgt ervoor dat de kookdampen worden gefilterd en de schone lucht weer de kamer in wordt geblazen. Voor een optimale werking is het belangrijk dat deze filters schoon zijn en op tijd worden vervangen. Ook deze accessoires kunt u vinden in het assortiment van Allekabels! Met de juiste verlichting en accessoires creëert u een optimale kookomgeving.