"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Toetsenbord

Bedraad toetsenbord - Ewent
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 21,49
Toetsenbord - Nedis - Nedis
1-2 dagen levertijd
€ 88,99
Polssteun - Hama - Hama
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 15,99

Indeling en design

Een toetsenbord en muis zijn meestal een onafscheidelijk koppel. Innig verbonden al dan niet via kabels. Het duo kan op alle mogelijke manieren worden samengesteld. Zo kennen we toetsenborden in diverse varianten. Een Nederlands toetsenbord heeft altijd een QWERTY indeling, maar een toetsenbord in een buitenlandse variant beschikt over een andere indeling. In Nederland worden meestal toetsenborden met QWERTY-indeling verkocht, genoemd naar de eerste zes letters van de bovenste rij lettertoetsen. In België kennen we AZERTY en in Duitsland QWERTZ. Indeling en design zijn verder aangepast aan de functie waarvoor het wordt gebruikt. Immers: met een goede ergonomische bouw van een toetsenbord minimaliseert u het aantal typefouten en bovendien krijgt u minder snel last van fysiek ongemak zoals RSI. Een aantal toetsen heeft bovendien verschillende functies waarmee wordt voorkomen dat erg veel toetsen nodig zijn, hetgeen ook de ergonomie aantast. Een speciale functietoets wordt bijvoorbeeld gebruikt als multimediaknop. Vaak is het een persoonlijke keuze welk type u het beste kiest.

Individuele voorkeuren

Bij Allekabels kunt u ook bijzondere types zoals een toetsenbord met verlichting kopen. Handig als u het bijvoorbeeld gebruikt om ’s avonds uw stereoinstallatie te bedienen. Verder is een numeriek toetsenbord handig als u veel berekeningen moet maken, bijvoorbeeld in excel of in uw boekhoudprogramma. U kunt deze numerieke blok afzonderlijk kopen of als onderdeel van een complete set. Daarnaast biedt Allekabels ook USB connectors aan die uw computer uitbreiden met een bluetooth poort, mocht die niet standaard op uw computer zitten. Wie games speelt, heeft met beweging en precisie te maken en kiest voor een gaming toetsenbord. De mate van nauwkeurigheid wordt aangegeven in DPI (dots per inch). Voorbeeld: Een muis ingesteld op 1200 DPI verplaatst de cursor 1200 pixels op het scherm wanneer u de muis 1 inch verplaatst op uw bureau. Een hoge DPI betekent ook meer snelheid. Voor meer precisie kan de DPI laag worden ingesteld. Of uw muis instelbaar is, ziet u eraan of er een DPI switch aan boord is. Misschien wilt u naast een draadloze muis ook wel een draadloos toetsenbord van dezelfde serie aanschaffen. Zo'n complete set is vooral qua design handig.

Draadloze opties

Een draadloze set geeft u alle bewegingsvrijheid. Waar u vroeger beperkt werd door een stoffig muisballetje of onhandig snoer, zijn pc accessoires tegenwoordig een stuk gebruiksvriendelijker. Zo is de muis standaard voorzien van een handig scrollwieltje. Het ontwerp is ergonomischer geworden. Een draadloos signaal naar een klein plugje in uw USB aansluiting is voldoende om te kunnen werken. Inmiddels zijn draadloze apparaten zoals zelden duurder dan een type met een snoer. U kunt uw bluetooth of USB toetsenbord verder prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps. Ook qua kosten maakt de keuze weinig verschil. Wel moet u letten op de soort draadloze verbinding. U kunt kiezen tussen bluetooth en RF (Radio Frequency). Tablets en notebooks ondersteunen bluetooth vaak standaard. U heeft dan geen USB adapter of aparte software driver nodig. Dit is bij een tablet en smartphone ook niet mogelijk. Verder kunt u letten op het aantal bedieningselementen. Hoewel 2 knoppen en een scrollwiel voldoende zijn, zijn 4 knoppen bij een aanwijsapparaat soms handig als u bepaalde functies vaak gebruikt en graag direct bij de hand heeft. Ook is een scrollwiel dat doorscrollt handig bij grote documenten. Voor wat betreft merken toetsenbord en muis heeft Allekabels een ruime keuze, zodat u ook uw favoriete design bij ons kunt kopen. Tenslotte: wij hebben ook vele types toetsenbord voor tablet in ons assortiment.