Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Draadloze oplader

Qi lader - Goobay
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 15,99
Qi lader - Nedis
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 40,99

Draadloos opladen

Een aantal telefoons kan met behulp van een draadloze oplader en eventueel een ontvanger, draadloos opladen. Dankzij zo’n lader kunt u uw telefoon simpelweg op de lader leggen en hoeft u geen kabel in te steken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zo zit u ook nooit met kapotte aansluitingen, of erger nog, een kapotte telefoon omdat u over de kabel struikelt en de telefoon richting de vloer lanceert. Deze manier van opladen werkt door middel van magnetische inductie. Niet alle telefoons ondersteunen dit, dus kijk de specificaties van uw telefoon goed na.

Telefoons met draadloze oplaadmogelijkheid

Veel telefoons hebben een ingebouwde ontvanger. Daarom hebben zij enkel een laadstation nodig om draadloos te kunnen opladen. De telefoon hoeft enkel bovenop de oplader te worden gelegd, waarna automatisch wordt begonnen met opladen. Dit werkt hetzelfde als bekabeld opladen met een USB-kabel... maar dan zonder de kabel. Andere telefoons hebben zowel een laadstation als een ontvanger nodig. Deze ontvanger wordt via de USB-poort aangesloten op de telefoon. Daarna wordt de telefoon samen met het laadstation op de draadloze oplader gelegd. Controleer altijd goed in de specificaties van uw toestel welk type oplaadoptie uw telefoon heeft.

Laadstroom

Elke draadloze oplader heeft een bepaalde laadstroom, bijvoorbeeld 700 mA of 1000 mA. Deze laadstroom bepaalt de snelheid waarmee de accu wordt opgeladen. Een standaard USB-lader die via de stroom werkt, heeft een laadstroom van 2100 mA. Draadloos opladen werkt dan ook iets langzamer dan het opladen direct via de kabel. Hoe hoger het aantal milliampère van de laadstroom, hoe sneller de smartphone draadloos wordt opgeladen. Deze laadstroom is compatibel met elke telefoon, dus u bent niet afhankelijk van bepaalde merken.