"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Kniptang

Kniptang - 165mm - Toolland
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 8,49

Hoe kiest en koopt u een kniptang?

Als u echt een gewone kniptang zoekt, moet u toch nog even goed opletten voordat u een tang bestelt. Met name de zijkniptang wordt nog wel eens verward met de gewone kniptang. U kunt ze echter gemakkelijk uit elkaar houden: de kniptang heeft het knipgedeelte aan de voorkant, terwijl de zijkniptang deze functie aan de zijkant heeft zitten. Daarom wordt de gewone kniptang ook wel eens kopkniptang of middensnijder genoemd, maar die benamingen zult u niet vaak tegenkomen. Benamingen die u voor deze soort kniptangen wel vaak tegenkomt is nijptang en trektang, maar dit is niet echt volledig correct want deze zijn bedoeld om te trekken en niet om te knippen. Wanneer u tegenwoordig hoort spreken over een kniptang, wordt meestal de zijkniptang bedoeld. Hoewel we uiteraard kopkniptangen in ons assortiment hebben, is verreweg het grootste deel kniptangen in ons assortiment zijkniptangen. Deze worden dan ook nog verder onderverdeeld, zodat u precies de juiste zijkniptang voor uw karwei bestelt.

Welke zijkniptang kopen?

Zijkniptangen worden gebruikt om materialen op de juiste lengte te knippen, denk aan kabels, draden en zelfs spijkers. We hebben enkele types veel gebruikte zijkniptang overzichtelijk voor u bij elkaar gezet. Zo hebben we een groep elektra zijkniptang. Deze zijkniptang is door de geringe afmeting handig voor precisieklussen en om te werken op moeilijk bereikbare plekken. Verwant aan deze tang is de micro zijkniptang. Deze wordt behalve voor kabels ook gebruikt om componenten te knippen. Afgeschuind of afgekant zijn benamingen die u tegenkomt bij de specificaties van de koper zijkniptang. Daardoor kunt u deze zijkniptang kopen wanneer u veel werkt met materialen die diverse soorten metaal bevatten. Als u de soort tang heeft bepaald, kunt ook nog kijken naar gedetailleerde specificaties zoals de hardheid.

Hardheid en geschiktheid

Bij het knippen van materiaal is een aantal zaken van belang. Denk aan de kniphoek, het snijvlak en het type materiaal. Het voert op deze plaats te ver om er in detail op in te gaan, om toch een indicatie te geven over welke materialen een specifieke kniptang knippen kan, wordt de kniphardheid vermeld. Deze wordt weergegeven in HRc. Een kniphardheid van 64 HRc is bijvoorbeeld toereikend voor harde pianodraad van 2 millimeter of zachte draad van pakweg 4 millimeter. De geschiktheid heeft meer te maken met afmetingen van de te knippen materialen. Daar waar dit van toepassing is, wordt ook vermeld of de kniptang geïsoleerd is, iets dat handig kan zijn bij het werken met elektra.

Merken kniptang

Omdat de vakman en vaak ook de ervaren klusser zo zijn eigen voorkeuren heeft voor welk gereedschap hij wil gebruiken, hebben wij ook een indeling in merken kniptang gemaakt. Zo is Knipex een Duits kwaliteitsmerk dat al vele jaren betaalbaar gereedschap voor de professionele markt vervaardigd. U vindt ook kniptangen van Cimco, EGA master, Hirschmann, Piergiacomi, Q-Works en Wiha in ons assortiment. Verder hebben we ook nog enkele typische zijkniptangen in ons assortiment, zoals een diamantsnijder. Ten slotte hebben we voor de volledigheid in deze categorie ook een setje voor het klussen aan netwerken opgenomen waarin een zijkniptang en striptang zijn opgenomen.

Online uw kniptang kopen

Een kniptang kopen doet u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een zijkniptang of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.