Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Ventilator

Torenventilator Nedis VNTL-033 - Nedis
 • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 24,99
Tafelventilator Nedis VNTL-040 - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 18,99
Tafelventilator Nedis VNTL-025 - Nedis
 • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 29,99
USB ventilator Allteq VNTL-009 - Allteq
 • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 6,99
USB ventilator Nedis VNTL-017 - Nedis
 • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 10,99
Mini air- en luchtkoeler Allteq ARC-015 - Allteq
 • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 14,99
Schaduwdoek - Perel
 • Kleur:
3-5 dagen levertijd
€ 39,99
Sunon G40 - Sunon
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,39

Verschillende luchtstromen

Belangrijk bij de keuze van een ventilator is welke luchtstroom, of blaasrichting, voor u het meest geschikt is. Uiteraard blazen vrijwel alle modellen de lucht aan de voorkant uit. De meesten kunnen, zoals dat heet, oscilleren. Dan zwenkt een ventilator continu langzaam van links naar rechts en weer terug. Meestal kunt u ook instellen of hij naar boven of onder gericht wordt, maar dat is dan telkens een instelbare vaste positie. Sommige types kunnen ook neigen. Daarbij wordt de lucht automatisch afwisselend naar boven en naar beneden geblazen. Deze functie vindt u meestal op de ietwat luxere en duurdere modellen. Hele luxe uitvoeringen kunnen zowel oscilleren als neigen.

Snelheden en plaatsing

De kracht waarmee de lucht uitgeblazen wordt is bij vrijwel alle modellen op drie of vier snelheden in te stellen, waarbij stand “0” vaak ook wordt meegerekend. In de praktijk heeft het apparaat dan dus twee of drie relevante snelheden waar u uit kunt kiezen. Wanneer u op zoek gaat naar een ventilator is het een goed idee om vooraf te bedenken waarvoor en op welke plek u hem nodig heeft. Dat laatste wordt echter vaak ook bepaald door de beschikbare ruimte ter plekke. Een andere factor die bij de keuze voor het product een rol speelt zijn obstakels die de luchtstroom kunnen onderbreken waardoor de verkoelende lucht zijn eindbestemming niet of nauwelijks bereikt. In andere situaties is het daarentegen juist wél wenselijk dat de luchtstroom niet direct op u gericht staat.

Verschillende modellen en hun voordelen

Het model dat u nodig heeft, is afhankelijk van de situatie waarin u hem gaat gebruiken. We lichten de verschillende modellen en hun voordelen toe om de keuze gemakkelijker te maken:

 • Tafel- of bureauventilator: compact, gemakkelijk neer te zetten en aan te sluiten;
 • Staande ventilator: veelal in hoogte verstelbaar en met zwenkfunctie;
 • Torenventilator: brede luchtstroom en minder geluid dan andere types;
 • Vloerventilator: verplaatst luchtstroom laag bij de grond, waar de koelste lucht zich bevindt;
 • Plafondventilator: zuigt koude lucht aan en verspreidt deze via het plafond geleidelijk door de ruimte;
 • Badkamerventilator: in te bouwen in vochtige ruimtes, vaak voorzien van vochtsensor;

Extra opties en uitvoeringen

Een ventilator is uitgerust met verschillende opties. Een ventilator met een timer is ideaal voor de slaap- of kinderkamer. Stel de timer in op de gewenste tijd en hij schakelt na de ingestelde tijd automatisch uit. Een uitvoering met een vochtsensor is perfect voor de badkamer. Het apparaat start zodra de lucht vochtig wordt en blijft doordraaien totdat de lucht weer droog genoeg is. Op dat moment schakelt hij weer automatisch uit. Kijk ook eens naar ons USB ventilator aanbod. Deze zijn makkelijk te bevestigen op uw laptop of toetsenbord met USB ingang. Een extra voordeel is dat u ze vaak makkelijk kunt buigen en in de perfecte positie kunt instellen. Wij hebben verschillende traditionele modellen met een draaibereik tussen de 75 en 90 graden. Afhankelijk van het model zijn deze ook in te stellen qua snelheid.