"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Netsnoer

Netsnoer - 3 aderig - Techtube Pro
Voor 20:30 besteld, morgen in huis!
€ 1,09
Netsnoer VD - YMVK - Elcab
Voor 20:30 besteld, morgen in huis!
€ 1,59
Netsnoer - 3 aderig - Elcab
Voor 20:30 besteld, morgen in huis!
€ 1,99
VD draad Montagedraad - Eldra
  • Kleur:
Voor 20:30 besteld, morgen in huis!
€ 0,87
Schuko Apparaat Stekker - 230V stekker
  • Kleur:
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 2,49
Platte Euro c7 Apparaat Contrastekker
  • Kleur:
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 2,49

Wat is een netsnoer?

Dit is meeraderige bekabeling voor het aansluiten van elektrische apparaten. Aan het einde ervan zit een stekker, waarmee het apparaat op een stopcontact aangesloten kan worden. Als u een netsnoer kopen gaat, ontvangt u altijd een soepele kabel die zonder extra bescherming of montage gebruikt kan worden. Nieuwe apparaten die op het lichtnet gebruikt kunnen worden, worden altijd geleverd met een netsnoer. Een apparaat kan een vast snoer hebben of het snoer kan van een apparaatstekker voorzien zijn dat in de netspanningsaansluiting van het apparaat past. Een voorbeeld hiervan is het snoer van uw pc. Deze snoeren hebben de naam apparaatsnoer en vindt u op een andere pagina in onze webshop. Op de pagina vindt u diverse soorten die u zelf aan een apparaat kunt monteren. Voordat u bestelt, is het belangrijk dat u weet welke bekabeling u nodig heeft. Daarom leggen we in de volgende paragrafen uit welke kabel voor welke situatie geschikt is. Bij het monteren is het belangrijk dat u veilig werkt. Haal altijd de stekker van een apparaat waar u aan werkt uit het stopcontact.

Euro-netsnoer

Dit is een twee-aderig snoer zonder randaarde en mag alleen gebruikt worden voor aansluiten van dubbel geïsoleerde apparaten met een beperkt vermogen. Bij deze apparaten bevindt zich tussen spanningsvoerende delen en metalen delen aan de buitenkant altijd een dubbele isolatie. Een goed voorbeeld is een handmixer met metalen gardes. Tussen het metalen tandwiel van de motor en de netspanning bevindt zich de isolatie van de bedrading. Tussen het metalen tandwiel van de motor en de garde bevindt zich een kunststof tandwiel. Dit is de tweede isolatielaag. Deze werkt ook al gaat de isolatie in de motor kapot waardoor het metalen tandwiel van de motor onder spanning komen te staan. De metalen garde kan niet onder spanning komen te staan, omdat er altijd nog een isolerend kunststof tandwiel tussen de motor en de metalen garde zit. Het euro-netsnoer moet voorzien worden van een platte eurostekker. Wij hebben kant-en-klaar snoeren met stekker en schakelaar. Wilt u zelf de lengte van een kabel kunnen bepalen, kies dan voor een losse euro-kabel waar u zelf een eurostekker aan kunt monteren. U kunt een netsnoer kopen per meter of per voordelige rol.

Randaarde netsnoer

Een randaarde snoer is een drie-aderig snoer. Twee aders worden gebruikt voor de nul en fase, net zoals bij het euro-netsnoer. De derde draad is de aardedraad. Via de randaarde-aansluiting zijn metalen delen zoals de behuizing van uw wasmachine en koelkast met deze aarde-aansluiting verbonden. Komt door een defect de behuizing onder spanning te staan, dan zorgt de aarde-aansluiting ervoor dat deze onmiddellijk naar de aarde wordt afgevoerd. Op dat moment zal de aardlekschakelaar de groep waar het defecte apparaat op aangesloten is meteen uitschakelen. Gebruik voor het aansluiten van een apparaat met randaarde altijd een drie-aderige kabel en een randaardestekker. Een speciale randaardestekker is de perilex stekker. Deze stekker heeft vier pennen en een randaarde-aansluiting. Een perilex stekker mag op verschillende manieren gebruikt worden. Voorbeelden zijn: als driefasestekker, als stekker voor het aansluiten van een inductiekookplaat waarbij twee aparte kookgroepen aangesloten worden of als aansluiting voor een ventilatiebox. Bij perilex liggen de aarde- en de nulaansluiting vast, de andere drie pennen mogen voor verschillende doelen gebruikt worden.