"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Wandklok

Analoog - Hama
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 18,99
Analoog - Nedis
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 17,99
Wandklok - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 17,99
Wandklok - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 17,99
Wandklok - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 18,99
Wandklok - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 21,19
Wandklok - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 24,99
Analoog - Balance
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 34,99
Wandklok - Balance
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 38,99
Wandklok - Balance
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 44,00

De analoge wandklok

Een van de voordelen van een analoge wandklok? Deze geeft u direct een idee hoe laat het is, hoeveel tijd u heeft of hoe lang u nog moet werken. Dit directe gevoel van tijd is erg handig, niet voor niets is de analoge wandklok nog steeds bijzonder populair vooral in situaties waarbij het nodig is om met één blik op het uurwerk te weten hoe laat het is. Vroeger was een analoge wandklok ook een geheel mechanisch apparaat, met tandwieltjes en een veer die regelmatig opgewonden moest worden. Ook moest het uurwerk om de paar dagen gelijk gezet worden omdat temperatuurwisselingen de snelheid waarmee het liep beïnvloeden. Tegenwoordig heeft dit type een nauwkeurig elektronisch quartz kristal gestuurd uurwerkje. Dit uurwerkje wordt door een of meerdere batterijen gevoed. Omdat ze heel zuinig met energie omgaan, kunnen ze vele maanden op één setje werken. Gebruikt u alkaline batterijen, dan werkt het apparaat vaak meer dan een jaar zonder dat u de batterijen hoeft te verwisselen.

De digitale wandklok

De digitale wandklok is een modern apparaat dat vaak veel meer informatie geeft dan alleen de tijd. De digitale klok past verder door een hightech uitstraling bij uitstek in een modern interieur. Maar ook in een interieur waar een ronde vorm voor stijlbreuk zorgt, is de rechthoekige digitale klok een goede keus. Een van de grote voordelen: u kunt de tijd snel en eenvoudig op de minuut en/of seconde nauwkeurig aflezen. Dit is in situaties waar een precieze tijdsregistratie belangrijk is, een groot voordeel. Veel digitale modellen hebben een ingebouwde verlichting of zijn voorzien van een leduitlezing die zelf licht geeft. Hierdoor is de dit een goede keus voor op het nachtkastje. Hou er wel rekening mee dat een klok met verlichting meer energie verbruikt als het lampje gebruikt wordt. De digitale klok met leds werkt om die reden op een netspanningsadapter. Omdat een digitale wandklok al de nodige elektronica bevat, kan de fabrikant voor weinig kosten nuttige extra functies toevoegen. Een hele nuttige toevoeging is een datum- en dagaanduiding waarop u niet alleen de datum, maar ook de dag van de week ziet.

DCF automatische tijdzender

Wilt u een exemplaar dat altijd de juiste tijd aangeeft en die na uitpakken en ophangen zichzelf meteen op de juiste tijd instelt? Koop dan eentje met een ingebouwde DCF ontvanger. DCF77 is een radiostation in Duitse Mainflingen in de buurt van Frankfurt am Main. Dit station werd in 1959 in gebruik genomen als frequentie-ijkstation. In 1973 zijn tijd- en datuminformatie aan het signaal toegevoegd. DCF77 zendt uit op de lange golf op 77,5 KHz en is daardoor overal in Nederland goed te ontvangen. Het tijd- en datumsignaal heeft een eenvoudige codering en kan door iedereen vrij ontvangen en gebruikt worden. U heeft er zelfs geen internetaansluiting voor nodig. In een cyclus van één minuut wordt informatie over minuut, uur, kalenderdag, dag van de week, maand en jaar uitgezonden. Een uurwerk met een ingebouwde DCF ontvanger kan zichzelf instellen en loopt daarna altijd gelijk. Heeft de klok een ingebouwde kalender dan zal deze ook altijd de juiste dag en datum aangeven. U hoeft met een DCF klok nooit meer rekening te houden met zomer- en wintertijd of met een schrikkeldag.

Extra functies

Naast analoge modellen die de tijd aangeven, kunt u ook kiezen voor een met extra functies. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ingebouwde kalenderfunctie. Bij een digitale wandklok wordt deze elektronisch weergeven. Bij een analoge wandklok worden dag en datum weergegeven met valbordjes. Dit is een goede optie in een omgeving waar veel direct licht is en waar een leddisplay dus lastig te lezen is. Bent u geïnteresseerd in de temperatuur en luchtvochtigheid, dan kunt u er een bestellen met ingebouwde thermo- en hygrometer. Bij ons vindt u ook types met een draadloze buitenthermometerunit. Wilt u een exclusieve klok voor uw bedrijf of interieur thuis? Kies dan een stickerklok. Deze bestaat uit een centrale unit waar twee grote wijzers op gemonteerd zijn. De grote uuraanduidingen bestaan uit speciale stickers die u op de wand plakt. Op deze manier creëert u een echte eye-catcher die niemand zal ontgaan. Een andere exclusieve uitvoering is de projectieklok. Deze bestaat uit een projectie-unit die afhankelijk van het type een analoge of een digitale tijdsaanduiding op de wand projecteert.