Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Led paneel

Waarom voor een led paneel kiezen

Omdat een kantoor- of werkruimteverlichting vaak de gehele dag aanstaat, is het energieverbruik een belangrijke factor binnen uw kantoorkosten. Een led paneel is een energiezuinige oplossing die zich daarom snel terug zal verdienen. Ook de onderhoudskosten zijn laag. Om een goede lichtopbrengst te garanderen moet de diffusor aan de buitenkant van tijd tot tijd schoon gemaakt worden, maar dat is ook alles. De kosten van het jaarlijks vervangen van dure TL buizen, iets dat vaak voor een lastige werkonderbreking zorgt, vallen hiermee ook weg. Een led paneel heeft vergeleken met een conventionele TL kantoor verlichting alleen maar voordelen. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende types, zoals opbouw of inbouw. Wilt u de lichtopbrengst kunnen variƫren kies dan voor een led paneel dimbaar. Met een led paneel kiest u bewust voor een mooie en zuinige verlichting.

Voordelen van een led paneel

Omdat het een groot oppervlakte heeft, is dit een diffuse verlichter met een hoge lichtopbrengst die toch niet snel verblindt. Door zijn geringe dikte kan hij eenvoudig in een plafond worden ingebouwd. Door de moderne ledtechnologie heeft ledverlichting een laag verbruik en is hierdoor de ideale vervanger voor plafond TL verlichting. Hiermee is een led paneel de ideale verlichtingskeuze voor kantoor, magazijn en bedrijfsruimten, waar een goede en betrouwbare werkverlichting een must is. Het kan eenvoudig in een bestaand systeemplafond geplaatst worden. U heeft hierbij de keuze om een complete plafondtegel te vervangen door een led paneel, maar u kunt ook een kleiner model inbouwen en daarna een deel van de plafondtegel terugplaatsen. Wat u kiest hangt natuurlijk helemaal af van uw verlichtingsbehoefte en of u bestaande verlichting wilt vervangen of verlichting wilt plaatsen in een nieuw plafond.

Plan van aanpak

Bent u van plan om bestaande conventionele TL verlichting te vervangen door led paneel verlichting? Het eenvoudigste plan van aanpak is om eerst te inventariseren hoeveel conventionele TL bakken er in uw plafond zitten. Bepaal hierbij ook de afmetingen van de TL bakken. Let hierbij goed op dat het hier om die inbouwafmetingen gaat. Zijn alle TL bakken van dezelfde afmetingen of heeft u afwijkende formaten? Bepaal vervolgens of de huidige verlichting voldoende licht geeft, of dat u en uw medewerkers een werkverlichting willen met een hogere lichtopbrengst. Omdat een led veel zuiniger is dan een conventionele TL buis kunt u volstaan met een type met een lager vermogen dan de bestaande TL verlichting. Bij leds wordt de lichtopbrengst aangegeven in lumen. De meest zekere manier om de juiste keuze voor de lichtopbrengst voor een vervangend led paneel te maken, is te bepalen hoeveel lumen uw bestaande verlichting geeft. Raadpleeg hiervoor de fabrieksgegevens van de bestaande TL verlichting. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de lichtopbrengst ook zelf meten met een verlichtingsmeter. Er zijn handige smartphone apps die een indicatie geven.

Aandachtspunten bij bestellen en monteren

Kies als eerste de panelen met de juiste afmetingen. Hierbij is niet alleen de lengte en breedte belangrijk, maar ook de dikte van het paneel. Ga dus ook goed na of een type qua dikte in de beschikbare ruimte past. Kies daarna de lichttemperatuur. Voor veel toepassingen, zoals een werkruimte, zal neutraal wit een goede keuze zijn. Wilt u een ruimte sfeervol verlichten kies dan voor de kleurtemperatuur warm wit. Kies daarna de lichtopbrengst die u wenst. De lichtopbrengst wordt aangegeven in lumen. Dit is de maat voor lichtopbrengst. Wilt u oude verlichting vervangen, dan is het verstandig om in ieder geval dezelfde of een hogere lichtopbrengst te kiezen. Let bij het zelf monteren van een led paneel goed op uw veiligheid. Zorg ervoor dat u degelijk gereedschap gebruikt en veilige ladders of trappen. Wij raden altijd aan om bij werkzaamheden aan het elektriciteitsnet de hoofdschakelaar in de meterkast uit te zetten. Zorg er hierbij voor dat tijdens de werkzaamheden niemand de hoofdschakelaar weer aan kan zetten.