"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Verlengkabel

Stekkerdoos - Entac
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,19
Stekkerdoos - Allteq
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Stekkerdoos - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,39
Stekkerdoos - REV
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 11,69
Stekkerdoos - Entac
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 21,19

Een verlengsnoer met stekkerdoos

We kopen steeds meer elektrische en elektronische spullen. Vaak zijn dit apparaten die met een stekker of een adapter op het lichtnet aangesloten moeten worden om te kunnen werken of de interne accu op te laden. Het aantal stopcontacten dat er standaard in een woonhuis aanwezig is, is daarom al snel te weinig. Het gevolg is dat u steeds de stekker van een ongebruikt apparaat uit het stopcontact moet trekken om een stopcontact vrij te maken om een ander apparaat aan te kunnen sluiten. Dat is een onhandige situatie, die elke keer onnodig tijd en moeite kost. Een eenvoudige oplossing voor deze situatie is de meervoudige stekkerdoos met snoer. Met de stekkerdoos kunt u eenvoudig meerdere apparaten van netspanning voorzien, zonder dat u steeds stekkers hoeft om te wisselen. Bij het uitpakken is een stekkerdoos met snoer meteen gebruiksklaar. Steek de stekker in een stopcontact. Is er geen stopcontact vrij, trek dan een stekker uit het stopcontact en steek deze in de stekkerdoos. Daarna kunt u al uw andere apparatuur via de stekkerdoos van netspanning voorzien. Kies altijd een stekkerdoos met één of meerdere aansluitingen extra dan het aantal apparaten dat u wilt aansluiten. Zo bent u altijd voorbereid.

Verlengkabel

Wilt u een apparaat ergens neerzetten waar geen stopcontact is, dan is dit eenvoudig op te lossen met een verlengsnoer. Het is belangrijk een verlengsnoer met voldoende lengte te bestellen zodat het snoer lang genoeg is om de afstand naar het stopcontact af te leggen. Hierbij moet u rekening houden met de afstand die horizontaal afgelegd moet worden. Loopt een verlengsnoer over de vloer dan moet u er ook rekening mee houden dat het snoer ook nog een verticale afstand moet afleggen. Wilt u het snoer tot op een tafel laten lopen, dan moet u naast de verticale afstand van vloer tot stopcontact ook de afstand van vloer tot tafel meerekenen. Kan de contrastekker van het snoer op de vloer liggen, bijvoorbeeld bij het aansluiten van een staande schemerlamp, dan hoeft u alleen maar de verticale afstand van vloer naar het stopcontact mee te rekenen. Weet u niet precies hoe lang de afstand is die u nodig heeft, of wilt u een verlengsnoer op reserve hebben? Kies dan voor een lengte van 5 meter. Deze lengte zal in veel situaties voldoen, zonder dat u met een onhandig lang snoer zit.

Soorten verlengsnoer

Er zijn verschillende soorten verlengsnoer te koop met verschillende eigenschappen. Er zijn enkele eigenschappen waar u op moet letten voordat u bestelt. Voor het veilige gebruik is het belangrijk te zorgen dat u voor elke situatie het juiste snoer met of zonder randaarde kiest. Veel apparaten zoals smartphoneladers en schemerlampen hebben een platte eurostekker. Deze apparaten hebben een beperkt stroomverbruik en zijn dubbel geïsoleerd. Hierdoor hebben ze geen randaardeaansluiting nodig. Deze apparaten kunt u veilig aansluiten met een euroverlengsnoer. Dit is een snoer met een platte stekker en een platte contrastekker. U kunt apparaten met een platte eurostekker ook veilig op een stopcontact of stekkerdoos met randaarde aansluiten. Maakt uw apparaat gebruik van een randaardestekker en is er een randaarde stopcontact in de buurt? Dan is het belangrijk dat dit apparaat aangesloten wordt via een verlengsnoer met randaarde. Op deze wijze wordt er een verbinding gemaakt tussen metalen delen van het aangesloten apparaat en de veiligheidsaardeaansluiting van het lichtnet. Een randaardestekker staat ook bekend onder de naam Schukostekker.

Buitengebruik en haspels

Wilt u buiten elektrische apparaten gebruiken, dan is het extra belangrijk om goed op veilig gebruik te letten. Een euroverlengsnoer is alleen geschikt voor binnengebruik. Gebruik buiten alleen een dik randaardeverlengsnoer dat geschikt is voor buitengebruik. Kunnen kabel en aansluitingen bij gebruik nat worden, denk aan gebruik van een hogedruk reiniger of door regen. Het is dan belangrijk dat u een kabel kiest met de juiste bescherm klasse, bijvoorbeeld IP44 spatwaterdicht. Een kabelhaspel is door zijn langere kabel handig bij het klussen of voor het overbruggen van lange afstanden. Sluit u apparatuur met een hoog vermogen aan, dan is het belangrijk om de kabelhaspel geheel af te rollen. Denk hierbij aan apparaten met een verwarmingselement, zoals een elektrische bbq, een gourmetstel, wasmachine, vaatwasser en wasdroger. In een verlengsnoer treedt door de weerstand van koperdraad altijd verlies op. Bij een hoog verbruik is dit echt te merken en wordt het kabel van een kabelhaspel warm. Laat u de kabel opgerold op de haspel, dan kan de kabel zijn warmte niet kwijt, waardoor de temperatuur hoog kan oplopen en de kabel kan smelten. Hierdoor kunnen er kortsluiting en andere gevaarlijke situaties ontstaan.