Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

RJ12 kabel

RJ12 kabel - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 21,19
RJ12 Telefoonkabel op rol - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,49
Modulaire stekker RJ12 - ACT
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 6,39
Telefoon koppelstuk RJ12 - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,89
Telefoon splitter - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,19

Wat is een RJ12 kabel?

Deze bekabeling is aan beide zijden voorzien van een modulaire RJ12 connector. Deze connector is wereldwijd de standaard geworden voor telefoonaansluitingen, vrijwel alle oude telefoon(wand)aansluitingen zijn vervangen door deze nieuwe aansluiting. De connector heeft een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met alle voorgangers. Hij is klein en goedkoop. Daarnaast is hij met de juiste krimptang snel en eenvoudig op een RJ12 kabel te monteren. De connector is ook heel eenvoudig aan te sluiten. Druk de connector in een bijpassend chassisdeel tot deze vastklikt en de verbinding is gemaakt. Loskoppelen is ook eenvoudig. Druk het uitstekende lipje van de connector naar de connector toe en de connector kan losgekoppeld worden.

Toepassingen

Omdat deze stekker klein is, wordt deze niet alleen gebruikt om een telefoon op een muurdoos aan te sluiten maar ook om het snoer op de telefoon zelf aan te sluiten. Een RJ12 kabel heeft daarom aan beide kanten dezelfde connector. Deze past in zowel de muuraansluiting als in uw telefoon. Het maakt dus niet uit welke kant van het snoer u in het telefoontoestel of in de muuraansluiting steekt. Bij ons kunt u kant-en-klare bekabeling bestellen in verschillende lengtes. U kunt kiezen uit lengtes tussen één en vijftien meter. Het is ook mogelijk een bestaande kabel te verlengen. Dit is mogelijk met een RJ12 verlengkabel. Deze heeft aan één kant een contrastekker en aan de andere kant een connector. Steek de connector van de bestaande kabel in de contrastekker en u heeft meteen een langere telefoonkabel. De kant-en-klare verlengkabel is te verkrijgen in verschillende lengtes van drie tot vijftien meter. Een verlengkabel is bijzonder handig als een bestaand snoer net te kort is of als u een telefoontoestel naar een andere plek wilt verplaatsen.

Zelf maken

Voor veel toepassingen is het handig om een kant-en-klare RJ12 kabel te kopen. Deze wordt in verschillende lengtes geleverd, is aan beide kanten voorzien van een connector en is daardoor direct klaar voor gebruik. Heeft u een andere lengte nodig of wilt u de bekabeling door een muur of kabelgoot leggen, dan is het handig om losse RJ12 kabel te kopen zodat u deze zelf op iedere gewenste lengte kunt afknippen. Heeft u de RJ12 kabel op de gewenste lengte afgeknipt dan kunt u losse connectors aan het uiteinde krimpen. Voor het krimpen heeft u wel een passende krimptang nodig. Heeft u deze niet? Wij hebben diverse modellen krimptangen op voorraad. Van eenvoudige modellen voor incidenteel gebruik tot professionele tangen voor de veeleisende vakman. Veel professionals testen of de connectors goed aan de bekabeling gekrompen zijn voordat ze het snoer in gebruik nemen. Dit is eenvoudig te doen met een speciale kabeltester. Sluit het basisdeel aan op de ene kant van de RJ12 kabel en het satellietdeel op het andere uiteinde van het snoer. Op het satellietdeel kunt u zien of de stekkers correct gemonteerd zijn.

Splitter en koppelstuk

Wilt u meerdere telefoons op één telefoonaansluiting aansluiten, dan heeft u een RJ12 splitter nodig. Hiermee is het eenvoudig om twee telefoontoestellen parallel op één aansluiting aan te sluiten. Op deze manier kunt u met beide toestellen van dezelfde lijn gebruikmaken. Let wel op uw privacy, want als u met het ene toestel een gesprek voert dan is dat gesprek via het andere toestel mee te luisteren. Er zijn twee soorten splitters. De splitter met drie female aansluitingen en de splitter met één male en twee female aansluitingen. Voor het aansluiten van twee toestellen op een telefoonwandaansluiting is de splitter met twee female en één male aansluiting een goede keus. Als er al een telefoon aangesloten is, neem dan de connector los uit de telefoonwandaansluiting door het uitstekende lipje naar de connector toe te drukken. Steek vervolgens de splitter in de aansluiting. Daarna kunt u twee kabels op de splitter aansluiten. Wilt u de splitter liever op een RJ12 kabel aansluiten, kies dan het type met drie female aansluitingen. Sluit de splitter met een kabel aan op de telefoonaansluiting en sluit de twee toestellen met een kabel aan op de splitter.