Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Monitor beugel

Monitor beugel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 19,99
Monitor verhoger - verstelbaar - ergonomisch
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 29,99
Monitor verhoger - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,00

De juiste monitorbeugel voor uw werkplek

Een computermonitor wordt vaak geleverd met een eigen voet, waarmee het beeldscherm op uw bureau gezet kan worden. Maar wat als u te weinig plaats heeft of het scherm niet neer wilt zitten maar met een stevige beugel aan uw bureau wilt monteren? Voor al deze situaties kunt u bij ons een geschikte monitorbeugel bestellen. U heeft de keus uit een aantal verschillende types. De keus van de juiste monitorbeugel hangt af van een aantal factoren. De eerste vraag is: “waar wilt u uw beeldscherm monteren?”. Als u hem aan uw bureau wilt monteren, dan is een beugel die u aan de rand van uw tafelblad kunt vastklemmen de ideale keus. Het vastklemmen is eenvoudig, u kunt deze beugel zelf en zonder gereedschap aan de rand van het tafelblad van uw bureau of werktafel vastschroeven. Daarna haalt u de beugel die aan uw beeldscherm zit los en schroeft u het scherm met bijgeleverde schroeven aan de beugel. Na het vast schroeven is de monitor naar wens op hoogte en kijkafstand in te stellen. Bij ons vindt u verschillende modellen van dit type voor één, twee, drie of vier monitoren.

Monitorbeugel aan muur, plafond of paal monteren

In kantoren en winkels kan een beeldscherm gebruikt worden als informatiepaneel voor bezoekers en klanten. Thuis kan een scherm gebruikt worden voor een thuisbioscoop of voor een home automation systeem. In deze situaties is het handig om een display aan een muur of aan het plafond op te kunnen hangen. Er zijn verschillende soorten muurbeugels. De eenvoudigste is de platte muurbeugel, waarmee u uw beeldscherm vlak tegen de muur hangt. Deze heeft een instelmogelijkheid waarmee u de monitor iets kunt draaien en tilten om de kijkhoek van de monitor in te stellen. Wilt u meer vrijheid bij het instellen, kies dan voor een muurbeugel met een arm. Met deze beugel kunt u de monitor verder van de muur afdraaien en heeft u meer mogelijkheden om de kijkhoek van de monitor in te stellen. Een muurbeugel is ook een goed alternatief als u geen beugel aan uw werktafel wilt klemmen en uw werktafel tegen een muur aanstaat. Een andere mogelijkheid is de plafondbeugel. Deze oplossing wordt vaak gekozen in vergaderzalen, maar kan ook de ideale oplossing zijn om thuis een monitor voor een thuisbioscoop op te hangen als de wanden niet sterk genoeg zijn.

De VESA norm

VESA is een acroniem van Video Electronics Standards Association. De organisatie die montagemogelijkheden van monitoren en flatscreen tv’s heeft genormaliseerd. Bijna alle moderne monitoren zijn aan de achterkant voorzien van gestandaardiseerde VESA montagegaten. Hierdoor is het eenvoudig om een beugel voor uw monitor uit te zoeken zonder dat u zich zorgen hoeft maken of deze wel op uw monitor past. In de VESA normering wordt de hartafstand tussen de vier schroefgaten in centimeters aangegeven. Bij kleine en lichte panelen zijn deze gaten in een vierkant gegroepeerd. De VESA montageaansluiting wordt met één getal weergegeven. Bijvoorbeeld VESA 10, waarbij de schroefgaten tien centimeter van elkaar af staan. Bij grotere en zwaardere panelen worden de gaten in een rechthoek gegroepeerd. De montageaansluiting wordt dan met twee getallen aangegeven. De eerste voor de lange en de tweede voor de korte hartafstand van de schroefgaten. Een monitorbeugel is vaak geschikt voor meerdere VESA maten Dit wordt aangegeven door twee of meer VESA maten gescheiden door een komma. Mocht de VESA bevestiging van uw monitor niet overeenkomen met de VESA adapter op de monitorbeugel, dan kunt u gebruikmaken van een VESA adapter.

Andere belangrijke specificaties

Voor een aantal beugels is de schermgrootte belangrijk. Deze beugels kunnen door hun constructie een maximale maat scherm dragen. De maximale maat die een beugel kan dragen, is in de productomschrijving aangeven. Zoekt u een monitorbeugel voor een bepaalde maat scherm, dan kiest u via het filter de gewenste maat waarna alle geschikte beugels overzichtelijk worden weergegeven. Naast een maximale schermmaat heeft een monitorbeugel ook een maximaal draaggewicht. Dit gewicht wordt aangeven in kilogram (Kg). Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat u nooit het maximale draaggewicht van een monitorbeugel voor uw scherm overschrijdt. Doet u dit toch, dan kan de constructie van de beugel ontwricht raken waardoor de monitor niet meer te draaien is. In het slechtste geval kan de constructie breken, waardoor uw monitor zal vallen en beschadigd raakt. Belast u de beugel te zwaar, dan kunt u geen aanspraak op garantie maken als de beugel hierdoor defect raakt. Voor de veeleisende gebruikers zoals programmeurs en gamers leveren wij een monitorbeugel voor meerdere monitoren. Bij ons vindt u beugels voor twee, drie of vier monitoren.