"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Bluetooth headset

Voordeel van een bluetooth headset

In hoofdlijnen zijn er bekabelde en draadloze headsets. De bekabelde headsets worden voornamelijk gebruikt op kantoor, bijvoorbeeld in een call center. Op het bureau staat dan een telefoontoestel waar de headset aan verbonden is. De medewerker kan dan tijdens het gesprek informatie opzoeken op de computer of aantekeningen maken. Hij is dan wel verbonden aan zijn bureau. Met een draadloze headset heeft u meer bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld met een bluetooth headset. U kunt deze zowel zakelijk als privé goed gebruiken. Gebruik zakelijk een bluetooth headset als u tegelijkertijd computerwerkzaamheden moet verrichten, documenten moet bekijken of in de auto onderweg bent naar een klant. Privé kan een bluetooth headset goed van pas komen bij allerlei klusjes. U kunt dan bellen tijdens een bezoek aan de supermarkt of tijdens het afwassen, tuinieren of lekker bankhangen. Een bluetooth headset kunt u gemakkelijk koppelen aan uw smartphone, computer en tegenwoordig ook aan de nieuwste autoradio’s. Voordat u dus een bluetooth headset wilt gebruiken, doet u er goed aan de apparaten waarbij u dit wilt gebruiken te checken of deze bluetooth ondersteunen. Bent u ook op zoek naar andere apparatuur die via bluetooth werken, kijkt u dan in ons volledige assortiment bluetooth-artikelen .

Verschillende soorten

Zoals al eerder vermeld zit er al een verschil in de bekabelde en draadloze headsets. Onder de bluetooth exemplaren zitten ook nog diverse verschillen. Qua functionaliteit en bewegingsvrijheid zijn alle bluetooth varianten praktisch hetzelfde, maar de draagwijze kan behoorlijk variëren. De diversiteit aan bluetooth headsets bestaat, omdat ze tijdens verschillende activiteiten gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van uw activiteiten is er dus een bepaalde draagstijl die goed bij u past. Zo zijn er bluetooth mono headsets (enkele ontvanger). De schelp of het oordopje zit dan op het oor (on-ear), vlakbij de gehoorgang. Maar hij kan ook in het oor zitten (in-ear). Bij een mono headsets krijgt u sowieso de omgevingsgeluiden nog goed mee. Deze variant is vooral handig als u moet bellen in een rustige omgeving of tijdens uw deelname aan het verkeer. De bluetooth duo headsets zijn er in de varianten in-ear, on-ear en over-ear. Deze varianten worden nog verder uitgelicht in een aparte alinea. Met een duo headsets sluit u zich grotendeels wel af van uw omgeving, aangezien u op of in beide oren alleen de geluiden ontvangt die vanuit de bluetooth headset komen. Bij de duo exemplaren zijn tegenwoordig de microfoons ingebouwd, terwijl de microfoon voorheen voornamelijk als steel aan de headset vastzat.

Bluetooth headset: hoofdtelefoon

Een bluetooth headset on-ear zit (zoals de naam al zegt) letterlijk op het oor. De bluetooth headset over-ear valt als hoofdtelefoon geheel over de oren heen. Bij de over-ear worden de omgevingsgeluiden volledig buitengesloten. Als u kwalitatief hoge audiobestanden heeft, zult u ook merken dat u de subtielste geluiden goed kunt horen. Echter kan het zijn dat uw oren gevoelig zijn voor dit soort headsets die volledig uw oren afdekken. U zou dan bijvoorbeeld last kunnen krijgen van gloeiende oren na verloop van tijd. Daarbij moet u rekening houden met het formaat. Deze is door de grootte niet zo gemakkelijk mee te nemen als de bluetooth headset on-ear. Met de headset die op de oren zit, wordt niet alles volledig afgesloten en krijgt u voldoende mee van uw omgeving. Dit kan aan de ene kant vervelend zijn, omdat u misschien uitsluitend wilt genieten van uw muziek. Aan de andere kant kan dit een voordeel zijn om in ieder geval nog subtiel in contact te staan met de buitenwereld, ook al zit u met de bluetooth headset op.

Bluetooth headset: oordopjes met microfoon

De bluetooth headset in-ear kan op meerdere fronten handiger zijn dan de hoofdtelefoon-varianten. Als u gevoelige oren heeft en geïrriteerde oorschelpen krijgt door hoofdtelefoons die op of over uw oren heen zitten, kan een bluetooth headset in-ear uitkomst bieden. Maar ook tijdens veel bewegingen, zoals bij het sporten, kan een bluetooth headset in-ear handiger zijn. Sowieso zitten er geen onnodige kabeltjes in de weg als u aan het hardlopen of fitnessen bent. Daarbij blijft bij veel beweging deze bluetooth headset meestal beter zitten dan de varianten die over het hoofd worden gezet. Als extra houvast zijn bepaalde oordopjes voorzien van een nekband, oorclip of oorhaak. Hierdoor zal het product al helemaal goed vastzitten. De oordopjes zijn lekker compact dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. U heeft geen last van omgevingsgeluiden, dus u hoeft uw audioapparatuur niet op maximaal volume te zetten. Des te beter voor uw gehoor. Als u tijdens uw intensieve bewegingen een telefoontje binnenkrijgt, dan is het handig als u een bluetooth exemplaar heeft met microfoon optie. Zo kunt u ook nog eens hands free bellen tijdens uw work-outs.

Serieus gameplezier

Een bluetooth gaming headset is weer een aparte categorie. Vooral de hoofdtelefoon zelf moet qua geluid van goede kwaliteit zijn, zodat u helemaal kunt opgaan in de game. Daarbij wilt u ook uw medestanders bij online gaming goed kunnen verstaan. Daarnaast zal bij online gaming ook de microfoon goed moeten functioneren. Dit kan essentieel zijn als u met uw tegenstanders de strijd wil winnen. Bekabelde headsets om te gamen beperken u tot aan het bureau (PC-gaming) of eventueel tot op de bank. Maar met een bluetooth gaming headset kunt u gaan en staan waar u wilt tijdens het gamen. Ook heeft dit product het voordeel dat hij op meerdere platforms kan worden aangesloten, mits ze bluetooth ondersteunen. Als u veel games speelt, is een comfortabele hoofdband en oorschelpen essentieel. Hoewel een bluetooth headset voor u als gamefanaat ideaal klinkt, dient u wel te letten op de accu. Het zou zonde zijn als tijdens het heetst van de strijd de accu leeg raakt, waardoor u uw contact verliest met uw medestanders.

Waar moet op letten?

Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen, zijn er verschillende soorten headsets verkrijgbaar. De bekabelde variant houden we hier buiten beschouwing, aangezien deze de bewegingsvrijheid in de weg zit. Als u een bluetooth headset wilt aanschaffen, is het allereerst belangrijk dat u uzelf afvraagt waar u de headset voor wilt gaan gebruiken. Is het tijdens zakelijke of privé situaties? Bent u in een rustige of rumoerige omgeving? Als u zich volledig wil concentreren en geen omgevingsgeluiden wilt horen, dan is het sowieso verstandig een bluetooth duo headset te pakken. Wilt u het contact houden met uw omgeving of heeft u geen last van omgevingsgeluiden, dan kan een bluetooth mono headset ook erg goed werken. Zeker als u deelneemt aan het verkeer is deze variant des te veiliger. Als u gevoelige oren heeft, kan het verschil uitmaken wat u prettiger vindt: een in-ear, on-ear of over-ear bluetooth headset. Dit kunt u meestal alleen beoordelen vanuit ervaring. Als u een bluetooth headset speciaal voor het spelen van games wilt aanschaffen, dan zijn daar ook weer specifieke varianten voor. Er zijn speciale gamefabrikanten die deze headsets ontwikkelen.