Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

RJ11 kabel

Telefoon koppelstuk RJ11 - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,00
Telefoonkabel op rol - rj11 - 100 meter
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 17,99
Telefoonkabel op rol - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,49
Telefoon koppelstuk RJ11 - Allteq
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
Telefoonkabel splitter RJ11 - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,69
Telefoonkabel splitter RJ11 - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,69
Telefoon stekker - RJ11
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29

Wat is een RJ11 kabel?

Deze wordt veel gebruikt voor het aansluiten van analoge telefoons. Het snoer heeft aan beide kanten een modulaire RJ aansluiting. RJ staat voor Registered Jack en dat houdt in dat deze stekker genormaliseerd is voor zowel afmetingen als aansluitpinnen. De RJ standaard komt uit Amerika waar de RJ connectors in de jaren zeventig bij wet geïntroduceerd werden, zodat verschillende telefoonmaatschappijen verplicht werden dezelfde aansluiting te gaan gebruiken. Deze stekker is speciaal bedoeld voor het aansluiten van een analoge telefoon op een analoge telefoonlijn of op de analoge telefoonaansluiting van uw internetmodem. In Nederland heeft het wat langer geduurd voor deze breed geaccepteerd werd. Inmiddels vervangt KPN bij het uitvoeren van onderhoud het bekende vierpens telefoonstopcontact door een aansluitpunt waar deze nieuwe connectors inpassen. Het voordeel hiervan is dat ze klein en goedkoop zijn. Aansluiten van een RJ11 kabel gaat heel eenvoudig. Druk de stekker in de daarvoor bestemde uitsparing in een telefoon, wanddoos of internet modem en hij klikt vast. Losmaken kan door het vergrendel lipje in te drukken.

Voordelen

Omdat de connector klein is, kan hij ook gebruikt worden voor het aansluiten van een kabel op de telefoon zelf. Hierdoor hoeft een telefoon geen vast snoer meer te hebben, maar is voorzien van een passend chassisdeel. Groot voordeel hiervan is dat een snoer dat aan een toestel zit eenvoudig verwijderd kan worden en verwisseld kan worden door een ander langer snoer. Om deze reden is er bij bijna elke RJ11 kabel aan beide zijden deze stekker gemonteerd. Omdat deze zo gemonteerd is dat er een één op één verbinding tussen de aansluitpennen gemaakt wordt, maakt het niet uit welke connector u in het toestel steekt en welke connector u in de analoge telefoonaansluiting van de wanddoos of uw internetmodem steekt. De RJ11 kabel connector is een asymmetrische connector die maar op één manier in de aansluiting gestoken kan worden. Deze connector heeft een vergrendellipje en het chassisdeel heeft een uitsparing waar deze lip in valt. Bij het insteken hoort u een klik waarna de connector vergrendeld zit. Wilt u de connector verwijderen, dan drukt u de lip naar de connector toe en kunt u de connector verwijderen.

Welke RJ11 kabel kiezen?

Voor veel situaties is het handig om een kant-en-klare RJ11 kabel van de gewenste lengte te bestellen. Wij hebben een ruim assortiment kant-en-klare bekabeling van 0,5 tot 15 meter in voorraad. Een kant-en-klare RJ11 kabel kan na uitpakken meteen in gebruik genomen worden. Is uw huidige snoer te kort en kunt u deze niet vervangen door een langer snoer, dan hebben wij daar een andere oplossing voor. Met een verlengkabel kunt u eenvoudig een bestaande RJ11 kabel met drie, zes of tien meter verlengen. Wilt u meerdere toestellen op dezelfde aansluiting koppelen? Dan kan. Voor dit doel kunt u bij ons een splitter bestellen. Bij ons vindt u verschillende soorten splitters. Wilt u de splitter rechtstreeks in een apparaat steken, kies dan een splitter met een male aansluiting of een splitter met aansluitkabel. Wilt u de splitter op een snoer aansluiten, kies dan een splitter met alleen female aansluitingen. U vindt bij ons splitters waar u twee of drie toestellen op aan kunt sluiten, in de kleuren zwart of wit. Met een RJ11 koppelstuk kunt u twee kabels eenvoudig aan elkaar koppelen.

Zelf connectors monteren

Kunt u bij de kant-en-klaar kabels niet de gewenste lengte vinden of wilt u de bekabeling door een kabelgoot trekken? Dan is het ook mogelijk om losse bekabeling bij ons te bestellen en zelf connectors aan de uiteinden van een RJ11 kabel te monteren. Wij hebben voordelige rollen van 100 meter RJ11 kabel op voorraad. U kunt deze eenvoudig in een kabelgoot leggen of door een buis trekken en daarna op de juiste lengte afknippen. Heeft u de bekabeling op de gewenste lengte afgeknipt, dan kunt u aan beide zijden een connector monteren. Het monteren van de connector aan een RJ11 kabel gaat volgens het krimpproces. Hiervoor heeft u een passende krimptang nodig, die u ook bij ons kunt bestellen. De krimptang heeft ook een strip- en knipfunctie waarmee u de kabelmantel kunt verwijderen en de aders op de juiste lengte kunt afknippen. Steek de gestripte RJ11 kabel in de connector, steek deze in de krimptang en druk de krimptang stevig dicht. Daarna zit de connector aan het snoer gemonteerd. Veel professionals gebruiken een speciale kabeltester om te controleren of de verbindingen in de connector op de juiste manier gemaakt zijn.