Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Plafondbeugel

VESA adapter - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 15,99
VESA Adapter - Neomounts by Newstar
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,49
Kabelgoot - PVC - Wit
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19
Kabelgoot - SHI
3-4 dagen levertijd
€ 7,39
Kabelbinder - Hama
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 10,99

Uw plafondbeugel selecteren

Bij Allekabels hebben we een breed aanbod beugels en steunen. Hoe kiest u nu het exemplaar dat precies bij uw eisen past? Er zijn immers vele opties, zoals bevestiging aan muur of aan plafond. Kiest u voor een plafondbeugel dan is het vooral slim om van tevoren te bedenken hoe ver de TV van het plafond moet komen te hangen. Er zijn verschillende lengteranges beschikbaar die u terugvindt op elke specifieke productpagina onder de noemer “plafondafstand”. De lengtes variëren van circa 25 cm tot meer dan 1 meter. Alle plafondsteunen zijn instelbaar binnen een bepaalde range. Ook zijn verlengbuizen voor een plafondbeugel te koop.

Functies en specificaties van een plafondbeugel

Elk type beugel kent voordelen. Wilt u de hoek tussen plafond en monitor aanpassen, dan kiest u voor een zwenkbare en kantelbare plafondbeugel. Deze beugels zijn verkrijgbaar in verschillende modellen die variëren in het aantal draaipunten. Zo kunt u bijvoorbeeld een TV of monitor die bevestigd is aan een plafondbeugel met drie draaipunten kantelen, draaien én om zijn eigen as laten roteren. Bij 2 draaipunten is dat net wat beperkter. Behalve flexibiliteit zijn echter de volgende 3 zaken nog meer van belang:

  • schermformaat: bij ieder formaat past een steun;
  • gewicht: elke beugel heeft een maximale draagkracht;
  • VESA maat: dit zijn standaardmaten waaraan de meeste monitoren voldoen.

Maten en VESA

Heeft uw monitor een afwijkende maat dan zijn er VESA adapters verkrijgbaar. Daarmee kunt u een monitor zonder standaardmaat toch bevestigen met een beugel met standaardafmetingen. Voordat u een plafondbeugel gaat aanschaffen bepaal dan eerst de VESA maat van uw TV of monitor. Het patroon van installatiegaten op de achterzijde van uw monitor of televisie wordt aangegeven met de VESA waarde. Niet alle beugels passen op elk scherm. U dient de VESA maten van uw televisie of monitor in de handleiding op te zoeken of zelf op te meten. Hierover wat nadere uitleg. De VESA is een combinatie van de horizontale en de verticale afstand van de installatiegaten. Een VESA van 400x200 is dus 400mm (40cm) horizontaal en 200mm (20cm) verticale afstand tussen de gaten. Indien de VESA maat slechts met één getal wordt aangegeven (bijv. VESA 75 of 100), dan is de horizontale en verticale VESA beide dezelfde maat. De gaten zitten in een vierkant patroon. Van welke fabrikant u ook een televisie koopt; met de VESA maat kunt u bij Allekabels snel en gemakkelijk een plafondbeugel uitzoeken om uw televisie op te hangen.

Houd rekening met uw interieur

De TV en ook de monitor hebben de laatste jaren enorme sprongen gemaakt op het gebied van technologie en innovatief design. Waar een scherm ooit als functioneel product werd beschouwd, is het tegenwoordig een onderdeel van de woonkamer, kantoorinterieur of werkplek thuis. Daar hoort een fraaie beugel of steun bij. Ongeacht de keuze voor een type plafondbeugel, blijven de snoeren meestal zichtbaar tenzij dat de plafondbeugel een kolom heeft. De juiste kabelgoot waarmee u de resterende kabels wegwerkt, is dan ook al bijna een must. Ook deze hebben wij in diverse soorten, afmetingen en kleuren in ons assortiment! Wij leveren onze producten met de benodigde materialen voor montage en met een duidelijke handleiding voor een snelle en eenvoudige bevestiging.