Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Hoofdlamp

Led hoofdlamp - 65 lumen
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 9,59

Hoofdlamp in vele uitvoeringen

Om uw handen vrij te houden voor werkzaamheden biedt een hoofdlamp een oplossing. Hoofdlampen bieden ook een uitkomst tijdens het kamperen of tijdens een nachtwandeling. Meestal zijn het compacte lampen die met een band om het hoofd gedragen worden. Over het algemeen worden de lampen gevoed met twee of drie batterijen waarbij de behuizing van ABS of plastic is. De lampen zijn in hoogte te verstellen zodat u het licht krijgt op die plek waar u dat op dat moment graag wilt. Afhankelijk van het model zijn hoofdlampen spatwaterdicht en zijn ze in diverse lichtsterktes te verkrijgen.

Formaat, capaciteit en functie van een hoofdlamp

Door de technologische groeispurt van de afgelopen jaren zijn draagbare lampen qua uiterlijk volledig getransformeerd. Vroeger was de lichtcapaciteit afhankelijk van het formaat lamp en voeding. Een model lamp dat nu op uw hoofd past, kan verder en krachtiger schijnen dan de meeste forse zaklampen van enkele jaren terug. Voor diverse specifieke klussen vindt u veel soorten hoofdlampen in ons assortiment, zoals een loeplamp. Heeft u toch liever een model dat ook in de hand draagbaar is, kijk dan eens bij onze LED zaklampen en bij onze looplampen.

LED uitstekende keuze

LED staat voor Light Emitting Diode en is een lampje dat we al jaren kennen van digitale wekkers of als fietslampen. Halogeenlampen zijn in feite nog steeds gloeilampen, maar worden wel veel warmer dan conventionele gloeilampen en LED verlichting. Een LED lamp is tot 90% energiezuiniger dan een halogeen model en kent ook nog eens een langere levensduur. LED producten zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen. Een LED hoofdlamp heeft verder als voordeel dat ze direct op lichtsterkte is bij inschakeling, iets dat bij kampeeractiviteiten erg handig kan zijn. Allekabels heeft om bovenstaande redenen voornamelijk LED hoofdlampen in haar assortiment.

Specifieke toepassingen

Voor outdooractiviteiten zijn hoofdlampen ideaal. Heel erg handig als u gaat rotsklimmen, kamperen in afgelegen gebieden of een verre reis maakt met uw zeilboot. Ze hebben clips of een band om de lamp te bevestigen, bijvoorbeeld aan een pet of hoed. De leds produceren een helder wit licht waarmee u in donkere ruimtes of ’s avonds veilig kunt bewegen. Diverse modellen kennen ook een knippermogelijkheid, handig als u even de aandacht wil trekken. Deze lampen zijn steeds voorzien van een sterke kunststof behuizing. De duurdere modellen zijn daarnaast ook geschikt voor extreme omstandigheden. Ze zijn bijvoorbeeld goedgekeurd door veiligheidsagentschappen wereldwijd en bruikbaar voor werk in moeilijke omstandigheden. Deze lampen zijn waterbestendig, stofdicht en overleven een val van 4 meter hoogte.