"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Discobal

Hoe werkt een discobal?

Hoewel een statische discobal bevestigd aan het plafond al meteen de associatie oproept met “feestje!”, treedt het echte aha effect pas op wanneer de bol beweegt. De spiegelbol motor, zoals ie vaak genoemd wordt, maakt optimaal gebruik van de spiegeltjes en de wijze waarop deze zijn bevestigd op de spiegelbol. Het theatrale effect wordt bereikt doordat de op de ronde bol bevestigde vaak minuscule spiegeltjes een patroon van bewegende lichtvlekjes veroorzaken. De bol moet daartoe wel van alle kanten belicht worden om dit effect inderdaad te bereiken, dus óf de bol beweegt óf de lichtbron beweegt. Allebei kan natuurlijk ook.

Afmetingen en plaatsing van een spiegelbol

Er zijn modellen vanaf 5 cm, maar de bol waaraan iedereen denkt bij discobal heeft een diameter van een halve meter. Voor de echte diehard feestganger: wij verkopen ook een spiegelbol met een diameter van 2,5 meter. Let wel: deze bol weegt ruim 300 kilogram en past niet in elk cafeetje … Waarmee we maar willen zeggen: welke bol u het beste kunt kiezen, hangt vooral af van de locatie waar hij wordt gebruikt. Wordt het een bol om aan het plafond te bevestigen, houd dan rekening met het gewicht. Wilt u een bol aan de muur bevestigen? Dat kan, u koopt dan onze halfronde discobal. Verder hebben we ook modellen discobol met statief, die u overal in een ruimte plaatsen kunt. Deze kunt u dan natuurlijk ook relatief gemakkelijk verplaatsen.

Het effect van spiegeltjes in alle soorten en maten

Het effect van de discobal is het meest zichtbaar in donkere ruimtes en nauwelijks op helder verlichte plekken. U kunt de beweging van de spiegelbol laten synchroniseren met het geluid, u kunt ook kiezen voor een bepaald spectrum aan licht en dus voor kleuren die u wilt gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door het hele spectrum heen, of slechts een gedeelte (rood, groen en blauw, bijvoorbeeld). Hoe dan ook, of u het gewenste effect bereikt ligt voor een groot deel aan de gebruikte spiegeltjes. U treft dan ook bij elke discobol in ons assortiment de afmetingen van de spiegeltjes aan.

Accessoires en aanvullingen

U kunt bij ons kiezen voor een complete set discobol met verlichting, draaiende bol of draaischijf en alle aansluitingsmaterialen die u nodig heeft om de bol te kunnen monteren. U kunt deze onderdelen natuurlijk ook los kopen. Daarnaast hebben wij ook een grote keuze aan “disco”-elementen die u vaak samen met een discobal ziet. Denk aan LED zwaailichten, blacklight verlichting, looplichten en stroboscopen om er maar enkele te noemen. Wilt u een volledige uitrusting kopen voor een etablissement zoals zaal of horecazaak? Neem gerust contact met ons op, ook voor het bestellen van losse onderdelen zoals aparte motoren en bevestigingsmaterialen voor uw discobal.