Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Satelliet schotel

Satelliet schotel - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 62,99

Welke schotelantenne moet ik kiezen?

Was satellietontvangst ooit een dure grap, tegenwoordig is de prijs van een compleet satellietsysteem prima betaalbaar. Ook worden de decoders vaker ingebouwd in ontvangers en in televisiesets, waardoor de kosten nog verder dalen. Voor wat betreft techniek is het ook allemaal overzichtelijk. De satelliet schotel pikt het signaal op en weerkaatst deze naar een ontvangstelement. Dit element wordt de Low Noise Block, LNB, genoemd en is van belang wanneer u de afmeting van uw satelliet schotel bepaalt. De LNB is gemonteerd op de satelliet schotel. Wij verkopen diverse types schotelantenne in verschillende groottes tegen een voordelige prijs. Wij beschikken over satelliet schotels met een diameter vanaf 35 cm oplopend tot een diameter van 110 cm. Het materiaal is soms van aluminium maar meestal van staal.

Schotelantenne camping

Behalve een satelliet schotel hebben wij een set schotelantenne voor op de camping in ons assortiment. Het is een populair type satelliet schotel omdat u hiermee, waar ook ter wereld, uw favoriete radio en tv programma’s kunt blijven ontvangen via de satelliet. Een camping set satelliet schotel bestaat uit een stalen zogenoemde offset schotel compleet met alle accessoires. Daarbij behoren een stevige koffer, nodig omdat u dit soort satelliet schotel met regelmaat zult vervoeren en opnieuw opbouwen. Een camping schotelantenne wordt daarom compleet geleverd met alle bevestigingsmaterialen en bekabeling. Checkt u wel even het gewicht zodat dit geen problemen oplevert bij vervoer of bevestiging?

Satelliet schotel installeren

Het is belangrijk dat u de satelliet schotel precies op de gewenste satelliet afstelt zodat u altijd een goede ontvangst hebt. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een schotelantenne altijd vrij zicht moet hebben en niet gehinderd wordt door gebouwen, bomen e.d. Ook moet de schotel op het zuiden zijn gericht. Ten slotte is er altijd een bepaalde kantelhoek die optimaal is voor de plek waar u zich bevindt. In Nederland is deze vastgesteld op 29 graden. Hiervoor zijn voldoende hulpmiddelen beschikbaar. De digitale satellietontvangers beschikken over een afstemfunctie in het installatiemenu. Hierin wordt de signaalsterkte aangegeven met behulp van een staafdiagram. U kunt bij Allekabels ook terecht voor onder andere muurbeugels en statieven voor uw satellietschotel.

Satelliet schotel accessoires

Als u geen complete set gaat kopen, moet u er rekening mee houden dat u divers toebehoor eveneens mee moet bestellen. Allereerst hulpmiddelen voor de bevestiging van uw satelliet schotel. Wij hebben muurbeugels, tegelstatieven en mastvoeten in ons assortiment. Check wel altijd goed de afmetingen die worden opgegeven. Verder hebben wij hulpmiddelen voor het uitrichten van de schotelantenne in ons assortiment, zoals een signaalsterktemeter voor het uitrichten van satellietschotels. Deze wordt compleet geleverd met satfinder, aansluitkabel, batterijhouder, kompas en handige opbergbox.