"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Netwerk Kabel per Rol

Cat 6a/7 - RJ45 stekker - 10 stuks - invoerhulp
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,99
Cat 5 tule voor RJ45 connector - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 0,29
Cat 6 tule voor RJ45 connector - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 0,29
Cat 6 netwerk koppelstuk - RJ45
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 7,99
Cat 6a / 7 wandcontactdoos - Allteq
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 11,99
Opbouwdoos - Techtube Pro
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 3,19
Cat 5e modulaire RJ45 stekker - 10x
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,49
Tule voor RJ45 connector - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 0,29
Cat 6 netwerk koppelstuk - LSA gereedschapsloos - IP68
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 15,99
Netwerkkabel stripper - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 2,19
Netwerkkabel stripper - Techtube Pro
3-5 dagen levertijd
€ 46,99
LSA montage gereedschap - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 44,49
Wandcontactdoos - Allteq
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,99
UTP wandcontactdoos - inbouw - RJ45 - Allteq
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Cat 6 RJ45 connector - Gereedschapsloos - Vaste of flexibele kern
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 8,49

Netwerkkabel op rol kopen

Wilt u uw eigen computernetwerk aanleggen en heeft u daar grote lengtes netwerkbekabeling voor nodig? Het is dan voordelig om netwerkkabel op rol te kopen. Op deze manier bespaart u tot wel 50% op de prijs, ten opzichte van het kopen van bekabeling per meter. Een tweede voordeel bij het kopen van een rol is dat u niet precies hoeft te weten hoeveel meter u nodig heeft. U kunt ter plaatse de benodigde lengte van de rol halen en afknippen. Wilt u kabels door een buis trekken, ook dan is netwerkkabel op rol een handig keus. Tijdens het trekken van de bekabeling kunt u de benodigde lengte afrollen. Is de kabel door de buis getrokken, dan kunt u hem op de gewenste lengte afknippen en afmonteren. De standaard lengte per rol is 305 meter, maar wij verkopen ook rollen met een afwijkende lengte. Handig als u denkt minder of juist meer kabel nodig te hebben. Voor de verschillende categorieën netwerkbekabeling geldt een maximale verbindingslengte tussen apparaten.

  • Cat5e 1GB/s maximaal 100 meter;
  • Cat 6 10Gb/s maximaal 55 meter;
  • Cat 6a 10Gb/s maximaal 100 meter;
  • Cat 7 40 Gb/s maximaal 50 meter 100 Gb/s maximaal 15 meter.
  • Cat 8 25/40 Gb/s (bij 2 GHz) maximaal 30 meter.

Welke netwerkkabel op rol heeft u nodig?

Bij het kiezen van bekabeling voor een netwerk zijn enkele eigenschappen belangrijk. De categorie bepaalt de maximumsnelheid. In bovenstaande tabel kunt u opzoeken welke categorie u bij een gewenste snelheid nodig heeft. Voor een thuisnetwerk is een cat5e netwerkkabel met een maximale snelheid van 1 GB/s voldoende. De afscherming bepaalt hoe goed een netwerkkabel op rol tegen invloeden van buitenaf bestand is. Een UTP netwerkkabel op rol is niet afgeschermd. Ligt de netwerkkabel op rol niet langs veel andere kabels, dan is dit een geschikte kabel. Ligt de netwerkkabel op rol in een buis of goot bij veel nadere kabels, dan is het een goed idee om een afschermde netwerkkabel op rol te kiezen. Er zijn verschillende soorten afscherming. FTP betekent Foiled Twisted Pair. In deze kabel zijn de aderpaartjes omwikkeld met aluminiumfolie. Hierdoor ontstaat een goede afscherming voor de signalen in de kabel onderling en voor hoogfrequente interferentie van buitenaf. Met extra lettercombinaties wordt de afscherming van de gehele kabel weergegeven. U/ Unshielded. Er is geen extra afscherming F/ Foiled. Aluminium folie afscherming, tegen hoogfrequente interferentie. S/ shielded. Gevlochten mantel, een afscherming tegen laagfrequentie interferentie en aarding van apparatuur.

Het zelf aanleggen van netwerkkabel

Bij het zelf aanleggen van een computernetwerk heeft u met netwerkkabel op rol alle vrijheid om de bekabeling op elke gewenste lengte af te knippen. Na het op lengte afknippen van de kabel kunt u voor een aantal montagemethodes kiezen. De meest professionele methode is het gebruik van een speciale netwerkwandcontactdoos. Deze dozen zijn te krijgen als inbouwdoos of als opbouwdoos. Bij een inbouwdoos kunt u gebruikmaken van een bestaand inbouwslot en de bijbehorende kabelbuizen. Is er geen inbouwslot beschikbaar, kies dan voor een opbouwdoos. Deze is op elke gewenste plek te monteren. Bij het kiezen van een netwerkwandcontactdoos is het belangrijk dat deze dezelfde categorieaanduiding heeft als de kabel die u gebruikt. Op deze manier bent u er zeker van dat de aders van de netwerkkabel op rol in de aansluitpunten van de doos passen. Let op, bij sommige wandcontactdozen heeft u speciaal gereedschap nodig om de bekabeling aan te sluiten. Het is ook mogelijk om een netwerkkabel zelf met connectors af te monteren. Hiervoor verkopen wij speciaal gereedschap, zoals draadstrippers, krimptangen en kabeltesters.

Overige eigenschappen

Gaat u de netwerkkabel op rol vast aanleggen, dan kunt u een stugge kabel gebruiken. Deze kabel heeft geleiders met een massieve kern. Deze kabel is ook te herkennen aan de AWG-aanduiding die de aderdiameter aangeeft. Bij een enkele AWG-aanduiding gaat het altijd om een massieve kern. Bij een dubbele AWG-aanduiding geeft het tweede getal het aantal strengen in de ader aan. Is dit getal één, bijvoorbeeld AWG 24/1, dan is de kern massief. Voor patchkabels en kabels waarmee apparatuur op een wandcontactdoos wordt aangesloten kunt u het beste soepele netwerkkabel op rol gebruiken. Deze netwerkkabel is soms iets duurder dan stugge kabel, maar gaat bij veel buigen langer mee en is ook makkelijker in het gebruik. Soepele netwerkkabel op rol herkent u aan de dubbele AWG-aanduiding, waarbij het tweede getal meestal een zeven is. Bijvoorbeeld AWG 24/7 De kern is dan opgebouwd uit zeven strengen. De mantel van een netwerkkabel op rol kan van verschillende materialen gemaakt worden. PVC is het bekendste materiaal, maar u kunt ook kiezen voor de milieuvriendelijkere LSZH Low Smoke Zero Halogen mantel. Voor buitenkabel wordt veelal PE gebruikt.