"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Kabelclip

Kabelclip 30 mm zwart -25 st. - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 4,29
Kabelclip 40 mm zwart -12 st. - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,79
Zelfklevende kabelclip - Goobay
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Zelfklevende kabelclip - Goobay
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,39
Zelfklevende kabelclip set - Able & Borret
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,99
Klittenband kabelbinderset - Goobay
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Kabelklem - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 1,69
Kabelbeugel - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 1,89
Kabelbeugel - Eltric
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 2,19

De zelfklevende kabelclip

Met behulp van een kabelclip kunt u de kabels van allerlei apparaten gemakkelijk wegwerken, bijvoorbeeld langs een plint. Dit is niet alleen netter, maar ook veiliger. Een moderne manier om kabels aan een wand te bevestigen, is wanneer de kabelclip zelfklevend is. Deze kunt u eenvoudig zonder te schroeven bevestigen. Ze zijn ideaal voor een muur die te hard is om zonder boren een schroef in te krijgen. Door zelfklevende kabelclips te gebruiken bespaart u zich het extra werk van een heleboel gaatjes boren. Zelfklevende kabelclips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder wit, crème en zwart. U kunt kiezen uit diverse maten, afhankelijk van de dikte van de kabel of kabels die u wilt vastzetten. Let er altijd op dat de kabelclip niet te smal is en dat de kabel er dus gemakkelijk in past. Zelfklevende kabelclips zijn verkrijgbaar in de maten van 4 tot en met 16 mm. U kunt ze op veel verschillende ondergronden bevestigen, onder andere tegen een houten muur of een muur die is voorzien van schilderwerk of gipsplaten. Op een wand met spachtelputz blijven ze wellicht niet altijd goed zitten omdat deze wanden geen glad oppervlak hebben.

Kabels netjes wegwerken met een kabelclip

Losliggende kabels kunnen gemakkelijk voor ongelukken zorgen. Standaard kabelclips zijn eenvoudig te gebruiken, u kunt ze simpelweg met het schroefje in de muur bevestigen. Hiervoor is doorgaans boren niet nodig. Let er bij het bevestigen van de clips op dat u de afstand tussen de kabelclips niet te groot maakt. Bezuinigen is vaak geen goed idee. Het beste resultaat behaalt u door om de tien tot vijftien centimeter een clip te bevestigen. Zo zit de kabel goed vast en zal niet zo snel los schieten. Het is belangrijk voordat u begint met het aanbrengen van de clips de kabel goed strak te leggen. Overdrijf dit echter niet, zorg dat de kabel niet gespannen staat want dan loopt u het risico op kabelbreuk. Op deze manier is het heel eenvoudig om alle kabels van uw elektrische apparaten op een goede manier weg te werken langs de plinten of eventueel langs een muur richting stopcontact of bevestigingspunt van bijvoorbeeld een luidspreker van een stereo set.

Verschillende maten clips beschikbaar

Voor het goed en veilig vastzetten van kabels kunt u gebruik maken van verschillende maten clips. Ook is er keuze uit een aantal kleuren. Een kabelclip is meestal wit, maar u kunt als dat beter past in uw interieur ook kiezen voor zwart of grijs. Dit past vaak beter bij een wand die in een donkere kleur is geschilderd. Wanneer ook de kabels die worden weggewerkt zwart zijn valt het al bijna helemaal niet meer op dat er kabels langs de muur lopen. Zo vangt u dus twee vliegen in één klap. De clips zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een kabel moet ruim binnen de kabelclip vallen en mag er niet klem in zitten. Is dat wel het geval dan kan de kabel breken of anderszins beschadigd raken. Kies dus altijd de juiste maat kabelclip, liever iets te ruim dan te krap. Als u voldoende clips gebruikt zal de kabel prima op zijn plaats blijven. In principe heeft u na het bevestigen van de kabelclips er geen omkijken meer naar. Als er geen spanning op het schroefje van een clip staat blijf dit jarenlang zitten.

Bescherm uw kabels als u huisdieren heeft

Huisdieren zijn beruchte “kabelknagers”. Dan kan een kabelclip zwart (als voorbeeld) een uitkomst zijn. Met een kabelclip voorkom je geknabbel aan kabels. Kabels hebben op sommige dieren een grote aantrekkingskracht omdat er “weekmakers” zijn verwerkt in het omhulsel van de kabel. Deze dienen ervoor om de kabel soepel te houden maar dieren vinden de geur ervan soms onweerstaanbaar. Het is dus zaak om kabels zo veel mogelijk weg te werken als u een kat heeft of een knaagdier dat af en toe los in huis loopt. Kabelclips kunnen daarbij een goed hulpmiddel zijn. Door een kabel om de tien centimeter aan de plint vast te zetten met een kabelclip valt deze minder op en is de kans op beschadiging een stuk kleiner. Om dit helemaal uit te sluiten kunt u daarnaast gebruikmaken van kabelbeschermers die u om de kabel doet voordat u deze met kabelclips vastzet. Let er bovendien op dat uw huisdier onder stroom kan komen te staan als hij aan een kabel knaagt waar netspanning op staat.

Hoe houd ik al mijn kabels uit elkaar?

U kent het probleem vast wel. Achter een computer, stereomeubel of televisie moet u eigenlijk niet te vaak kijken, want de wirwar van kabels is vaak nauwelijks nog uit elkaar te houden. Bij een verhuizing of vervanging van een apparaat is het dan lastig om alle kabels weer correct aangesloten te krijgen. Een handig hulpmiddel bij deze klus is een kabelclip marker. De kabelclip marker is verkrijgbaar met nummering of in verschillende kleuren. Bevestig een kabelclip marker aan de kabel en u ziet snel welke kabel waarvoor is en in welke aansluiting deze moet worden bevestigd. Zo heeft u als het goed is de computer of de home cinema set en de TV weer werkend. Geen frustraties en eindeloos gepas en gezoek, het is op deze manier in een handomdraai gebeurd. Nooit meer stress als een apparaat moet worden verplaatst of als u gaat verhuizen.