"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Ophangsystemen

Camera beugel - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 15,99
Camera beugel - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 11,69
Camera beugel - AV-Tech
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 12,50

Ophangsysteem camera

Voor de bewakingscamera’s geldt naast de eis van robuustheid tevens een hoge mate van weersbestendigheid. Ze moeten immers in weer en wind, letterlijk, hun dienst doen. De materialen voor het camera ophangsysteem zijn kunststof en metaal. Dit bepaalt voor een deel de robuustheid, maar ook de vorm. Zo hebben we zelfs een markante montagebeugel in de vorm van een bier-tap. Door een bepaalde vorm te nemen kan het gewicht dat het ophangsysteem camera kan dragen worden verhoogd. Dit heet het draagvermogen en wordt gewoon in kilo’s uitgedrukt. Nu zijn de recreatieve camera’s over het algemeen klein en redelijk licht, ze wegen vaak maar enkele honderden grams. Voor bewakingsdoeleinden zijn ze doorgaans zwaarder, al is het maar door de metalen behuizing of de aanwezigheid van een hitteschild.

Bewegingsvrijheid

Bij fotograferen is bewegingsvrijheid gewenst om tot schitterende shots te komen en bij bewakingscamera’s om een zo groot mogelijk bewakingsbereik te hebben. Met een camera ophangsysteem wordt de camera in elke gewenste positie geplaatst. De hangsystemen camera zijn voorzien van een stelinrichting, meestal een vleugelmoertje of stelschroefje, om het een universeler karakter te geven. Er zijn twee maten schroefdraad gebruikelijk voor de ophangsystemen camera en camera-schroefgaten: 1/4" Engelse draad Whitworth - 20 TPI voor de kleine versie en 3/8" Engelse draad Whitworth - 16 TPI voor de grote versie. TPI is de spoed/het aantal windingen van de draad (twists per inch). Het wordt ook wel aangeduid als 1/4" - 20 BSW (British Standard Whitworth) en 3/8” - 16 BSW (British Standard Whitworth). Op deze wijze is er binnen bepaalde marges ruimte om de afmeting van het camera ophangsysteem aan te passen. Bij de kleinere modellen dient het gewoon om de camera vast te zetten in een bepaalde stand, oftewel onder een specifieke gewenste hoek. Om de positiemogelijkheden te vergroten, meer dan alleen maar horizontaal of verticaal, zijn ophangsystemen camera voorzien van een kogeltje. Hierdoor kan het mechanisme vrij bewegen en in velerlei standen worden vastgezet.

Buitengebruik camera ophangsysteem

CCTV oftewel close circuit TV camera’s zijn standaard wat zwaarder vanwege de robuuste behuizing. Tegenwoordig worden zelfs motorisch gestuurde ophangsystemen camera’s gebruikt. Daarbij wordt remote, op afstand, het ophangsysteem camera al dan niet draadloos bediend. Maar dit is meer iets voor professionele en semiprofessionele omgevingen. Voor huis-, tuin- en keukengebruik zijn qua prijs eigenlijk alleen nog de klassieke mechanische ophangsystemen camera, zoals wij die aanbieden, aantrekkelijk. Sommige bevestigingssystemen hebben een sleuf aan de zijde voor kabeldoorvoer, zodat de kabel deels kan worden weggewerkt. Zeker voor buitengebruik aan te bevelen, zodat door dat gedeelte dat aan de buitenkant van de muur zit de kabel maar voor een heel klein deel onbeschermd is. Volledig beschermd is helaas niet mogelijk. Wij bieden dergelijke montagebeugels aan.

Tijdelijk of vast?

De ophangsystemen in ons assortiment zijn voornamelijk bedoeld om camera’s min of meer permanent aan te bevestigen. Het kan echter natuurlijk ook zo zijn dat u de camera soms van de beugel af wil halen. Bijvoorbeeld om SD kaarten te vervangen. Houd daarmee rekening bij de aanschaf van uw beugel. Sommige exemplaren zijn voorzien van een schroefmontage waarmee u de camera relatief eenvoudig van de beugel kunt verwijderen, mocht dat nodig zijn. Andere beugels zijn zo ontworpen dat u de camera met meerdere schroeven bevestigt, dan is een snelle manier om een camera van de beugel af te halen al wat lastiger.

Assortiment

Een camera ophangsysteem omvat diverse bevestigingsvarianten. Montagebeugels die draaibaar en kantelbaar zijn. In verschillende lengtes verkrijgbaar. De montagesystemen camera’s hebben lengtes in het bereik van 115 mm tot en met 285 mm, met 360 graden rondom draaimogelijkheid en een kantelspectrum dat ligt tussen 85 graden en 180 graden. Ondanks dat camera’s over het algemeen toch lichtgewichtig zijn, kunnen de plateau’s of bevestigingspunten gewichten dragen variërend van 3 kilo tot 10 kg. Ze zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en metaal. Juist door de vormen die ze hebben, voldoen ze aan draagvermogen, visuele aantrekkelijkheid en beweeglijkheid. Ze worden geleverd in de kleuren grijs, beige, zwart, zilverkleurig en wit.