Vliegen Muggen en insectenlamp
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 18,99
Vliegenlamp - Muggenlamp - Insectenlamp
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 30,99
Insectenverdelger - Blaupunkt
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 61,99
Insectenverdelger - Blaupunkt
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 144,99
Insectenverdelger - Blaupunkt
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 88,99
Vliegenmepper - Perel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,59
Elektrische vliegenmepper - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 7,99
Insectenverdelger - Perel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 13,79
Electrische muggenlamp - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 31,79
Insectenverdelger - Perel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 44,99
Insectenverdelger - Perel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 55,99

Vliegenlamp, welke kunt u het beste kiezen?

Ongediertebestrijding kan op vele manieren gebeuren. Met een opgerolde krant en een pantoffel uiteraard, maar meestal worden er toch wat vernuftiger middelen ingezet. U kunt daarbij kiezen uit bestrijding via ultraviolet licht, via ultrasoon geluid, via geurtjes en met kleefstof en elektrocutie. De standaard vliegenlamp of insectenlamp werkt via ultraviolet licht. De blauw-paarse insectenlamp straalt ultraviolet licht uit en dit trekt de insecten aan, meer nog dan gewoon licht dat bijvoorbeeld motten aantrekt. Het UV licht van de insectenlamp trekt vrijwel alle insecten aan, hoe meer UV stralen, hoe beter. Om de insectenlamp is een metalen netwerk bevestigd waarop spanning staat. Vliegen worden eerst gelokt en dan geëlektrocuteerd, waarna een bakje de dieren opvangt. Dit soort vliegenlampen of insectenlampen met UV licht en spanningsrooster kunt u beter niet gebruiken in ruimten waar etenswaren worden geconsumeerd, bereid of opgeslagen. Daarvoor hebben we betere middelen.

Vangen en fixeren in plaats van een insectenlamp

In de gevallen dat de verdoofde of zelfs dode insecten niet mogen rondslingeren, is het beter om een ander soort insectenvanger dan een vliegenlamp of insectenlamp te gebruiken. Bij voorkeur gebruikt u dan bijvoorbeeld eentje met een lijmfolie die de beesten fixeert. Dit gebeurt vaak samen met de lokmethode via UV licht. Andere mogelijkheden om vliegende insecten te slim af te zijn behalve met UV licht zijn insectenverdrijvers met ultrasoon geluid, wespenvallen met lokgeur of muggenverdrijvers op basis van geur. Het blijkt dat een samengestelde geur daarbij het meeste resultaat boekt. In die zin is het oude gezegde dat je met honing meer vliegen vangt dan met azijn niet helemaal correct. Let ook op met het gelijktijdig gebruiken van vliegenlamp met UV licht en lokgeuren, het UV licht kan de werking van de geurstoffen beïnvloeden. Indien u beide gebruikt, dan niet te dicht bij elkaar plaatsen dus.

Bereik van een insectenvanger

Al naar gelang de grootte van de ruimte(s) is het bereik van de vliegenvanger van belang. In feite geldt: hoe groter de ruimte, hoe meer insecten kans zien u het leven lastig te maken. Het bereik van een insectenlamp geldt vooral voor de vliegenlampen op basis van UV licht. We hebben versies met een bereik van 20 meter oplopend tot een bereik van 150 meter. Houd er wel rekening mee dat het bereik niet garandeert dat ook alle vliegende insecten in de buurt komen van een specifiek apparaat. U kunt dan betere enkele exemplaren vliegenlampen installeren. Een andere mogelijkheid is om ze te combineren met een insectenvanger op basis van lokgeur. Soms zijn de lampen voorzien van een ventilator, voor het proces van het vangen werkt dat eerder averechts. Ten slotte: voor de ultrakorte afstand hebben we uiteraard ook de inmiddels vertrouwde elektrische vliegenmepper in ons assortiment.

Bevestiging en design van een vliegenlamp

U kunt de vliegenlampen op alle mogelijke wijzen bevestigen. We hebben ze met opties voor montage aan wand of plafond, maar u kunt ook kiezen voor een vrijstaand model vliegenlamp. Een praktische oplossing is om de insectenlamp direct in het stopcontact te bevestigen. We hebben dit model in UV licht versie, maar ook op basis van ultrasoon geluid en met lokgeur. Voor buitengebruik zijn er ook spatwaterdichte vliegenvangers. Niet omdat de insecten slecht tegen water kunnen (dat zou immers gunstig zijn), maar omdat met name elektrische apparatuur niet werkt als ze vochtig wordt. In representatieve ruimtes kunt u kiezen voor een vliegenlamp of insectenlamp met een fraai design, deze ziet u vaak in gelegenheden waar voedsel wordt bereid en geserveerd. Moet het zo eenvoudig mogelijk? We hebben uiteraard ook de eenvoudige wespenval en de elektrische vliegenmepper in ons assortiment.

Toebehoor insectenlamp

Door het jaar heen zult u insectenbestrijders regelmatig gebruiken, voor onze vliegenlampen hebben we dan ook de nodige accessoires in ons assortiment. Zo hebben we voor alle vliegenlampen die werken met UV licht en elektrische roosters reserve UV lampen in ons assortiment. We hebben deze in diverse wattages, hoe meer UV licht immers hoe sterker de insecten worden aangetrokken. Let wel even op of de lampen die u wil bestellen, wel passen bij uw vliegenlamp. Voor de insectenvangers op basis van kleefconstructie hebben we reserve kleefband op voorraad. Deze worden geleverd in standaardverpakkingen met de door u gewenste aantallen. Behalve kleefband hebben we ook kleeffolie dat u kunt gebruiken ter vervanging van uw verbruikt kleefmateriaal. Ten slotte kunt u bij ons ook, in handig flacon, wespensiroop bestellen ter navulling van uw wespenvanger.