Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

USB oplader

USB C oplader - 3000 mA - Goobay
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 19,99
USB C snellader adapter
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 22,99
USB C snellader - Goobay
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 14,99
USB snellader - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 16,49
USB snellader - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 23,99
USB snellader - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,98
USB C Oplader - Snellader
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 16,99
USB lOplader adapter - USB C + USB A
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 22,69

De USB oplader

Sinds de introductie van de iPod, de smartphone en de tablet wordt USB niet alleen voor dataoverdracht tussen een laptop, pc en randapparatuur gebruikt. Deze aansluiting op smartphone en tablet wordt ook gebruikt voor het opladen van de interne accu. Door het te gebruiken voor zowel dataoverdracht als het opladen van de accu, heeft een smartphone maar één centrale USB aansluiting nodig. Een smartphone of tablet kan via een pc of hub geladen worden, maar het is handiger om een USB lader te kopen die u hiervoor apart gebruikt. Een standaard USB 2.0 aansluiting op een laptop of pc kan maximaal 0,5 ampère (500 mA) laadstroom leveren. USB 3.0 levert standaard 0,9 ampère, USB 3.1 zelfs 2 ampère. Afhankelijk van het Power Delivery profiel kan dat oplopen tot 5 ampère in combinatie met een USB type C aansluiting. Echter is het lang niet altijd even handig om elke keer het kabeltje van uw smartphone in een poort van uw pc of laptop te steken. Daar komt nog bij dat bij veel laptops en pc’s die in stand-by staan, de poort uitschakelen waardoor uw smartphone of tablet niet oplaadt. Het is veel handiger om een aparte USB lader te hebben die u, overal waar een stopcontact aanwezig is, kunt gebruiken om de accu van uw smartphone of tablet op te laden.

Een USB lader voor uw smartphone?

De meest gebruikte en meest eenvoudige USB lader voor het opladen van een smartphone, is de enkelvoudige oplader met een uitgangsstroom van 1000 mA (milliampère). Dit is gelijk aan 1 ampère. Deze oplader is voorzien van een Universal Serial Bus aansluiting waar u het laadkabeltje van uw smartphone in kunt steken. Wij verkopen ook losse laadsnoertjes in diverse lengtes en kleuren. Raakt u uw laadsnoertje vaak zoek? Dan is een oplader waar het snoertje aan vast zit een uitkomst. Let bij het kopen van een los laadsnoertje of oplader waar het snoertje aan vast zit goed op de juiste aansluiting. Heeft u een Android toestel, dan heeft u vrijwel altijd een snoertje met microstekker nodig. Heeft u een Apple toestel, dan heeft u een snoertje met een Lightning stekker nodig. Een aantal moderne toestellen is uitgerust met een USB-C aansluiting. Voor deze toestellen heeft u een snoertje met Universal Serial Bus type C stekker nodig. Is uw toestel geschikt voor snelladen, dan is het de moeite waard om te investeren in een USB-C lader die voldoende stroom levert, zodat uw toestel van zijn snellaadfunctie gebruik kan maken.

Een USB lader kiezen voor uw tablet

Een tablet is voorzien van een groter scherm, waardoor een tablet meer energie verbruikt. Daarom kiezen fabrikanten ervoor om een grotere accu in een tablet in te bouwen. Als u deze accu oplaadt met een normale smartphone oplader, dan gaat het laden een stuk langer duren. Om dit probleem op te lossen, hebben fabrikanten een techniek bedacht waarbij de tablet accu sneller geladen kan worden. Deze techniek bestaat uit een oplader die ruim twee keer zoveel stroom kan leveren vergeleken met de standaard smartphone oplader en een accu met 2100 mA (2,1 ampère) kan laden. Om onderscheid te maken tussen een standaard oplader die 1000 mA kan leveren en een tabletlader die 2100 mA kan leveren, geeft de oplader via de Universal Serial Bus kabel aan een aangesloten apparaat door dat de oplader de hogere stroom kan leveren. Het is aan het aangesloten apparaat of hier wel of niet gebruik van genaakt wordt. Een smartphone zal op een tabletlader met de maximale standaard stroom van 1 ampère laden, terwijl een tablet zal laden met 2,1 ampère. Als u een tablet wilt opladen kies dan voor een oplader die een uitgangsstroom van 2100 mA kan leveren.

Speciale laders en hogere laadstroom

Naast de standaard netspanningladers vindt u bij ons ook diverse types USB lader met extra mogelijkheden. De stekkerdoos met ingebouwde lader zorgt ervoor dat u eenvoudig uw smartphone en tablet kunt laden zonder dat u daarmee een stopcontact bezet houdt. Wilt u graag laden via een stopcontact waar al een stekker inzit, kies dan voor de tussenstekker met ingebouwde USB lader. Haal de stekker uit het stopcontact steek de tussenstekker in het stopcontact en daarna de stekker in de tussenstekker. Het is ook mogelijk om uw smartphone in de auto, boot of caravan, via het 12 of 24 volt boordnet te laden. We hebben hiervoor twee types USB lader op voorraad. Heeft u een standaard 12 volt stopcontact in uw auto, boot of caravan, dan kunt u de USB stekkerlader gebruiken. Is er geen aansluiting aanwezig dan kunt u er zelf eenvoudig een maken door een USB inbouwlader te monteren. Dit type kan op zowel een 12 als een 24 volt broodnet aangesloten worden en heeft twee Universal Serial Bus aansluitingen. Eén die 1 A kan leveren voor het laden van uw smartphone en één die 2.1 A kan leveren voor het laden van uw tablet.