Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Muis

Draadloze USB C muis - Optisch
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 21,19
Gaming muis - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,49
Gamingmuisbungee - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,00
Gamingmuisbungee - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 10,00

Computermuis: draadloos of bekabeld?

Bedrading willen veel mensen graag beperken. Ons draadloze assortiment biedt deze mogelijkheid. Maar welke variant is voor u het beste? Tegenwoordig zijn draadloze uitvoeringen nog maar zelden duurder dan hun bedrade collega’s. Tablets en notebooks zijn vaak al standaard uitgerust met bluetooth, waardoor u dus ook geen USB adapter nodig heeft om de computermuis aan de praat te krijgen. Dat kan handig zijn, gezien huidige notebooks vaak zodanig dun zijn dat ze niet meer worden voorzien van een USB poort. Bij de infrarood variant wordt deze uitgerust met een draadloze USB nano-ontvanger. Dat gaat via een eenvoudige installatie. Bent u gebonden aan een desktop pc dan kunt u een muis kopen met USB aansluiting. Zeker in een kantooromgeving word deze vaak gebruikt. Het voordeel is dat het toestel niet hoeft te worden voorzien van nieuwe batterijen na verloop van tijd, gezien het apparaat altijd is aangesloten op de desktop.

Generieke eigenschappen

Er zijn diverse opties waarop u moet letten voordat u een muis kopen gaat. We verdelen deze opties voor het gemak in generieke en specifieke eigenschappen. Onze producten komen bijvoorbeeld in uitvoeringen voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. Verder is voor veel gebruikers de kabellengte van belang, evenals het aantal knoppen. Vaak kunt u de functie van de knoppen zelf instellen. Dat vergemakkelijkt het werkproces aanmerkelijk. Al deze eigenschappen worden in de producttekst beschreven. Verder zijn er eigenschappen zoals de resolutie waarmee het toestel werkt. Dit kan van belang zijn bij specifieke toepassingen zoals met name gamen.

Specifieke eigenschappen

Er zijn diverse uitvoeringen met specifieke eigenschappen, zoals de gaming muis en de ergonomische muis. Een gewone variant is doorgaans niet volledig geschikt om langdurig mee te gamen. Een gaming muis kan dit wel, gezien hij zorgt voor een nauwkeurige positionering en snelle bewegingen tijdens het spelen. Een extra eigenschap is de ergonomie, grootte en vorm van de computermuis, om overmatige belasting van de hand en pols te voorkomen. Om hierop in te spelen hebben wij ook een ruime keuze aan ergonomische modellen. Bij langdurig computergebruik kan het zomaar voorkomen dat u uw arm-, nek-, pols-, en/of schouderspieren onnodig overbelast. Om dit risico te verminderen zijn er speciale types ontwikkeld die ervoor zorgen dat u een comfortabele ligging van de hand bevordert.

Sensoren en DPI

Binnen de computermuizen zijn er varianten verkrijgbaar met zowel een optische sensor, een laser, of een bluetrack sensor. Een optische muis gebruikt een of meerdere LED’s om als het ware foto’s te maken van het oppervlak waarop het apparaatje zich bevind om op deze manier de plaatsing van de cursor te volgen. Een laser sensor is een nieuwere technologie en heeft een aantal voordelen ten opzichte van de optische muis. Afhankelijk van het type laser kunt u deze gebruiken op meerdere oppervlakken; optisch kan alleen gebruikt worden op ondoorzichtige oppervlakken terwijl u een laservariant ook op een spiegelende oppervlak,zoals glas, kunt gebruiken. Dan is er vervolgens nog de bluetrack variant die de lasermuis opvolgt. Deze is ervoor gemaakt om op alle soorten oppervlakken te functioneren. Computermuizen werken aan de hand van DPI, dit is een afkorting voor dots per inch en heeft te maken met de hardwarematige gevoeligheid van een computermuis. Hoe hoger deze ingesteld word, hoe heftiger de cursor reageert op bewegingen. Aan te raden is dus om ook te kijken naar het aantal DPI van het betreffende product voor u deze aanschaft, want hoe hoger de DPI, hoe sneller het reactievermogen. Dit is overigens ook in te stellen via de pc zelf en in sommige gevallen met een speciale knop op de computermuis.