"
Schijnwerper - 850 lumen - Goobay
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 14,99
Grondpinnen - Nedis
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 7,49

Schijnwerpers zijn geschikt voor veel situaties

Een goede start bij de keuze van een schijnwerper is om eerst te bepalen voor welke situatie u de verlichting nodig heeft. Immers worden aan een draagbare bouwlamp andere eisen gesteld dan aan een sfeervolle buitenverlichting die op een vaste plaats gemonteerd wordt. U kiest dus eerst voor de gewenste uitvoering, voor draagbaarheid, soort voeding en misschien ook al voor een specifieke kabellengte. Wanneer u weet wat u precies verwacht van uw verlichting, kunt u verder zoeken in ons assortiment op details als gewenst soort licht en vereiste lichtopbrengst. Heeft een schijnwerper IP44 als IP-waarde op haar productpagina, dan is deze voor vochtige buitenomgevingen ontworpen en uitvoerig getest op waterbestendigheid. Wij hebben ook nog hogere bescherming dan deze standaard in ons assortiment, IP67 is bijvoorbeeld volledig waterdicht.

Uitvoeringen schijnwerpers verschillen

Onze schijnwerpers op accu zijn handig voor de bouw. Op vol vermogen kunt u ze circa 3 uur gebruiken en op half vermogen tussen de 5 à 6 uur. Een belangrijk kenmerk waar u bij aanschaf op moet letten is of de schijnwerper draagbaar is. Draagbare schijnwerpers hebben geen langere kabel zoals u zou verwachten, u herkent ze meestal aan de accuvoeding of batterij voeding. Een specifieke uitvoering is de schijnwerper met bewegingssensor. Deze worden in werking gezet ook wanneer u zelf niet aanwezig bent maar een (al dan niet gewenste) bezoeker wel. U vindt de optie bewegingssensor steeds vermeld op de pagina van elk afzonderlijk product. Nog een tip: let er op of de schijnwerper geleverd wordt met of zonder stekker.

LED versus halogeen

Steeds meer mensen gebruiken binnenshuis LED verlichting. Ook voor buitenverlichting is LED inmiddels de meest duurzame optie. Een LED staat voor Light Emitting Diode en is een lampje dat we al jaren kennen van digitale wekkers of als fietslampen. Halogeenlampen zijn in feite nog steeds gloeilampen, maar worden wel veel warmer dan conventionele gloeilampen en LED verlichting. Een LED schijnwerper is tot 90% energiezuiniger dan een halogeen schijnwerper en kent ook nog eens een langere levensduur. LED producten zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen.

Lichtopbrengst

We zijn gewend om bij het kopen van een lamp te kijken naar hoeveelheid watt. Elk lichtbron (gloei-, halogeen-, spaar- en LED lamp) heeft echter een andere lichtopbrengst bij hetzelfde wattage. Hierdoor is het soms lastig om de juiste lamp te kiezen wanneer u een overstap maakt van de ene soort naar de andere soort lichtbron. Om een goede vergelijking mogelijk te maken, zijn de fabrikanten verplicht om de lichtopbrengst in lumen op de verpakking te zetten. Hoe hoger de lumenwaarde, des te meer lichtopbrengst. U vindt de betreffende lichtopbrengst op elke schijnwerper productpagina bij Allekabels aangegeven met de hoeveelheid lm. Vindt u behalve lichtopbrengst ook de lichtkleur belangrijk? De lichtkleur of kleurtemperatuur van LED wordt weergegeven met de Kelvin-waarde (K). Hoe hoger deze waarde, hoe koeler de kleur van het licht.