Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Coax verloopstekker

F-connector naar IEC connector
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,89
Coax verloopstekker - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
Coax verloopstekker - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,89
Coax koppelstuk - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,59
Coax verloopstekker - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,49
Coax koppelstuk - HQ
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,19
Coax verloopstekker - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
F-quick koppelstuk - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,59
Coax Koppelstuk Kabelverbinder
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,89
Coax Koppelstuk Kabelverbinder
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19
Coax kabelverbinder - Cabelcon
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,49
Coax splitter - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,59

Een coax verloopstekker en kabel van hoge kwaliteit

Of u nou via televisie kijkt via een digitale ontvanger of rechtstreeks via een analoge aansluiting, de kwaliteit van de coax verloopstekker is voor een groot deel verantwoordelijk voor de beeldkwaliteit. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat u een goede kwaliteit kabel heeft. Veel mensen maken de fout om oude kabels te gebruiken terwijl ze een moderne en dure televisie hebben. Dit is natuurlijk zonde, omdat een coax verloopstekker en kabel een relatief kleine investering is. Een coax kabel van hoge kwaliteit inclusief goede coax verloopstekkers zorgt ervoor dat er niets van het signaal verloren gaat. Een kwaliteitskabel is stralingsarm. Deze kabels zijn goed geïsoleerd en dat zorgt er voor dat storingen van buitenaf niet in de kabel kan komen. Door het gebruiken van de juiste materialen zorgt u ervoor dat u optimaal kunt genieten van uw favoriete programma's en films en zelfs van internet.

Waar op letten bij de aanschaf van een coax verloopstekker

Welke kabel en coax verloopstekker u het beste kunt kopen is afhankelijk van de apparatuur die u in huis heeft. Over het algemeen zijn dikkere kabels voorzien van een hogere kwaliteit. Dikkere kabels zijn beschermt tegen stralingen van buitenaf, waardoor er minder tot geen storingen ontstaan. Daarnaast moet u bij een coax verloopstekker rekening houden met het bestaan van twee types van coax verloopstekkers. De ene wordt een male aansluiting genoemd en de andere een female aansluiting. Een male connector kun je herkennen aan het pinnetje dat er in het midden uitsteekt. Bij een female connector is er juist een gat in het midden van de aansluiting. Een televisie wordt vrijwel altijd aangesloten met een male connector van een coax kabel. De aansluiting op de muur waar het signaal vandaan komt heeft over het algemeen een female aansluiting en dient verbonden te worden met een male F-connector.

F-connector

De F-connector is in Nederland en veel andere landen noodzakelijk voor het ontvangen van een signaal voor zowel digitale als analoge televisie en internet. Deze connectoren worden aangesloten op de contactdoos in de muur die weer aangesloten is op het net of op een satelliet. De F-connector coax verloopstekker is een aansluiting die door middel van een draaimechanisme op de contactdoos wordt aangesloten. De andere kant van de connector wordt verbonden met een coax kabel. Het is belangrijk om erop te letten dat de F-connector goed aansluit op de kabel. Als deze niet goed aansluit, is de constructie gevoelig voor signaalverlies wat weer leidt tot een verminderde beeldkwaliteit en dat zou natuurlijk erg zonde zijn. Ook bestaat de mogelijkheid dat de F-connector coax verloopstekker op een moment loslaat. Zelf een F-connector aan een kabel bevestigen? Bekijk dan liever eerst een instructiefilmpje op internet.

De push on coax connector

Er zijn twee verschillende coax verloopstekker aansluitingen: de moderne push on connectoren en de wat klassiekere aansluitingen met een schroefmechanisme. De push on coax connectors zijn het eenvoudigst om te installeren. Door het eenvoudige systeem is er ook een kleinere kans op het verkeerd aansluiten van de kabel en daardoor een verminderde kans op een slecht signaal of storingen. De prijzen van push on connectors liggen iets hoger maar voor de meeste mensen is het dat wel waard. Voor het aansluiten van een push on coax verloopstekker dient u eerst de coax kabel op de goede lengte te knippen. Vervolgens stript u de kabel in twee stappen. De kabel bestaat uit twee lagen. De eerste laag dient een ruime centimeter gestript te worden. De binnenste laag stript u vervolgens tot een lengte van iets meer dan een centimeter. Vervolgens kunt u de push on coax verloopstekker eenvoudig op de kabel klikken.

Een coax verloopstekker met schroeven

Vroeger waren alle coax verloopstekkers met een schroefmechanisme aangesloten op de kabel. Ondanks dat het een klassieker systeem is, krijg je met deze aansluitvorm nog altijd een goede beeldkwaliteit. Voor het aansluiten is wel iets meer precisie nodig. U kunt uw oude coax verloopstekker dus nog prima gebruiken om uw apparatuur aan te sluiten. Het strippen van de kabel is ook bij deze kabel de eerste stap. Dat moet op dezelfde manier gebeuren als bij de push on methode; strip de buitenste laag tot ruim een centimeter. De binnenste kabel dient tot ruim een halve centimeter gestript te worden. Vervolgens schuift u de coax verloopstekker over de kabel tot die er precies ver genoeg overheen zit. Het is belangrijk dat de geleidende materialen goed contact maken om ervoor te zorgen dat het signaal zuiver is. Als dat gebeurt is, zet u de coax verloopstekker vast door de schroef aan te draaien.