"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Apple compatibel

IPhone oplader - Goobay
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 15,99
Apple EarPods - Apple
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 46,99

Originele, MFi en non-original Apple accessoires

Zoals hierboven omschreven is er een verschil tussen de originele, MFi en non-original Apple accessoires. De originele producten zijn van het merk zelf en zullen altijd samenwerken met de apparaten van het merk. MFi betekent: ‘Made for Apple’. Deze artikelen zijn ontwikkeld volgens de (strenge) eisen van het merk, waardoor deze zullen samenwerken met het iOS. Ze dragen dan ook het MFi logo. De non-original Apple accessoires staan er los van en er bestaat een mogelijkheid dat het product na een update van uw apparaat niet meer naar behoren zal functioneren. Wilt u zeker weten dat u een goed product koopt voor uw apparaat? Dan kan u het beste kiezen voor een origineel of MFi gelicentiëerd product. Wilt u minder geld uitgeven? Dan is een non-original product een optie.

Verschillende aansluitingen

Het merk heeft verschillende soorten connectoren ontworpen die voornamelijk toegepast worden bij de apparaten en kabels van de fabrikant zelf. Dit komt doordat het patent heeft op deze connectoren. Een aantal voorbeelden van aansluitingen die vooral gebruikt worden zijn Mini Displayport, Lightning en Firewire. Mini Displayport aansluitingen worden gebruikt voor het aansluiten van videoconnectoren. Lightning aansluitingen worden gebruikt voor het voeden van toestellen en het sturen van data van en naar computers, monitoren, camera’s enz. Firewire is een aansluiting voor data die vooral gebruikt wordt voor opslag mediums en camera’s. Om apparaten met deze aansluitingen te verbinden met apparaten die deze aansluitingen niet hebben bestaan er adapters. Zo kunt u in onze webshop bijvoorbeeld een Mini Displayport naar Displayport of HDMI adapter kopen.

Thunderbolt interface

Voor dit merk zijn er ook Thunderbolt kabels verkrijgbaar. Thunderbolt zegt niets over de connectoren van de kabel, maar wel over de interface waar de kabel gebruik van maakt. Deze technologie maakt het mogelijk om zowel video-uitvoer, dataoverdracht en oplaadmogelijkheden in één connector te verwerken. Een Thunderbolt kabel is in principe een Mini Displayport kabel of een USB-C kabel, maar dan met een zeer hoge overdrachtssnelheid. Thunderbolt 3 is de versie die wordt toegepast bij USB-C connectoren. Apparaten en kabels die hiervan gebruikmaken kunnen data versturen en ontvangen met een snelheid tot 40 Gb/s. Een Thunderbolt aansluiting is te herkennen aan het logo (bliksemschicht). Let erop dat een Thunderbolt 3 kabel alleen te gebruiken is bij een Thunderbolt 3 aansluiting. Hoewel deze uitziet als een USB-C kabel is hij niet te gebruiken in combinatie met een USB-C aansluiting.

Apple accessoires

Naast data- of videokabels voor toestellen van het merk gebruiken veel mensen ook andere toebehoren die het gebruik van toestellen van dit merk te vergemakkelijken. Sommige krijgt u standaard bij aankoop van uw Appletoestel meegeleverd. Andere worden niet meegeleverd, maar zijn wel handig om te hebben. Denk hierbij aan muizen, toetsenborden, headsets/oordopjes, oplaadkabels en zelfs computersloten om uw Macbook mee te beveiligen. Wanneer uw oude accessoire aan vervanging toe is, of wanneer u uw toestel optimaal wilt gebruiken kunt u een kijkje nemen naar ons assortiment producten die compatibel zijn met dit merk. Deze zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in combinatie met Appletoestellen en hebben ook hetzelfde strakke design dat typisch is voor de artikelen van dit merk.

Accessoires in combinatie met merkapparatuur

De meeste Apple accessoires werken op alle modellen van de bijbehorende apparaten. Sommige daarentegen werken alleen op verschillende modellen van iPhone, iPad, iPod, iMacs of Macbooks. Controleer bij aankoop altijd of er vermeld staat of de accessoire een uitzondering is voor uw apparaat wanneer u zeker wilt weten of hij ook hiermee compatibel. Zo voorkomt u onnodige teleurstellingen en frustraties. Soms kan het voorkomen dat u de melding “Accessoire wordt mogelijk niet ondersteund” krijgt. Werk dan uw apparaat bij naar de nieuwste iOS-versie. Wanneer u zeker weet dat het accessoire zou moeten werken bij uw model en u heeft de nieuwste versie, kan het zijn dat de accessoire defect of beschadigd is, of dat hij een beschadigde of verontreinigde connector heeft.