Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Pincet

Universeel pincet - Velleman
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,39
Pincet set - Velleman
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 8,49
Pincet set - Velleman
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,19
Pincet set - Fixpoint
2-3 dagen levertijd
€ 7,39
Pincet - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 8,49

Hoe werkt een pincet?

Door de verende opening tussen de twee delen kunt u de bladen van een pincet heel precies naar elkaar toeknijpen. Het geheel bootst duim en wijsvinger na en je kunt er in feite dezelfde dingen mee doen, maar dan veel preciezer. Voor zeer fijne montagewerken zijn diverse kenmerken van dit stuk handgereedschap bijzonder handig. Ga naar de specifieke productpagina en selecteer op extra fijne of sikkelvormige punten, gladde grijpvlakken en roestvrij of antimagnetisch materiaal. Ook kunt u kiezen voor ontspiegelend of gematteerd materiaal, uitvoering in chroom-/nikkelstaal en voor gematteerde grijpvlakken voor optimale houvast .

Vormen voor alle denkbare klussen

Voor wat betreft de vorm van het pincet, zijn er veel opties. Logisch ook, elke precisieklus vergt een andere vorm. Zo zijn er platte en haakse modellen. Ook kunt u kiezen voor een kruispincet, een puntpincet, een gebogen of een lepelpincet. Gebruikt u ze voor veel uiteenlopende klussen, is het wellicht handig om meteen maar een of meer sets te kiezen met verschillende soorten pincetten in een handige opbergtas. Allekabels heeft een ruime keuze in dit soort sets.

Geïsoleerd en antistatisch

Dit gereedschap is al oeroud en werden ooit gemaakt uit hout, beenderen en hoorns. Het eerste metalen typetje dateert uit het bronzen tijdperk. Inmiddels zijn we gelukkig een flink stuk verder en zijn pincetten vervaardigd uit materialen die wel tegen een stootje kunnen. Ook hebben ze diverse eigenschappen die goed van pas komen bij sommige precisieklussen. Zo kunnen ze vervaardigd zijn van materiaal dat roestvrij en geïsoleerd is. Verder kunnen ze antistatisch en antimagnetisch zijn.

Bijzondere modellen pincet

Allekabels heeft diverse modellen in haar assortiment die geschikt zijn voor specifieke precisieklussen. Zo is er onder meer een testpincet voor SMD componenten. Geschikt dus voor 24 Volt. Ook is er een bijzonder licht pincet met vergrootglas te koop. De gemiddelde postzegelverzamelaar kan er prima mee uit de voeten, maar ook voor fijn elektrowerk is dit instrument geschikt.