Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

IC module

IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,29
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,29
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,99
IC module - HQ Products
3-5 dagen levertijd
€ 2,39
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,00
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
IC module - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,29
IC module - HQ Products
3-5 dagen levertijd
€ 3,09
IC testvoet - HQ Products
3-5 dagen levertijd
€ 34,19

Logische IC modules

Logische poorten werken volgens de booleaanse wiskunde met boolean operators vernoemd naar de Britse wiskundige George Boole. Dit soort poorten vervat in IC modules, ook wel IC's of chips genoemd, vinden hun toepassing in de hobby-elektronica, consumenten-elektronica en de computerwereld. AND poorten: de uitgang is alleen een logische 1 ('aan'), wanneer alle ingangen een logische 1 hebben en in alle overige gevallen een logische 0 ('uit'). NAND poorten: de uitgang is alleen een logische 0 ('uit'), wanneer alle ingangen een logische 1 hebben en in alle overige gevallen een logische 1 ('aan'). OR poorten: de uitgang is alleen een logische 0 ('uit'), wanneer alle ingangen een logische 0 hebben, in alle andere gevallen is de uitgang altijd logisch 1 ('aan'). NOR poorten: de uitgang is alleen een logische 1 ('uit'), wanneer alle ingangen een logische 0 hebben, in alle andere gevallen is de uitgang altijd logisch 0 ('aan'). XOR poorten: de uitgang is alleen een logische 1 ('aan') als beide ingangen niet gelijk zijn. Schmitt trigger functie aan de ingangen: hierdoor schakelt een poort op verschillende drempels voor opgaande en neergaande signalen/flanken. Pas als de bovenste drempel overschreden wordt staat aan de ingang(en) een logische 1, als de onderste drempel onderschreden wordt een logische 0.

Hex inverter

Hexadecimaal is het gangbare wiskundige 16-cijferige stelsel in de digitale wereld naast boolean operators. Hierbij bestaat de reeks uit cijfers en letters: 1 tot en met 9 plus A tot en met F, welke laatsten de cijfers 11 tot en met 16 representeren. Hexadecimaal programmeren is op low level, dus heel dicht tegen de processor, nullen en enen, aan. Dit in tegenstelling tot gangbare hogere programmeertalen. Assembly programmeertaal leunt er erg dicht tegenaan, hierin zijn zelfs de mnemonics, commando's, hexadecimaal weergegeven. Bij computers kan ook de leek dit hexadecimaal stelsel tegenkomen bij de kleuren. In grafische programma's is het gebruikelijk de kleuren hexadecimaal weer te geven. Zo is FFFFFF wit en 000000 zwart. Ook in de website programmeertaal HTML worden de kleuren op deze wijze weergegeven. De hexadecimale schrijfwijze komt eveneens voor in de computernetwerkomgeving waarbij MAC-adres en het IP-adresmasker hexadecimaal worden weergegeven. De IC module CD4069BE bevat zes hexadecimale inverters. Op deze wijze laten zich bijvoorbeeld hexadecimale cijferdisplays aansturen. Maar ook voor pulse shaping, in oscillatoren en hoge impedantieversterkers vindt de IC module CD4069BE haar toepassing.

Counters

Decadeteller/deler CD4017BE en octaalteller CD4022BE zijn zeer geschikt voor schakelingen ten behoeve van DC-DC omvormers, borstelloze motoren etc. De IC module CD4018BE is een voorinstelbare n-deler. Er kan gedeeld worden door 10, 8, 6, 4, 2 of oneven door 9, 7, 5 of 3. Prima inzetbaar voor frequentiedelers, programmeerbare decade tellers, timers, delay circuits etc. De IC module CD40192B is een voorinstelbare op/neerwaarts teller. Goed bruikbaar voor A/D conversie, D/A conversie, programmeerbare binaire teller etc. De IC module CD4026B is een teller en 7-segments decoder ineen. Ideaal voor het aansturen van 7-segment LED-displays. Maar deze IC module is ook uitermate geschikt voor digitale klokken, timers etc.

Flipflops

Dit zijn in feite de kleinste digitale geheugenbouwsteentjes die er zijn. Het zijn quasi twee is serie geschakelde blokjes, waarbij tijdens de actieve flank van de klokpuls de 1 of 0 die van de ingang bij de vorige klokpuls in het eerste blokje terecht is gekomen wordt doorgesluisd naar het tweede erachter staande blokje. Daarbij wordt het eerste blokje 'master' genoemd en het tweede 'slave'. Hiermee is een geheugenfunctie verkregen, de 1 of 0 wordt even vastgehouden voordat die doorgeklokt wordt. Er zijn diverse soorten flipflops. De T-flipflop oftewel toggle flip flop verandert de opvolgende toestand tegengesteld aan de voorgaande. Bij de D-flipflop oftewel data flipflop, IC module CD4013BE, neemt de uitgang na de klokpuls de toestand, 0 of 1, aan de ingang over. De JK-flipflop, IC module CD4027BE, heeft twee ingangen waarbij vier toestanden mogelijk zijn aan de uitgang ten opzichte van de ingangstoestanden: gelijkblijvend, wisselend, reset en set. Flipflops kunnen gebruikt worden voor schuifregisters, denk aan digitale filters. We hebben trouwens ook kant en klare schuifregisters, IC module CD4015B, en 4-traps register.

PLL (Phase Locked Loop) IC module

Deze IC module is een kleine fasegebaseerde frequentieregelaar en bestaat uit drie onderdelen: een fasevergelijker (phase comparator), een lus filter (loop filter) en spanningsgeregelde oscillator (voltage controlled oscillator (VCO)). De fasevergelijker vergelijkt de fase van twee signalen met elkaar en als deze uit fase zijn dan wordt het signaal zodanig bijgeregeld totdat beide signalen in fase zijn. Het lusfilter verwijdert HF-stoorsignalen. Een ingebouwde spanningsgestuurde oscillator levert dan uiteindelijk de in-fase uitgangsfrequentie. De IC module CD4064BE kan gebruikt worden in RF-communicatie voor FM-modulatie, PM-modulatie of demodulatie, maar ook in digitale data transmissie, voor aansturing van DC-motors, videobewerking, filteren van geluid uit ruis etc. Een uiterst handige IC module!

Basic stamp IC module

Basic stamp is een IC module bestaande uit een printplaatje ter grootte van een postzegel, waarop zich een micro controller bevindt. De hele IC module is voorzien van interfacepennen en past in een gangbaar IC-voetje, bijvoorbeeld de IC testvoet in ons assortiment. De kern van de IC module wordt gevormd door de PIC en de CPU. De programmable interrupt controller PIC is een interrupt gebaseerd systeem, net als de conventionele computers waarbij randapparaten zich via interrupts bij de CPU melden. De PIC handelt IRQs oftewel interrupt service requests af op basis van prioriteiten. De PIC bezit een BASIC interpreter. Het te programmeren BASIC programma komt in de E2PROM. De editor voor het programmeren van deze BASIC programma's is gratis te downloaden van de site van de fabrikant: Parallax. Als het BASIC programma eenmaal 'ingeklopt' is, dan kan het via de COM-poort van de computer naar de E2PROM geladen worden. Overigens gaat het hier om een dialect van BASIC, PBASIC genaamd. Deze BASIC stamp module is bij uitstek geschikt voor beginners in de wereld van micro controllers. We hebben twee van de vier BASIC stamp varianten, BASIC Stamp1 en BASIC Stamp2, in ons assortiment van IC modules.

PIC18F2550, PIC18F2450 en PIC10F200.

Dit zijn heel speciale IC modules, die ook luisteren naar de verzamelnaam MPLAB PICkit3. Het is ontwikkeld door Microchip die ook de software hiervoor geschreven heeft: MPLAB. Dit is een Integrated Development Environment (IDE) dat platform 'onafhankelijk' (Windows, Mac OS en Linux) en gebaseerd is op de open source NetBeans IDE van Oracle. MPLAB kan gedownload worden van de website van de fabrikant. De IC module PIC18F2550 is een doorontwikkeling van de PIC microcontroller. Het combineert drie populaire poorten: - FSUSB oftewel Full Speed USB, - I2C, het industriële equivalent van de USB voor de consumentenmarkt, - SPI, synchrone full duplex bus, - asynchrone seriële poort, EUSART. De IC module bevat maar liefst 2Mb RAM programmageheugen, 32 kB on-chip programmageheugen en 256 bytes datageheugen. Deze heeft verder 23 I/O poorten. De PIC18F2450 heeft t.o.v. de voornoemde IC module een afwijkend 16 kB programmageheugen en 768 bytes datageheugen. De micro controller PIC10F200 heeft een capaciteit van 256 words aan boord en een datageheugen van 16 bytes.

RISC IC module

Naast deze Basic stamp IC module hebben we ook nog een high performance RISC. Een RISC is een reduced instruction set controller. In tegenstelling tot de complexe instructieset controller (CISC) heeft deze slechts een beperkte instructieset nodig. Het grote voordeel is vooral dat de RISC minder energie verbruikt dan een CISC. De PIC16F627A (geldt eveneens voor de IC modules PIC16F628A en PIC16F648A) is minder zuinig dan de PIC16F630, maar heeft wel 16 I/O pennen in plaats van 12 I/O pennen, zoals de PIC16F630. Voor de rest zijn de twee IC modules zo goed als identiek. De PIC16F627A bestaat trouwens ook nog in een vierkantige behuizing variant.

Programmeerbare timer

Er zijn elektronica- en digitale applicaties waar het heel handig kan zijn om een timer in te stellen. De IC module CD4536BE kan daarbij behulpzaam zijn. Deze bevat 24 flipflops die van 1 tot en met 2 tot de macht 24 kunnen tellen. De IC module kan met een externe klokpuls worden aangestuurd of met een RC-oscillator op de Schmitt-trigger ingang worden gestuurd. Op de datasheet van de fabrikant is een waarheidstabel te vinden met alle uitgangswaarden, 0, 1 en flanken, die geleverd kunnen worden afhankelijk van de aansturing. De IC module CD4536BE kan twee low power TTL belastingen, een low power Schottky belasting of twee HTL belastingen aansturen.

EEPROM

De IC module PIC16F627A is een flash/elektrisch programmeerbaar geheugen van 128 bytes voor EEPROM en 1024 woorden voor flash met 16 I/O pennen. De EEPROM kan 100.000 keer geflashd worden en 1.000.000 maal elektrisch beschreven. De IC module heeft een 8 level hardware stack aan boord en is in drie modes programmeerbaar: direct, indirect en relatieve adressering. 35 single word instructions worden gebruikt. Volgens de fabrikant wordt de data 40 jaar vastgehouden. De EEPROM kan LEDs aansturen. Bovendien bevat de IC module tevens een adresseerbare USART, universele synchrone en asynchrone receiver/transmitter. Een interessante feature is de programmeerbare code protectie. Daarnaast kent de IC module een verbruikszuinige sleep mode.

Uw IC modules online kopen

Een IC module koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over IC modules of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.