Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Laptop adapter

Universeel - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 49,99
USB C Laptop oplader voor MacBook Pro en meer
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 119,99

Nieuwe laptop adapter kiezen

Een laptop adapter is een AC/DC voeding die de wisselspanning van het lichtnet omzet in een gelijkspanning met een laag en veilig voltage dat geschikt is voor het voeden van uw computer en het opladen van de ingebouwde accu. Als u een nieuwe wilt bestellen om een zoekgeraakt exemplaar te vervangen of u wilt een extra lader voor op reis of kantoor, dan is het belangrijk dat u het juiste type bestelt. Helaas is een laptop adapter niet gestandaardiseerd zoals bij smartphones. Daarom zijn er veel verschillende types in omloop, ieder met hun eigen elektrische specificaties en eigen aansluiting. Het is daarom belangrijk dat u een laptop adapter kiest met de juiste uitgangsspanning en voldoende uitgangsvermogen. Kiest u er een met een te lage spanning, dan zal het apparaat niet werken en de accu in uw computer zal niet opgeladen worden. Kiest u er een met een te hoge uitgangsspanning, dan kan dit uw laptop beschadigen waardoor u voor een dure reparatie komt te staan. Heeft de laptop adapter onvoldoende vermogen, dan kan deze door de computer overbelast worden, te warm worden en zichzelf uitschakelen.

De universele laptop adapter

De universele adapter wordt geleverd met verschillende voedingsplugjes. Door het kiezen van de juiste voedingsplug is de universele uitvoering geschikt voor bijna ieder computermerk. Bij het selecteren van een universele adapter is het belangrijk dat deze op uw apparatuur kan worden aangesloten. Op sommige types laptop adapter staat helaas het vermogen niet aangegeven, maar alleen de spanning en de stroom die het product kan leveren. In deze situaties moet u zelf het vermogen berekenen. Dit kunt u eenvoudig doen door de DC spanning met de maximale DC stroom die het product kan leveren te vermenigvuldigen.

De juiste voedingsspanning

Zodra u weet hoeveel vermogen u moet hebben, kunt u een adapter uitzoeken die minimaal dit vermogen kan leveren. Een laptop regelt zelf hoeveel vermogen er van een adapter gevraagd wordt. Heeft u er een gevonden die het juiste vermogen kan leveren, dan is het belangrijk dat u controleert of de adapter ook de juiste spanning kan leveren. De benodigde spanning staat op uw oude lader of op uw laptop. Let op, de spanning moet binnen een halve volt overeenkomen met de spanning die uw laptop nodig heeft. Bij een te lage spanning zal uw laptop niet goed functioneren en bij een te hoge spanning kan uw laptop beschadigd raken. Een uitzondering vormen de Apple laptop adapters. Deze zijn uitgerust met een Magsafe of de dunnere Magsafe 2 magnetische stekker en geven aan de laptop door hoeveel vermogen ze kunnen leveren, de laptop past zijn energievraag hier op aan. Al onze laptopladers werken op een netspanning van 110-230 volt en een netfrequentie van 50-60 Hz. U kunt uw laptop adapter wereldwijd gebruiken. Het enige dat u dan nodig hebt, is een reisstekker als u buiten Europa reist.