Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

HDMI schakelaar

HDMI switch - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 30,89
4K HDMI switch schakelaar - 3 poorts
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 17,49
HDMI matrixswitch - 4 naar 2 poorts
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 72,09
HDMI switch - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 92,69

Wat is een HDMI schakelaar?

Veel apparaten zoals een flatscreen tv en surround sound receiver zijn uitgerust met meerdere HDMI aansluitingen. Toch kan het voorkomen dat u meer apparaten wilt aansluiten dan er ingangen op uw apparatuur aanwezig zijn. Het is mogelijk om in deze situatie het ene apparaat los te koppelen en het andere apparaat aan te sluiten. In de praktijk valt dit tegen omdat de aansluitingen vaak op de lastig te bereiken achterkant van apparaten zitten. Het is niet handig als u steeds het apparaat van de wand moet schuiven om uw console aan te sluiten als u een Xbox game wilt spelen. Gelukkig is er een goede oplossing om dit probleem op te lossen en dat is de HDMI schakelaar. Een HDMI schakelaar beschikt naar keuze over twee tot acht ingangen en een uitgang. Sluit al uw apparaten met een HDMI snoer op de schakelaar aan. Sluit vervolgens de uitgang van de schakelaar op uw audio receiver of flatscreen tv aan. Nu kunt u via uw HDMI schakelaar eenvoudig kiezen welk apparaat met uw audio receiver of flatscreen tv verbonden wordt.

Welke HDMI schakelaar kopen?

Bij het kiezen van een HDMI schakelaar is het belangrijk om op een aantal eigenschappen te letten. Het belangrijk dat u een goede inschatting maakt van het aantal ingangen dat u nodig hebt. Hou rekening met geplande of ongeplande toekomstige uitbreidingen. Het is altijd verstandig om ruim te plannen en een HDMI schakelaar te kiezen die minimaal één ingang meer heeft dan u op dit moment nodig heeft. De volgende belangrijke keuze is de keuze tussen een passieve of een actieve schakelaar. Een passieve HDMI schakelaar heeft geen ingebouwde versterker en geeft het inkomende signaal ongewijzigd door. Hou bij deze HDMI schakelaar rekening ermee dat de verzwakking van de in- en uitgaanskabel bij elkaar opgeteld moeten worden. Deze HDMI schakelaar is daarom vooral geschikt voor korte kabels. Een actieve HDMI schakelaar heeft een ingebouwde versterker. Deze schakelaar zorgt ervoor dat het signaalniveau van het ontvangen digitale signaal weer op het juiste niveau wordt gebracht. Deze HDMI schakelaar is geschikt voor zowel korte als lange kabels. Daarnaast is het belangrijk om een HDMI schakelaar te kiezen die de door u gewenste specificaties zoals HDMI versie, resolutie, refresh rate en opties zoals 3D ondersteunt.

Extra opties

Na het controleren van de door u gewenste specificaties heeft u nog de keuze uit een aantal extra opties. Een HDMI schakelaar met afstandsbediening is bijzonder handig als u al uw apparatuur in de buurt van uw flatscreen tv opstelt. Met een afstandsbediening kunt u vanaf de bank het gewenste ingangssignaal kiezen. Een andere handige optie is de automatische HDMI schakelaar die op basis van een aangeboden signaal de juiste ingang kiest. Schakelt u de aangesloten Xbox in, dan wordt dit door de schakelaar gedetecteerd. Deze schakelaar schakelt automatisch naar de juiste ingang en u kunt meteen met uw Xbox spel beginnen. Heeft u meerdere schermen, dan is de HDMI matrix schakelaar een goede keus. Deze schakelaar beschikt over meerdere in- en uitgangen en biedt de mogelijkheid om per uitgang hetzelfde of een andere ingang te kiezen. Wij leveren ook schakelaars met speciale in- en uitgangen. Voor video kunt u kiezen voor een extra S-video ingang en een extra composiet video ingang. Voor geluid kunt u kiezen voor een extra stereo audio uitgang met een 3,5 jack aansluiting of voor een extra surround sound aansluiting via optische S/PDIF of elektrische coaxiaal uitgang.

Wat is HDMI?

Dit is in korte tijd de belangrijkste digitale audiovisuele standaard geworden. Niet alleen voor het verbinden van multimedia-apparatuur, maar ook voor het aansluiten van een monitor op een pc of laptop. De technologie is ontworpen door een groep fabrikanten om het onderling verbinden van apparaten van verschillende merken mogelijk te maken. De High Definition Multimedia Interface heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van alle voorgangers. Het eerste en belangrijkste voordeel is dat het zorgt voor een digitale koppeling tussen audiovisuele apparatuur. Deze digitale koppeling zorgt ervoor dat de kwaliteit van het digitale materiaal behouden blijft en dat deze in de hoogst mogelijke kwaliteit weergegeven kan worden. HDMI zorgt voor de overdracht van zowel digitaal beeld als digitaal geluid. U hoeft dus nog maar één enkele kabel tussen uw multimediaspeler en uw flatscreen tv aan te sluiten. Met HDMI is het ook mogelijk om een keten te maken. U kunt uw mediaspeler op uw surround receiver aansluiten en vervolgens uw flatscreen op uw surround receiver. Het digitale beeld- en geluidsignaal wordt moeiteloos van de ene component naar de andere doorgegeven.