"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Bluetooth oordopjes

Voordelen van bluetooth oordopjes

Er zijn meerdere voordelen te benoemen omtrent bluetooth draadloze oordopjes. Zo zijn oortjes sowieso compact en handig op te bergen in uw tas, jas of broekzak. De bluetooth oordopjes zijn voorzien van siliconen omhulsels om de oortjes in uw oren te plaatsen. Meestal worden er drie formaten omhulsels meegeleverd. Het kan namelijk zijn dat de standaard siliconen omhulsels niet in uw oor blijven zitten. Afhankelijk van het comfort van de bluetooth oordopjes in uw oor kunt u dus de omhulsels wisselen. Het grote voordeel van bluetooth oortjes is dat u geen kabeltjes in de weg heeft zitten. Grote ergernis bij bekabelde oordopjes is toch vaak het in de knoop raken van die kabeltjes. Terwijl u eigenlijk naar muziek wilt luisteren, bent u de nodige tijd kwijt om eerst alles uit de knoop te halen. Bij bluetooth oortjes hangt er alleen een kabel om uw nek om beide oordopjes met elkaar te verbinden. Handig aan dat kabeltje is dat het als een soort nekband fungeert als u even geen muziek wilt luisteren. De bluetooth oordopjes hangen dan als een soort ketting langs uw schouders. Er zijn zelfs varianten bluetooth oordopjes die draadloos zijn en dus bestaan uit twee losse oordopjes.

Welke soort bluetooth oordopjes passen bij u?

In hoofdlijnen zijn er twee soorten bluetooth oordopjes: in-ear en earbud. Zoals de naam al doet vermoeden, plaatst u bluetooth in-ear oortjes in uw oren. Deze varianten blijven goed in het oor zitten en met deze soort oordopjes sluit u zich vrijwel helemaal af van omgevingsgeluiden. Handig als u zich in een rumoerige ruimte bevindt. Als u deelneemt aan het verkeer, zijn de bluetooth in-ear oortjes niet erg veilig aangezien u geen geluiden meekrijgt van uw directe omgeving. Er zijn mensen die na verloop van tijd last krijgen bij het gebruik van in-ear oordopjes. Misschien heeft u ook wel gevoelige oren, maar dit kunt u alleen maar bij uzelf nagaan als u deze bluetooth oordopjes heeft geprobeerd. Bent u veel onderweg? Dan zijn er ook earbud oordopjes. Deze bluetooth oortjes liggen als het ware in de oorschelp op de gehoorgang. Ook hiermee kunt u goed naar uw muziek luisteren én u krijgt ook de omgevingsgeluiden mee. Wel zo veilig als u deelneemt aan het verkeer. Deze bluetooth oordopjes kunnen bij veel beweging of sport wel sneller uit vallen.

Muziek luisteren tijdens het sporten

Als sporters hun favoriete muziek luisteren tijdens hun work-outs, dan zijn ze vaak gemotiveerder en hebben ze door de muziek vaker meer uithoudingsvermogen. Als u graag muziek luistert tijdens uw sportmoment, dan zijn er speciale bluetooth oortjes voor. Deze bluetooth oordopjes blijven goed in het oor zitten én kunnen vaak ook tegen zweet en vocht. Er zijn diverse mogelijkheden qua draagcomfort als we het hebben over bluetooth oordopjes voor tijdens het sporten. Zo is er de in-ear variant, oordopjes met oorclip of bluetooth oortjes die voorzien zijn van een oorhaak. Zoals al eerder benoemd wordt de in-ear versie in het oor geplaatst. Deze zijn voorzien van een nekband, waardoor de oordopjes goed blijven zitten tijdens uw bewegingen. In de sportschool erg handig, maar als u vaak buiten sport zijn deze qua verkeersdeelname niet erg veilig omdat u zich volledig afsluit van de omgevingsgeluiden. De bluetooth oordopjes met oorclip worden in de oorschelp geklemd. Dan zijn er ook nog de exemplaren met oorhaken, waarbij een haak om de oorschelp wordt geplaatst. Afhankelijk van uw oren en wat u comfortabel vindt, heeft u wel de keuzes uit diverse draagwijzen.

Bluetooth-functie: handsfree bellen

U kunt uw bluetooth oordopjes op allerlei apparaten gebruiken. Zolang de apparaten bluetooth ondersteunen. Ook als uw apparaat geen bluetooth ondersteunt maar wel een USB-aansluiting heeft, kunt u met een speciale bluetooth adapter deze apparatuur bluetooth-proof maken. Bekijk anders eens ons assortiment aan bluetooth artikelen. Maar dat terzijde. Bluetooth oortjes worden voornamelijk gebruikt om muziek te luisteren. Dit doet u via een computer, tablet of smartphone. Als u de muziek van uw favoriete band of DJ aan het beluisteren bent op uw smartphone, kan het wel eens gebeuren dat er tussendoor iemand belt. Dan zou het handig zijn als u via de bluetooth oordopjes het gesprek kunt aannemen. Uiteraard zijn er bluetooth oortjes waarmee dit kan. Hierbij zit een ingebouwde microfoon verwerkt in het bescheiden kabeltje. Vaak is deze microfoon in combinatie met een afstandsbediening, zodat u via het kabeltje ook uw muziek kunt bedienen. Bluetooth oordopjes met een microfoon zijn dus ideaal als u onderweg bent op de fiets, in de auto of tijdens een rondje hardlopen. Een druk op de knop van het kabeltje en u neemt het gesprek aan.

Bluetooth oordopjes: specificaties

Als u op zoek bent naar bluetooth oordopjes, dan is het naast de draagwijze en het design ook verstandig om de specificaties erop na te slaan. Bij de specificaties staat namelijk informatie die van belang kan zijn voor uw juiste keuze van bluetooth oortjes. U kunt bij de specificaties vaker zien wat het bereik van de bluetooth oordopjes is, of er al dan niet een microfoon op zit, wat de maximale accuduur is tijdens intensief gebruik (of in de stand-by) en of de bluetooth oortjes stof- en/of waterbestendig zijn. Als u bijvoorbeeld een lange reis gaat maken waarbij u weet dat u de komende tijd geen oplaadpunt binnen handbereik heeft voor uw bluetooth oordopjes, dan is het voor u belangrijk te letten op de accuduur. Bent u veel onderweg of doet u werk waarbij u continu uw handen nodig heeft. Dan zijn bluetooth oortjes met een microfoon ideaal, aangezien u dan handsfree kunt bellen. Maar ook als u veel met stof of water in aanraking komt tijdens uw reis, het sporten of op het werk, dan zijn er bluetooth oordopjes die daar tegen bestendigd zijn.

Noise cancelling

Noise cancelling zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden gereduceerd worden. Er zijn twee soorten noise cancelling: passief en actief. In-ear bluetooth oordopjes hebben passieve noise cancelling, aangezien ze uw gehoorgang volledig afsluiten. Hierdoor heeft u al minder last van omgevingsgeluiden. Actieve noise cancelling dempt dus de omgevingsgeluiden. In de bluetooth oordopjes zit dan een microfoon die de omgevingsgeluiden meet en analyseert. Deze microfoon voor noise cancelling heeft dus geen optie om handsfree mee te bellen. Nadat deze microfoon de meting en analyse heeft uitgevoerd, wordt vanuit de bluetooth oortjes een tegengeluid gemaakt, noem het een antigeluid. Hierdoor worden de omgevingsgeluiden gedempt. Bluetooth oordopjes met noise cancelling zijn dus vooral ideaal in rumoerige ruimtes. Denk hierbij aan de sportschool, in de trein of in het vliegtuig. Maar ook tijdens werk op kantoor of als u studeert biedt noise cancelling een prima oplossing om niet gestoord te worden door omgevingsgeluiden. Let wel dat noise cancelling tijdens deelname aan het verkeer wordt afgeraden. U hoort geen verkeersgeluiden meer, waardoor u minder alert bent als u deelneemt aan het verkeer. Noise cancelling is een mooie functie om u te kunnen concentreren en volop te genieten van uw muziek.

Uw bluetooth oordopjes online kopen

Bluetooth oortjes koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over bluetooth oordopjes of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.