Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

PCI kaart

PCI kaart - Digitus
3-5 dagen levertijd
€ 15,99
PCI kaart - Digitus
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 19,99
PCI kaart - Digitus
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 21,19
PCI kaart - Digitus
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 22,99
PCI kaart - Gembird
2-3 dagen levertijd
€ 29,09
PCI kaart - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 38,69
PCI kaart - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 39,99
PCI kaart - Digitus
3-5 dagen levertijd
€ 47,19
PCI bracket - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 5,59
PCI kaart beugel - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 5,59
PCIe Omvormer - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,00

Waar moet u bij een PCI kaart kopen op letten?

Bij een PCI kaart is het belangrijk om te letten op het PCI-slot waar u de kaart wilt inbouwen. Is dit een standaard PCI-slot, kies dan voor een kaart met een standaard PCI-bus. Heeft u een vrij PCI-expressslot, dan kunt u ook kiezen voor een kaart met een PCI-expressbus. Een PCI netwerkkaart kan daarnaast verschillende opties hebben. Wilt u uw computer op afstand via het netwerk kunnen benaderen, kies dan voor een netwerkkaart met WoL (Wake on Lan). Met deze functie kunt u uw computer stand-by laten staan. Via Wake on Lan kunt u uw computer op afstand uit de stand-by stand halen.

Welk type PCI kaart kopen?

Heeft uw pc geen vrije PCI sloten of wilt u een laptop van een extra of een snellere aansluiting voorzien, dan is het mogelijk om een USB netwerkadapter te gebruiken. U sluit de USB netwerkadapter aan op een vrije USB poort van uw laptop of pc.. Hetzelfde geldt voor een PCI kaart met een FireWire of RJ45 aansluiting. U bouwt bijvoorbeeld zelf een computer. Om dan met een bedraad netwerk verbinding te maken, heeft u een netwerkkaart nodig. Bij een pc wordt er vrijwel altijd voor een PCI inbouw-netwerkkaart gekozen. Deze moderne kaarten zijn geschikt voor netwerksnelheden van 10 Mb/s, 100Mb/s en 1 Gb/s en stellen hun snelheid automatisch in op de hoogst beschikbare snelheid.

Een of meerdere poorten

Bij veel van onze types PCI kaart kunt u kiezen uit exemplaren met een of meerdere poorten. Zon vindt u bijvoorbeeld kaarten met 3 FireWire poorten of 4 SATA poorten. Het voordeel is duidelijk: zoveel mogelijk functionaliteit op een zo klein mogelijke ruimte. Wilt u meerdere netwerkaansluitingen op uw computer tot uw beschikking hebben, dan is dat ook mogelijk. U kunt de bestaande netwerkaansluiting gebruiken en een extra netwerkkaart inbouwen. Een andere mogelijkheid is om de oude netwerkkaart te verwijderen en een nieuwe netwerkkaart met twee netwerkaansluitingen in te bouwen.

Normen

Bij iedere kaart staat ook aan welke IEEE-normen de kaart voldoet. Een aantal bekende IEEE-normen:

  • IEEE 802.1Q VLAN tag;
  • IEEE 802.1P QoS (Quality of Service);
  • IEEE 802.3x full duplex flow control.

Bij een USB-netwerkadapter is de USB-versie van de adapter bepalend voor de snelheid die u kunt behalen. USB 2.0 heeft een maximumsnelheid van 480 Mb/s. Dit is ruim voldoende voor een 100 Mb/s verbinding. Voor een 1 Gb/s netwerkverbinding heeft u een wifi-adapter met USB 3.0 nodig.

PCI kaart aansluiten op een netwerk

Om een computer op een bedraad netwerk aan te sluiten, heeft de computer een netwerkconnector nodig waar de netwerkkabel op aangesloten kan worden. Iedere moderne kant en klaar PC en iedere moderne laptop is voorzien van een bedrade of draadloze netwerk optie en vaak beiden. Het verbinden met een bedraad of draadlos netwerk is eenvoudig. Bij een draadloos wifi netwerk, kiest u via de wifi instellingen het netwerk waar u mee wilt verbinden en vult als daar om gevraag wordt, het juist password in. Bij een bedraad netwerk gebruikt u een netwerkkabel om uw computer op het netwerk aan te sluiten. Vrijwel elke netwerk is zo ingesteld dat uw computer automatisch een IP (Internet Protocol) adres toegewezen krijgt. Heeft u computer contact gelegd en een IP adres ontvangen, dan kunt u gebruik maken van het netwerk en heeft u als het netwerk dit toestaat ook contact met Internet.