Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Stekkerdoos

De juiste stekkerdoos kiezen

Doordat er steeds meer elektrische apparaten gekocht worden, is er in ieder huishouden behoefte aan steeds meer stopcontacten. Een stekkerdoos is een bijzonder handig product als u meerdere elektrische apparaten op één stopcontact wilt aansluiten. Zo is elk bestaand stopcontact met behulp van dit product in een handomdraai eenvoudig uit te breiden. Steek de stekker die aan het uiteinde van de kabel van de stekkerdoos zit in een vrij stopcontact en het verdeelblok is klaar voor gebruik. Bij de standaard variant kunt u kiezen voor een variant met schakelaar, of zonder schakelaar. Met de ingebouwde schakelaar kunt u in één keer alle aangesloten apparaten in- en uitschakelen. Wilt u alle aangesloten apparaten continu van spanning voorzien, zoals bijvoorbeeld een koelkast, kies dan een verdeeldoos zonder schakelaar. Bij een verdeeldoos zonder schakelaar loopt u niet het risico dat door een onbedoelde beweging de schakelaar uitgaat.

Beveiliging en veiligheid

Voor een optimale veiligheid worden veel stopcontacten uitgerust met randaarde. Dit is met name belangrijk in ruimtes waar het vochtig kan zijn. Denk hierbij aan de keuken. Gebruik als er een randaarde stopcontact aanwezig is altijd een uitvoering met randaarde. Hiermee sluit u apparaten die voorzien zijn van randaarde op een veilige manier aan op het lichtnet. Dubbel geïsoleerde apparaten zijn door hun dubbele isolatie al goed beveiligd. Deze apparaten zijn voorzien van een platte stekker zonder randaarde. U vindt deze stekkers bij veel kleine keukenapparatuur zoals mixers, blenders en citruspers. Deze apparaten kunnen veilig in elke stopcontact gebruikt worden, dus ook in een stekkerdoos met randaarde. Heeft u meer aansluitmogelijkheden voor platte stekkers nodig, dan kunt u een uitvoering kopen met meerdere platte stopcontacten of gebruikmaken van een tweevoudige of drievoudige stopcontact splitter die u in een randaarde stopcontact steekt. Heeft u kinderen, dan is het bijzonder belangrijk om te kiezen voor stekkerdozen met een kinderbeveiliging. Hierdoor worden kinderen beschermd tegen gevaarlijke elektrische schokken. Deze beveiliging kunt u afzonderlijk aanschaffen en in de stekkerdoos plaatsen.

Speciale uitvoeringen

Voor het gebruik op een werktafel of bureau verkopen wij een variant die bij plaatsing op een tafel een schuin stekkervlak heeft. Hierdoor is het eenvoudig om vanuit zittende positie een stekker in de stekkerdoos te steken en hem er weer uit te halen. Wilt u ook uw smartphone of tablet opladen? Kies dan voor een stekkerdoos met USB aansluitingen. Steek het laadsnoertje van uw smartphone of tablet in de USB uitgang van het verdeelblok en in uw smartphone of tablet. U heeft geen adapter nodig waardoor er één of meerdere stopcontacten vrij blijven die u voor andere apparaten kunt gebruiken. Een verdeeldoos heeft naar keuze een snoer van 1 tot 5 meter lang. Heeft u behoefte aan een echt lang snoer, dan kunt u een verdeeldoos zonder snoer kopen en daar zelf een snoer met een lengte naar keus aan monteren. Heeft u de pech dat u op een plaats zit waar de netspanning fluctueert en de werking van uw computerapparatuur verstoord wordt? Bijvoorbeeld door het in- en uitschakelen van een apparaat met zwaar energieverbruik. Hier biedt de automatische spanningsregelaar of AVR uitkomst. Deze regelaar houdt bij een variërende ingangsspanning de uitgangsspanning stabiel op 220 volt.

Computerverdeeldoos

Voor een desktop pc met randapparatuur is een master-slave variant een ideale keus. Steek de stekker van de pc in het master stopcontact. Steek alle andere apparatuur zoals monitor en printer in de slave stopcontacten. De stekkerdoos meet of de pc aan- of uitstaat. Zet u de pc aan, dan zet de stekkerdoos alle apparatuur die op de slave stopcontacten aangesloten zijn ook aan. Zet u de pc uit, dan zet de stekkerdoos alle randapparatuur weer uit. Zo staat uw randapparatuur nooit onnodig aan en bespaart u op uw energierekening. Wilt u veel computerapparatuur aansluiten, dan kunt u aanzienlijk ruimte besparen door een C13 verdeeldoos te kopen. Deze verdeeldoos heeft C13 aansluitingen die ook gebruikt worden bij de netspanningsaansluiting van uw computer. Door een netsnoer met aan de ene kant een C13 stekker en aan de andere kant een C13 contrastekker te gebruiken kunt u eenvoudig op een ruimtebesparende manier meerdere apparaten op uw C13 verdeeldoos aansluiten. Voor vergader- en conferentietafels met de standaard 64 millimeter inbouw gaten, leveren we de pop-up verdeeldoos. Deze verdeeldoos wordt verticaal in het 64-millimetergat gestoken. De verdeeldoos komt na het indrukken tevoorschijn.