Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Opbergbox

Assortimentdoos - Silverline
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 10,99
Opbergbox - 6 opbergvakken - Toolland
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 36,99
Opbergbox - Perel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 8,49

Hoe kiest u de juiste opbergbox?

Zoek opbergdozen die passen bij uw manier van werken. Dat is onze voornaamste tip bij het kiezen van opbergdozen. Dus de eerste vraag die u zich kunt stellen is: hoe ziet uw dag eruit? Blijven de materialen meestal in een ruimte, dan heeft u wellicht voldoende aan een opbergbox en/of assortimentsdoos. Bent u vaak onderweg met uw materialen, dan is een mobiele oplossing gewoon erg handig. Een gereedschapstas en opbergkoffer bieden uitermate handige oplossingen wanneer u met uw gereedschap vaak op pad bent. De meeste mensen kennen het gereedschapskoffer, maar u kunt dus ook koffers kopen voor uw materialen. Als u een mobiele opbergdoos zoekt, bent u niet steeds aangewezen op een exemplaar met wieltjes. Vaak voldoet een opbergbox met handvat of een opbergbox met draagriem uitstekend. Wel is het handig dat, wanneer u veel onderweg bent niet alles uit de opbergbox kiepert.

Gereedschapskoffer, opbergdoos of toch een bak?

Als u weet hoe u werkt, kunt u de vorm kiezen waarin u de spullen die u gebruikt wilt opbergen. Gereedschapskoffers zijn eigenlijk onmisbaar, zeker wanneer u met veel verschillende soorten gereedschap en onderdelen werkt. We hebben de standaard koffers, maar we hebben er ook met wielen en op een trolley. Een verrijdbare opbergdoos, als het ware. Verder hebben we ook oog voor het meer grove werk. Er zijn immers vaak genoeg situaties dat u niet alles even overzichtelijk hoeft op te bergen. Als u maar weet waar sommige spullen gebleven zijn en ze gemakkelijk te pakken zijn. Een magazijnbak of eventueel een gereedschapsbak is dan gewoon de meest eenvoudige en toch beste optie. Als u de juiste opbergbox hebt, boekt u zowel tijdwinst als ruimtewinst. Om die laatste reden zijn veel van onze types opbergbox, stapelbaar zodat ze zo min mogelijke plaats innemen en ook gebruikmaken van de beschikbare hoogte.

Ladenkasten en (flexibele) opbergvakken bij opbergdozen

Als u zich bewust bent van hoe u het liefste werkt en de daarbij behorende vorm van de boxen hebt gekozen, is het tijd voor de inhoud. We hebben het dan over de indeling van de opbergdoos. Een belangrijk kenmerk bij het kiezen is de vakgrootte van de diverse opbergdozen. Meteen daaraan gerelateerd is het aantal vakken. Moet u grote spullen opbergen, is een opbergbox met 1, 2 of 4 grote vakken een goede keuze. Voor het fijne werk echter is het meestal handig als u kunt sorteren op afmeting. Schroeven, bouten, spijkers en dergelijke zijn er immers in zeer veel afmetingen. Behalve opbergdozen met enkele vakken, hebben we daarom ook opbergboxen met een fors aantal vakken. Met een opbergdoos verdeeld in 50 vakken bijvoorbeeld kunt u beslist een tijdje vooruit. Wilt u hierin nog een nadere indeling? Kijk dan ook eens naar onze ladenkasten met opbergvakken. U kunt ook kiezen voor een flexibele vakindeling.

Materiaal opbergdoos kiezen: metaal of kunststof

Bij het selecteren van de juiste opbergboxen wordt meestal het eerst gekeken naar design en vervolgens naar de maatvoering. Pas daarna wordt gekeken naar de uitvoering van de opbergbox voor wat betreft materiaal, regelmatig gebeurt dat niet. Als het maar past en leuk uitziet. Toch is dat niet zo handig. Het materiaal dat gebruikt wordt bij het opbergen van spullen doet er immers wel degelijk toe. Wilt u bijvoorbeeld zware onderdelen opbergen, kunt u kiezen voor een metalen opbergbox. Dit ziet u dan ook vaak terug bij opbergcontainers, maar ook bij retro opbergdozen. Het meest wordt gekozen voor kunststof opbergboxen. Kunststof is tegenwoordig geen rommel meer, maar degelijk en duurzaam en dus zeer geschikt voor een opbergdoos. Een kunststof opbergdoos kan jaren meegaan. Vaak is minimaal de deksel, maar regelmatig ook de hele doos van transparant materiaal gemaakt. Dat vergemakkelijkt het zoeken aanmerkelijk. Soms ziet u ook nog rieten, kartonnen of houten opbergboxen, dat soort opbergdozen behandelen we hier niet.

Handig werken met de juiste opbergbox

Ook al heeft u de meest handige, ruimtebesparende en overzichtelijke collectie opbergdozen besteld, als u geen systeem in uw werkwijze hebt blijft het nog een chaos. Er zijn enkele zaken waar u op kunt letten om dit op eenvoudige wijze te voorkomen. Bestel zoveel mogelijk dezelfde afmetingen opbergbox. Op die wijze zijn de opbergdozen ook zelf beter op te bergen, het oogt gewoon veel beter. Denk bij het bestellen van het aantal opbergboxen ook alvast vooruit en bestel er een aantal extra opbergdozen bij, ook al blijven deze vooralsnog leeg. Wanneer uw collectie uitgebreider wordt (en dat wordt hij vast en zeker), kunt u altijd vooruit. Bestel bijvoorbeeld een opvouwbare opbergdoos die u pas openvouwt wanneer ze nodig zijn. Ten slotte: u kunt met stickers, labels en kleurcodes aangeven wat er allemaal in de opbergboxen zit. Op die manier kiest u altijd de juiste opbergbox zonder dat ze open hoeft.

Ruimtewinst door een opbergdoos

Een assortiment opbergboxen kunt u zo samenstellen dat u optimaal van uw beschikbare ruimte gebruik kunt maken. Ruimte heeft u immers nooit genoeg. In principe is dat ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een dergelijke oplossing. U wint er ruimte mee, naast het feit dat netjes opbergen ook tijdwinst oplevert omdat zoektijden verkort worden. Het is een goed idee om daarbij al rekening te houden met eventuele uitbreiding van uw verzameling spullen. Wanneer u meerdere opbergboxen gaat bestellen koop er enkele extra bij, ook al laat u die in eerste instantie nog leeg. Een andere tip die we graag geven is om labels te gebruiken voor elke opbergbox. Dat kan aan de bovenkant, maar ook aan de zijkant van de opbergdoos. Zo kunt u niet alleen ongeveer raden wat er in de transparante opbergdoos zit, u weet het ook zeker door de tekst op het label van de opbergdoos. En ook dat scheelt weer tijd.

Opbergboxen voor schoenen en kleding

Net zoals het vinden van het juiste schroefje of moertje een rot karwei kan zijn, is het opbergen (en terugvinden) van kleding en zeker van schoenen nogal vervelend. Wij hebben in ons assortiment een aantal handige schoenen opbergboxen dan wel kleding opbergdozen opgenomen. Ze zijn doorzichtig en gemakkelijk te stapelen. De opbergboxen beschermen afdoende tegen vuil en stof, maar omdat ze doorzichtig zijn herkent u toch snel de inhoud die u zoekt. Door de afmetingen en de stapelbaarheid kunt u nu al uw schoenen en dergelijke kwijt op een plek zonder dat veel ruimte in beslag wordt genomen. Wie veel laarzen heeft, weet dat dat laatste een bijzonder groot voordeel is. Het spreekt voor zich, dat u deze doorzichtige opbergboxen ook voor andere zaken kunt gebruiken. Wisselt u vaak van inhoud, bijvoorbeeld omdat u snel van voorraad af wil. Gebruik dan transparante plastic opbergdozen.