"
Kaarslamp - Huls - E14 - Electroplast
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 2,19

Waar moet u op letten bij een kaarslamp?

Hoewel de vorm vastligt, kunt u voor de rest met een kaarslamp alle kanten op. Dat is al vele eeuwen het geval. Kaarslicht wordt met een bepaalde sfeer verbonden en wordt bijvoorbeeld nooit gebruikt voor felle verlichting. Gelukkig is dat inmiddels ook technisch en met behulp van aantal lumen goed aan te duiden, waarover later meer. Hoe dan ook, bent u op zoek naar een warm witte lichtkleur? Of gaat u liever voor een koud witte lichtkleur? Houd bij uw keuze wel in uw achterhoofd dat, veel meer dan decor en muziek, de verlichting bepalend is voor de sfeer die u wilt creëren op een locatie. Let bij uw keuze ook op de grootte van de ruimte die u wilt verlichten. Allekabels.nl biedt deze lampen aan met verschillende lichtsterktes. Een aantal wordt ook geleverd met een dimfunctie zodat u de verlichting zelfs gedurende de gelegenheid kunt afstemmen op de sfeer die u met de kaarsen wilt creëren.

Lichtopbrengst vergelijkbaar met echte kaarsen?

We zijn gewend om bij een elektrische lamp te kijken naar hoeveelheid watt. Bij echte kaarsen is dat uiteraard niet het geval, daar keek u hooguit naar de afmeting, kleur en prijs van de kaars. Elke elektrische lichtbron (gloei-, halogeen-, spaar- en LED lamp) heeft echter een andere lichtopbrengst bij hetzelfde wattage. Hierdoor is het soms lastig om de juiste lamp te kiezen wanneer u een overstap maakt van de ene soort naar de andere soort lichtbron. Hoe hoger de lumenwaarde, des te meer lichtopbrengst. U vindt de betreffende lichtopbrengst aangegeven met de hoeveelheid lm. Vindt u behalve lichtopbrengst ook de lichtkleur belangrijk? De lichtkleur of kleurtemperatuur van LED wordt weergegeven met de Kelvin-waarde (K). Hoe hoger deze waarde, hoe koeler de kleur van het licht. Wilt u kaarslicht, moet dit getal laag zijn. Allekabels geeft op elke productpagina zoveel mogelijk van dit soort info.

Opstarttijd, opwarmtijd en brandduur van kaarslampen

Een echte kaars heeft dan weliswaar een onovertroffen sfeer, maar veel kaarsen die u tegenwoordig in de supermarkt kunt kopen lijken niet meer zoveel op de oude kaarsen die vaak nog met de hand werden gemaakt. Dit productieproces is namelijk nogal duur en derhalve niet meer rendabel. Steeds meer mensen schakelen dan ook over op de elektrische varianten, waarbij met name LED het voortouw neemt. De voordelen zijn evident. Inmiddels is LED zover doorontwikkeld, dat de opstarttijd verwaarloosbaar is. U drukt op de knop en het licht is er. Opwarmtijd is er eveneens niet meer. Wat wel veranderd is, is de brandtijd. Bij een gewone kaars zult u tijdens een lang diner minimaal eenmaal de kaarsen moeten verwisselen, maar bij deze lampen natuurlijk niet. Zeker de LED varianten hebben een behoorlijke brandduur. 25.000 uren is geen uitzondering. Daar kan geen waskaars vandaag de dag tegenop.

LED versus halogeen

Steeds meer mensen gebruiken kaarslampen en dan vooral LED varianten in alle situaties waar verlichting nodig is. Een LED staat voor Light Emitting Diode en is een lampje dat we al jaren kennen van digitale wekkers of als fietslampen. Kaarslampen met LED zijn tot 90% energiezuiniger dan andere lichtvoorzieningen en ze kennen ook nog eens een langere levensduur. LED producten zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen. U krijgt er echter veel voor terug. In dit geval nagenoeg precies dezelfde sfeer als bij een echte kaars, omdat LED tegenwoordig uitstekend afstelbaar is. Een kaarslamp is op die wijze bijna niet meer van echt te onderscheiden, zeker vanaf een afstand. Een kaarslamp van dichtbij uitblazen zal u echter helaas niet lukken.

Vorm en toepassing van een kaarslamp

Van een kaarslamp met fitting voor in uw kroonluchter tot complete kerstverlichting, we hebben het in huis. Ze zijn met name een goed alternatief voor kaarsen in uw horecagelegenheid of tijdens een borrelavond thuis. Allekabels.nl biedt ook kaarslampen aan in een traditionele behuizing op batterijen met een timerfunctie. Deze lampen zijn ideaal voor buitengebruik omdat deze, in tegenstelling tot echte kaarsen, niet op een ongeschikt moment uit zullen waaien maar automatisch zullen uitdoven op een door u vastgesteld tijdstip. Ook hebben wij LED kaarsen met afstandsbediening in ons assortiment. Met de afstandsbediening kunt u op sommige modellen zelfs de kleur van de LED-kaarslampen op afstand aanpassen. Probeert u dat maar eens met echte kaarsen.