"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Beamerbeugel

Kabelgoot - PVC - Wit
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 3,19
Kabelgoot - SHI
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Kabelbinder - Fixapart
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 4,79
Kabelbinder - Hama
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Kabelbinder - Hama
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,99

Waarom een beamerbeugel?

Wie de ideale homecinemabeleving in huis wil halen, komt er vroeg of laat achter dat een beamer de ideale keus is. Hiermee kunt u voor hetzelfde budget een veel groter beeld op muur of scherm projecteren dan u met uw flatscreen tv kunt realiseren. Er is relatief eenvoudig een beeldbreedte van 3 meter mee te realiseren. Zo heeft u een brede kijkhoek en haalt u het echte bioscoopgevoel in huis. De projector stelt u afhankelijk van het type op twee tot drie meter tegenover het projectiescherm of muur op. Soms kunt u hem netjes in een kast of bijzettafeltje opstellen. Maar in veel situaties is het lastig om deze optimaal op te stellen zonder dat u grote veranderingen in uw interieur aan hoeft te brengen. Is daar nu niet een handige oplossing voor? Ja die is er! Iedere moderne beamer is uitgerust met de optie waarmee het beeld ondersteboven te projecteren is, zodat u de projector op zijn kop aan het plafond kan hangen. Deze projecteert dan het beeld niet schuin omhoog, maar schuin naar beneden, waardoor u van een optimaal beeld kunt genieten. Dit effect bereikt u met een beamerbeugel.

Een beamerbeugel is er met diverse opties

Door deze aan het plafond te hangen, kunt u de projector op exact de juiste plek plaatsen zonder dat u uw interieur aan hoeft te passen. Om hem op te kunnen hangen, heeft elke beamer een aantal montagegaten aan de onderkant. Deze montagegaten voldoen aan de VESA standaard. Bij het bestellen van een beugel is het belangrijk om op een aantal eigenschappen te letten. De eerste eigenschap is het draagvermogen. De meeste kleine beamers wegen een paar kilogram en kunnen aan een beugel hangen met een draagvermogen tot 10 kilogram. Heeft u een zware uitvoering van meer dan 10 kilogram, dan is het belangrijk dat een beamerbeugel is geschikt voor een hogere maximale belasting. De tweede eigenschap is de beamermontage. Veel beamers zijn voorzien van standaard vierpunts VESA bevestigingsgaten. Kies bij deze types voor een vierpunts beamerbeugel. Sommige uitvoeringen zijn uitgerust met een driepunts montagesysteem, kies bij deze voor een driepunts beamerbeugel. De derde eigenschap is de plafondafstand in een woonkamer. Wilt u de projector graag dicht bij het plafond hangen? In een grote ruimte met een hoog plafond wordt er vaak gekozen voor een grotere afstand tussen plafond en beamer.

Montage van de beugel

Een beamerbeugel is opgebouwd uit een aantal onderdelen: de montagebeugel, de plafondplaat en het verbindingsdeel tussen deze twee. Het is handig om een beamerbeugel te demonteren voordat u de verschillende onderdelen aan de projector en het plafond monteert. De VESA montagebeugel monteert u aan de onderkant van uw projector. Hierbij is het belangrijk dat u deze op zijn kop op een zachte ondergrond legt. Ga hierbij voorzichtig te werk zodat u de behuizing van de beamer niet beschadigt. De plafondbeugel moet op de juiste plaats gemonteerd worden. Hierbij is een juiste afstand tot het projectiescherm of muur de belangrijkste maat. U kunt deze maat eenvoudig bepalen door de beamer op een tafeltje te zetten en dit tafeltje heen en weer te schuiven tot u tevreden bent met het geprojecteerde beeld. Daarna kunt u met een touwtje, met daaraan een gewichtje, de juiste plaats op het plafond overzetten en daar de plafondbeugel monteren. Heeft u beide onderdelen gemonteerd dan kunt u het deel dat aan de beamer gemonteerd is en het deel dat aan het plafond is gemonteerd is, beide in elkaar schuiven en vastschroeven.

Tips

Wilt u uw projector niet aan een plafond, maar liever aan een muur monteren? Kies dan niet een plafond- maar een muur beamerbeugel. Ga voordat u een muurbeugel bestelt na of uw muur stevig genoeg is om het gewicht van een projector te dragen. Heeft u een houten of een gipsplaten muur, dan is het belangrijk om de beugel op een van de houten balken in de muur te monteren. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat de schroeven van de muurbeugel door het gewicht van de beamer uit de muur worden getrokken. Heeft u uw projector aan de muur of plafond gehangen, dan is het tijd om de projector aan te sluiten. Vaak zijn de meegeleverde snoeren hier te kort voor. U kunt samen met uw beamerbeugel langere aansluitsnoeren bestellen. Voor het aansluiten van een moderne beamer gebruikt u een netsnoer en een HDMI aansluitkabel. Let bij het kiezen van een netsnoer op de aansluiting van uw beamer. Dit is of de platte C7 aansluiting met twee pennen of het vierkante C13 blokje met drie pennen. HDMI kunt u ook aansluiten met een draadloze HDMI verlenger.