Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Meetapparatuur

Meetsnoer - Velleman
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Meetsnoer - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Meetsnoer - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Meetsnoer - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Meetsnoer - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Spuitgegoten meetsnoer - Hirschmann
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 14,99
KWh meter - Techtube Pro
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 18,99
Slaglijnmolen duo - 30 meter - Defi
3-5 dagen levertijd
€ 19,99
Slaglijnmolen - 30 meter - Defi
3-5 dagen levertijd
€ 22,99
Slaglijnmolen - 30 meter - Defi
3-5 dagen levertijd
€ 26,49
Slaglijnmolen - 50 meter - Defi
3-5 dagen levertijd
€ 56,99

Meetapparatuur: de multimeter

De multimeter dankt zijn naam aan de meervoudige meetfuncties die het apparaat heeft. Elke multimeter kan de basisgrootheden spanning, stroom en weerstand meten. Bij zowel spanning als stroom wordt er onderscheid gemaakt tussen gelijk DC (direct current) en wissel AC (alternating current). Multimeters zijn in veel verschillende prijsklasse te koop. De prijs is hierbij sterk van invloed op de nauwkeurigheid en de duurzaamheid van de meter. Daarnaast heeft een duurdere multimeter vaak meer mogelijkheden. Meters in de goedkope prijsklasse hebben wel een DC en AC spanningsbereik, maar alleen een DC stroombereik. Wilt u ook het wisselstroomverbruik van een apparaat kunnen meten, let er dan op dat u een model kiest met de AC current optie. Naast de beschreven basisfuncties worden moderne multimeters vaak uitgerust met een aantal extra functies. Een aantal van deze functies vindt u ook terug bij goedkopere modellen. Het is dus de moeite waard om de modellen die binnen uw budget vallen met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan het meten van capaciteit, frequentie, inductie, temperatuur, diodes (doorlaattest), buzzer voor doorlaattest, transistortest voor het meten van de gelijkstoom versterking (hFE).

De stroomtang

De stroomtang is meetapparatuur waarmee u stroom in een kabel kunt meten zonder dat u de kabel hoeft te onderbreken. Deze meetapparatuur maakt voor het meten van wisselstroom gebruik van het principe van inductie, hetzelfde principe dat bij de klassieke draadgewonden transformator wordt gebruikt. Een stroomtang heeft twee armen die met een druk op de knop open gaan en zo eenvoudig om een draad te zetten is. Zodra de armen weer gesloten zijn, functioneren de armen als magnetisch juk van de stroomtransformator. Via een interne wikkeling kan de stroom door de draad in het juk gemeten worden. Door gebruik te maken van HAL sensor kunnen er ook gelijkstromen gemeten worden. De stroomtang is vooral geschikt voor het meten van grote stromen en is populair in de krachtstroomtechniek. Let er bij het gebruik van een stroomtang op dat u slechts één geleider tussen de benen van de stroomtang pakt om het stroomverbruik van een apparaat te meten. Neemt u de hele toevoerkabel in de tang, dan meet u zowel de toegevoerde als de terugkerende stroom waardoor het resultaat nul zal zijn en u geen stroom meet.

Andere elektrische meetapparatuur

Naast het meten van spanning, stroom en weerstand verkopen wij andere handige meetapparatuur. De kabeltester is een apparaat waarmee u afhankelijk van het type snel en eenvoudig netwerkkabels en diverse soorten audiokabel door kunt meten. Met een spanningszoeker kunt u eenvoudig controleren of er netspanning op een stopcontact of andere elektrische leiding staat. Een spanningzoeker heeft de vorm van een schroevendraaier of pen. De eerste werkt via direct contact en heeft geen batterij nodig. De tweede werkt capacitief en heeft om te functioneren een batterij nodig. Met een energiemeter kunt u het energieverbruik van apparatuur zoals uw wasmachine controleren, maar is ook geschikt om als tussenmeter het verbruik van kantoor aan huis of een verhuurde kamer te meten. De digitale frequentieteller is een specialistisch apparaat waarmee u de frequentie van een signaal kunt meten. U vindt dit apparaat terug in de elektronicawerkplaats waar veel met digitale en hoogfrequente apparatuur wordt gewerkt. De microgolflekkagedetector is handige meetapparatuur om uw magnetron op gevaarlijke elektromagnetische lekkages te controleren. Met de lamptester kunt eenvoudig lampen testen. Let op: deze testers zijn alleen geschikt voor gloeilampen.

Meetapparatuur voor niet-elektrische grootheden

Met de decibelmeter kunt het niveau van omgevingsgeluid meten. De voordelige decibelmeter is geschikt voor directe geluidsmetingen. De uitgebreide decibelmeter heeft een USB interface om de meetwaarden te exporteren naar uw computer. Met een digitale thermometer kunt eenvoudig de temperatuur in en buitenhuis in de gaten houden. Met de vleesthermometer kunt u tijdens het braden controleren of de temperatuur hoog genoeg is. Met de infraroodthermometer kunt u contactloos temperatuurmetingen doen. Handig om bij elektronica hotspots op te sporen. De anemometer is een instrument om luchtverplaatsing te meten. Niet alleen geschikt om buiten te meten hoe hard het waait, maar ook geschikt voor het meten van de luchtverplaatsing van een ventilator of een afzuiginstallatie. Met de Ph-meter kunt u de zuurgraad van een vloeistof bepalen. Dit instrument is geliefd bij vijver- en aquariumbezitters. Voor het meten van afstanden kunt u kiezen uit het meetlint, het meetwiel en de laserafstandsmeter. Een vochtmeter voor hout is een onmisbaar instrument om te controleren of uw bouwmateriaal voldoende droog is voor u er mee aan het werk gaat. Een vochtmeter is ook handig voor houtkachelbezitters om te controleren of het hout droog genoeg is om te stoken.