Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Hygrometer

Hygrometer kopen, waar moet u op letten?

Een hygrometer is een vochtmeter die de vochtigheid in een ruimte bepaalt. Er zijn echter ook vochtigheidsmeters die de vochtigheid in materialen bepalen. De formele term voor deze laatste soort vochtigheidsmeter is protimeter. U ziet ze vaak in de bouw en op andere plekken waar met bouwmaterialen wordt gewerkt. De modellen die u op deze pagina vindt, zijn allen bedoeld voor het zo goed mogelijk weergeven van de vochtigheidsconditie in een ruimte. Meestal zijn ze voorzien van extra functies zoals een temperatuurmeter en een barometer.

Weergave en techniek

Hoewel de originele methode om vocht te meten al oeroud is, ziet de hygrometer er vandaag de dag steevast modern uit. Hoewel er nog altijd hygrometers met analoge weergave zijn, werkt het overgrote deel van de hygrometers met digitale weergave. Analoog betekent in dit geval een rond klokje met wijzertjes, digitaal het bekende digitaal display. Ze worden vrijwel altijd door batterijtjes gevoed, zeker de hygrometers voor gebruik buiten. Let wel even goed op welke batterijen worden gebruikt en of deze worden meegeleverd. Enkele modellen voor buitengebruik werken ook op zonne-energie, terwijl heel soms een model met een adapter voor netvoeding is uitgerust.

Weerstation met hygrometer

Voor een prikkie krijgt u bij ons al een compleet weerstation met hygrometer. Behalve een hygrometer die de vochtigheid meet, vindt u op een weerstation enkele andere zaken terug. Meestal is er een barometer, die de weersverwachting aangeeft. Wilt u weten of het binnenkort gaat regenen, check de barometer op uw weerstation. Vrijwel altijd is er een thermometer aan boord. Veelal geeft deze de temperatuur aan in zowel graden Celsius als Fahrenheit. Ten slotte heeft een weerstation meestal ook tijdsweergave aan boord, inclusief een kalenderfunctie. Met een beetje geluk zit er ook nog een wekkerfunctie op, zodat u bij het wakker worden meteen ziet of het zonnetje gaat schijnen of dat u zich beter nog maar eens kunt omdraaien.

Binnen en buiten

Niet elke hygrometer voor buiten hoeft u ook buiten te hangen. Binnen is het immers aangenamer om te kijken hoe de weersomstandigheden buiten zijn. Deze iets geavanceerdere modellen werken met een buitensensor. U plaatst de sensor buiten en verbindt deze met de hygrometer. Kijk wel even goed op de productpagina hoe u een en ander het beste kunt plaatsen en met elkaar verbinden. Ten slotte: wij hebben ook weerstations met een USB aansluiting in ons assortiment. U kunt het weerstation zo aansluiten op uw PC. Check wel voor welk besturingssysteem het station geschikt is.