Kerstballen

Allerlei maten en kleuren

Elke kerstboom kan met de versiering van kerstballen een eigen identiteit krijgen. U kunt meegaan met de jaarlijkse trend, waarbij het elk jaar weer een verrassing is wat de nieuwe collectie wordt. Maar u kunt ook kiezen voor een eigen standaard collectie vertrouwde kerstballen die u elk jaar weer gebruikt in uw kerstboom. Zo maakt u uw kerstboom tijdloos en kunt u altijd nog overwegen om jaarlijks te variëren tussen verschillende ballen. Door de combinatie van grote en kleine kerstballen wordt de kerstboom levendiger en krijg het meer dynamiek. Als u dan nog aan de top van de kerstboom een mooie piek plaatst, dan is de boom zo goed als af. Wilt u één kleur aan kerstversiering of vindt u het moeilijk om te kiezen? Allekabels heeft diverse gekleurde kerstbalpakketten inclusief een piek.

Oorsprong kerstbal

De kerstbal is geïnspireerd op de heksenbal. De heksenbal werd in huis of in de tuin gehangen of gelegd. Men dacht vroeger namelijk dat heksen bestonden en dat deze geen spiegelbeeld hadden. Via een spiegelende bal kon men gemakkelijk herkennen of iemand een heks was. Zo bestond de glasbal eigenlijk al ruim 300 jaar, maar werd toen niet gebruikt als kerstbal. Voor de geboorte van de kerstbal moeten we in Duitsland zijn, in de deelstaat Thüringen om precies te zijn. In Duitsland waren ze al vroeg met glasproductie en begon dit proces in de middeleeuwen. Maar voor het ontstaan van de kerstbal gaan we terug naar het begin van de 19e eeuw. In de winter haalden mensen steeds vaker bomen in huis, zodat ze in de donkere, koude wintermaanden nog groen om zich heen hadden. Deze versierden ze met vruchten en noten. Tenminste, als men zich dat kon veroorloven. Aangezien niet iedereen de luxe had om verse vruchten en noten in hun boom te hangen, kwam een glasblazer in Thüringen op het idee om een appel van glas te blazen en deze in de boom te hangen. De populariteit van deze versiering groeide snel en werd door export uiteindelijk een wereldwijd succes.

De bal voor ander soort decoratie

Traditioneel hangen we kerstballen in de kerstboom. Als we deze versiering ook nog aanvullen met slingers en lampjes is de kerstboom klaar. Maar er is veel meer mogelijk met dit soort versiering. Ze kunnen voor allerlei decoraties gebruikt worden. Zo wordt er vaak bij een kerststukje een kerstbal aangebracht. Maar wat dacht u van een kerstkrans, welke u versiert met ballen, lampjes en eventueel een mooi gekleurd lint. Wat u ook eens kunt proberen is om een vaas te vullen met kerstlampjes en -ballen. U zult verbaasd zijn wat voor een warm effect dat geeft. Pak bijvoorbeeld een snoer met kerstlampjes, bevestig dit snoer langs het raam en hang er wat kerstversiering aan. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om kerstballen te gebruiken voor versiering. Altijd handig als u kerstballen over heeft die niet meer in de boom passen. Er zijn allerlei decoraties denkbaar die bijdragen aan de gezellige sfeer rond de kerstdagen.

Glas of plastic

Vroeger waren er alleen maar glazen ballen. Als glazen kerstballen op de grond vallen, dan breken ze ook letterlijk in duizend stukjes. U hoort dan ook een klein plofje. U moet dus heel voorzichtig omgaan met de kerstboom of elk jaar nieuwe kerstballen bijkopen om de gesneuvelde aan te vullen. Gezien huishoudens vaak kleine kinderen en huisdieren hebben, zullen er altijd wel een of meerdere glazen ballen kapotvallen. Kinderen en katten vinden de glinsterende kerstballen zeer interessant om aan te raken en tegenaan te tikken, terwijl een hond vaker met zijn staart onbewust hier en daar een kerstbal uit de boom mept als hij met zijn staart zwaait uit enthousiasme. Ballen van plastic zijn steeds populairder. Als ze uit de kerstboom vallen, dan zullen ze eerder stuiteren dan kapotvallen. Daarnaast is er een ruimer aanbod aan plastic kerstballen met allerlei versieringen, zoals glitter en afbeeldingen.

Kleurencombinatie

Er zijn altijd klassieke gekleurde kerstballen die elke keer terugkomen in een kerstboom. De klassieke kleuren van Kerstmis zelf zijn rood, goud en groen. Maar kerstballen zijn tegenwoordig te krijgen in alle kleuren die u maar kunt bedenken. Van felle kleuren tot pastelkleuren. Traditioneel is meestal de kleurencombinatie van kerstballen in rood en zilver. Tegenwoordig kunt u de combinatie aan kleuren letterlijk zo bont maken als u zelf wilt. Niets is meer te gek. Elk jaar lijkt er een nieuwe trend te ontstaan of lijken trends naar een aantal jaren weer terug te komen. De ene keer is het hip om alleen met pastelkleuren te versieren. Het andere jaar is de antiek-look weer trendy. Weer een ander jaar moet de kerstboom versierd zijn met alle kleuren van de regenboog. U kunt meegaan in die trend om elk jaar weer massa’s kerstversiering te kopen of u houdt het bij de oude vertrouwde versiering. U kunt bij ons diverse pakketten kerstballen krijgen. Bent u een creatief persoon, dan kunt u ook bij ons blanco ballen kopen om zelf te bewerken.

Zelf kerstballen maken

Bij Allekabels krijgt u schuimen kerstballen. Sommige ballen van dit materiaal bevatten sneeuwvlokken zodat ze lijken op sneeuwballen. Andere schuimen kerstballen hebben rondom alleen wat glitter. U kunt beide gewoon in de kerstboom hangen, maar op de bal met glitter zou u ook uw creativiteit los kunnen laten gaan. Het enige dat u nodig heeft is deze piepschuimen kerstbol, een lap stof, een schaar, lijm, metalen haakjes en een stuk touw of lint. Knip de stof in reepjes van 5 cm breed en met een lengte die ruim volledig om de bal past. U zult in totaal ongeveer 8 repen nodig hebben. Plak elke reep met de lijm vast op de bal. Maak eerst een kruis met de eerste twee repen die u bevestigt en bedek vervolgens de rest van het voorwerp. Als u de laatste reep nog moet plakken, bevestigt u eerst een metalen haakje in de piepschuimen bal. Daaronder maakt u het touw vast. Vervolgens plakt u over het knooppunt nog een reep, zodat de kerstbal mooi is afgewerkt. Zo heeft u een feestelijke zelfgemaakte bal waar u met Kerst trots op mag zijn.

Kerstballen veilig opbergen

Heeft u glazen kerstballen? Deze zijn erg kwetsbaar en breken snel in talloze stukjes. Als u glazen ballen heeft, zullen ze mogelijk nostalgie oproepen of misschien wel van emotionele waarde zijn. Deze wilt u niet kapot laten gaan. Maar ook uw plastic kerstbollen kunnen beschadigd raken of worden platgedrukt als u deze op zolder opbergt. U krijgt meestal bij uw kerstbalpakket wel een kartonnen doos met vakjes, maar vaak zijn die doosjes na een tijdje kapot of heeft u ze zelfs al weggegooid. Welke soort ballen u ook heeft, wees er zuinig op en berg ze veilig op met onze kerstbalopbergboxen. Deze opbergboxen voor uw kerstversiering zijn van hard plastic en kunnen dus wel tegen een stootje. Uw kerstversiering is netjes en geordend opgeborgen door de speciale ronde inzet om de ballen in te bewaren, zodat u zeker bent dat u elk jaar weer uw verzameling kerstballen kunt gebruiken om uw kerstboom mee op te tuigen.

Uw kerstballen online kopen

Een kerstballen koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstballen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie