"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Beschermingsmiddelen

Verkeerskegel - Perel
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,00

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor elke situatie

Op de werkvloer en tijdens het klussen kunt u met verschillende gevaarlijke situaties te maken krijgen, waarbij persoonlijke beschermingsmiddelen, afgekort als PBM, kunnen voorkomen dat u bezeerd raakt. Deze beschermen de meeste kwetsbare lichaamsdelen. Denk bijvoorbeeld aan uw hoofd (helm), oren (kapje), ogen (veiligheidsbril), handen (handschoenen) en voeten (veiligheidsschoenen). Door deze bescherming aan te bieden, beschermt de werkgever niet alleen uw lichaam en gezondheid, maar voorkomt hij ook verzuim door ongevallen en door ziekte. Maar het belangrijkste is natuurlijk de bescherming van uw vitale lichaamsdelen, zodat u ongestoord en in volledige gezondheid uw werk kunt uitvoeren. Voor een veilige uitvoering van uw werk en klussen biedt Allekabels persoonlijke beschermingsmiddelen voor elke situatie, van veiligheidsbril tot bouwverlichting.

Bescherming voor uw hoofd en ogen, veiligheidsbril

Werkt u met gevaarlijke stoffen of met apparaten waar kleine splintertjes of vonkjes af kunnen komen? Vergeet dan niet om een goede veiligheidsbril te dragen. Van de gevolgen van een hoornvliesbeschadiging kunt u vaak nog jarenlang last hebben of zelfs uw gezichtsvermogen kwijtraken. Erg zonde wanneer u het gemakkelijk kunt voorkomen met een veiligheidsbril! Als er iets kwetsbaar is aan uw lichaam, dan is het wel uw hoofd. Wanneer u zich regelmatig op een werkplaats begeeft, is het dus verstandig om een bouwhelm aan te schaffen. Zo voorkomt u letsel aan uw schedel wanneer er eens iets naar beneden valt, met alle gevolgen van dien. Niet alleen kunt u zonder PBM schade aan uw schedel oplopen, maar ook blijvend hersenletsel. Ook hier geldt weer: beter voorkomen dan genezen!

Gehoorbescherming

Als er nog niets mis is met uw oren, wilt u natuurlijk graag dat dat zo blijft. Wanneer u tijdens uw werk of tijdens het klussen in uw eigen werkplaats veel met rumoerige machines werkt, ligt (blijvende) gehoorschade echter op de loer. Schade aan de trilhaartjes in uw oren is gemakkelijker aangericht dan u denkt. Deze vorm van gehoorschade kan helaas op geen enkele manier hersteld worden. U kunt dit dus beter voorkomen, want genezen is geen optie. Een geluidsniveau onder de 80 decibel is nog veilig voor uw oren. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een föhn in een hoge stand, vlak bij uw oor. Geluidsniveaus hoger dan 80 decibel kunnen gevaarlijker zijn en vanaf 100 decibel kan er schade worden aangericht. Een kettingzaag maakt bijvoorbeeld al genoeg geluid om blijvende schade aan te richten. Gelukkig kunt u voor gehoorbescherming terecht bij Allekabels, in ons assortiment PBM vindt u gehoorbescherming met een geluidsisolatiewaarde tot 34 dB.

Persoonlijke beschermingsmiddelen om op te vallen

Naast hulpmiddelen die uw lichaam letterlijk beschermen zoals een veiligheidsbril, zijn er ook persoonlijke beschermingsmiddelen die ervoor zorgen dat u opvalt zodat anderen geen schade aan uw lichaam aanrichten per abuis. In het kader van deze PBM biedt Allekabels afzetlint, verkeerskegels en veiligheidshesjes om iedereen op de werkvloer er attent op te maken dat er een gevaarlijke situatie kan zijn. Zo is iedereen extra oplettend en voorkomt u dat men elkaar over het hoofd ziet, met alle gevolgen van dien. Deze en nog vele andere persoonlijke beschermingsmiddelen vormen samen de basis voor een veilige situatie.