Een popsocket is een kunststof toevoeging aan uw smartphone of tablet, die bijna op elk toestel en hoesje geplakt kan worden. Elke popsocket bestaat uit het zogenoemde “platform”, de cirkelvormige basis die u op uw toestel plakt, het “accordion”, het gedeelte dat het uittrekken van de popsocket mogelijk maakt, en een “button”, een rondje van aluminium of hard plastic met een leuk design erop. Het platform is voorzien van een plakkende gel, die op vrijwel elke smartphone en smartphonehoesje zonder al te veel structuur blijft plakken. Dat betekent echter niet dat het product maar één keer bruikbaar is, u kunt deze namelijk weer verwijderen, indien nodig schoonmaken en opnieuw bevestigen. De gel is tot wel 100 keer herbruikbaar, maar laat deze niet te lang aan de open lucht. Dan kan de gel namelijk uitdrogen en plakt hij niet meer. Een popsocket heeft een diameter van ongeveer 9 inch en is gemaakt om zo’n 12.000 keer te kunnen “poppen”. De producten zijn gemaakt van verschillende kunststoffen, waaronder polycarbonaat, polyethuraan en TPU. En, als we de makers moeten geloven, “a lot of love”.
Dat popsockets verkrijgbaar zijn in ontelbaar leuke designs die bij ieders stijl passen, is wel duidelijk bij het bekijken van het assortiment op Allekabels. Maar dit geinige plakkertje heeft daarnaast ook nog verschillende, handige functies! De eerste functie is het opbergen van uw oortjes zonder dat het snoer volledig in de knoop raakt. Bevestig twee popsockets op uw toestel, pop ze omhoog en wikkel hier uw oortjes omheen. Zo kunt u ze volgende keer dat u muziek luistert weer gemakkelijk afrollen, en hoeft u niet eerst veel tijd te spenderen met het uit de knoop halen van de kabeltjes.
Daarnaast zorgen deze handige gadgets voor meer grip tijdens het gebruiken van uw smartphone. U kent vast wel dat wankele gevoel als u uw toestel in één hand heeft, bijvoorbeeld tijdens het maken van een selfie of wanneer u uw toestel probeert te bedienen met één hand. Een verkeerde beweging en de balans is weg, smartphone kapot. Bevestig dan eens een popsocket op de achterkant van uw toestel en pop deze omhoog. U zult merken dat u het toestel zo heel gemakkelijk kunt vasthouden door de extra grip die de popsocket biedt, u klemt simpelweg uw vingers onder het “button”-gedeelte. Hierdoor heeft u meer bewegingsvrijheid voor het bedienen van de smartphone met uw duim, of voor het maken van de perfecte selfie. Ook tijdens het videobellen of vloggen is een popsocket een uitkomst voor meer grip en een kleiner risico op het vallen van die dierbare smartphone.
Dan nog een derde functie van het handige gadget, het is de ideale smartphonestandaard. Bevestig de popsocket op de juiste plek en pop deze omhoog. Het is nu heel eenvoudig om uw smartphone neer te zetten om bijvoorbeeld een video te kijken, de smartphone “leunt” als het ware op de popsocket. Voor deze functie is het ook mogelijk om hem te kantelen, zodat u zelf kunt kiezen hoe ver de popsocket als standaard naar achteren leunt. Dit kunt u met één popsocket in verticale richting doen, ideaal wanneer u wil videobellen terwijl het toestel op tafel of op uw bureau staan. Of u plaatst twee popsockets en zet het toestel in horizontale richting neer. Dit kan uiteraard ook met uw tablet. Zo zet u uw apparaat veilig neer en kunt u ongestoord video’s kijken. U kunt met twee stuks zelfs uw smartphone aan het beeldscherm van een laptop klemmen, de mogelijkheden zijn haast oneindig. Er zijn zelfs mensen die de gadgets gebruiken om ze op een spiegel te plakken en er sieraden aan op te hangen. U kunt er mee doen wat u zelf wilt.
Daarnaast kunt u de popsocket ook eenvoudig als smartphonehouder gebruiken, bijvoorbeeld in de auto maar ook op andere locaties. Schaf in dat geval ook een Mount aan, deze is uiteraard ook in onze webshop verkrijgbaar. Dit handige clipje bevestigt u op een glad oppervlak, zoals het dashboard van uw auto of de muur in de keuken. Een smartphone of tablet met popsocket klikt u hier vervolgens eenvoudig in en uw toestel is bevestigd. Ideaal in de auto voor het gebruiken van uw smartphone of tablet als navigatie, maar ook in de keuken wanneer u uw smartphone of tablet gebruikt om recepten op te zoeken. De Mount plakt, in tegenstelling tot de popsocket, wel maar één keer. U kunt deze dus niet verwijderen en op een andere plek opnieuw bevestigen. Het is dan ook aan te raden om het oppervlak waarop u de Mount gaat bevestigen eerst grondig te reinigen, bijvoorbeeld met wat alcohol. Zo plakt de Mount het beste en gaat deze het langst mee.
Een socket werkt op de meeste smartphones en smartphonehoesjes en ook op tablets, maar er zijn wat uitzonderingen. De plaklaag kan er wat moeite mee hebben om te blijven plakken op hoesjes van materialen als siliconen, leer of materiaal met veel structuur. Ook op toestellen met een waterdichte coating of een anti-vingerafdruk coating, kan het plakken wat moeilijker zijn. In sommige gevallen is dit op te lossen door de socket stevig op het toestel of hoesje te drukken en minstens 10 seconden vast te houden. Hierna zult u even geduld moeten hebben, want om te zorgen dat hij blijft plakken, kunt u het beste een uurtje of 8 niet aan de popsocket komen, dus hem niet “poppen” tijdens het drogen. Sommige toestellen, zoals de iPhone 8 en 8 Plus en de iPhone X, hebben echter een anti-vingerafdruk coating, waarop een socket niet blijft plakken. Voor deze gevallen zijn er bij Popsocket speciale plakkende “discs” verkrijgbaar. Deze plakt u op uw toestel, en daarop plakt u dan weer de popsocket. Zo’n disc is ongeveer drie keer herbruikbaar.
Zoals we al aangaven is dit gadget tot wel 100 keer herbruikbaar, de gel blijft zijn plakkende kwaliteiten behouden. Het verwijderen om deze ergens anders te bevestigen, gaat niet altijd even makkelijk. Om de grip op de smartphone te garanderen moet deze namelijk wel goed en stevig vast zitten! U kunt het product verwijderen door het plat te drukken en vervolgens voorzichtig los te pulken aan één kant van het platform-gedeelte. Lukt dit niet, dan is de tip van Popsocket om een stukje flosdraad te gebruiken om een randje los te maken. Let op als u het product gaat verwijderen. Als u de plakkende gel langer dan 15 minuten aan lucht blootstelt, kan de gel uitdrogen en plakt deze niet meer goed. Weet u dus nog niet zeker waar u hem opnieuw gaat plaatsen, plak hem dan even op een schoon raam of schone spiegel. Verliest de gellaag zijn plakkracht doordat de gel vuil is geworden, bijvoorbeeld door stof? Dan kunt u deze schoonmaken met wat water. Laat de gel vervolgens goed drogen, maar zorg ervoor dat de gel van de socket in dit geval niet langer dan een uur aan de open lucht komt.
Die “button” was natuurlijk de mogelijkheid bij uitstek om mensen massaal aan dit gadget te krijgen. Want zoals de meeste smartphonegebruikers wel weten, het oog wil ook wat. Niet voor niets beschermen we onze toestellen met de mooiste smartphonehoesjes in de leukste designs en kleuren. In ons ruime assortiment vindt u gemakkelijk een exemplaar dat hier perfect bij past. Wat dacht u bijvoorbeeld van een popsocket marmer, met marmeren opdruk die uw toestel een luxueuze uitstraling geeft. Of een donut of unicorn afbeelding, uitgevoerd in felle kleurtjes die meteen de aandacht trekken. Voor de echte diva’s zijn popsockets glitter, voor de hippies popsockets mandala en voor de romantici popsocket hartje. Uiteraard zijn er ook stoere uitvoeringen zoals een model met skull opdruk, met yin yang symbool of een voetbal- of ander sportthema. Houdt u het liever zakelijk, dan is uiteraard ook een popsocket zwart verkrijgbaar. Vergeet niet dat dit gadget tot wel 100 keer herbruikbaar is. U kunt dus ook gemakkelijk afwisselen als u eens een ander design wilt, of er zelfs twee tegelijk gebruiken. Popsocket kopen? Dan bent u bij Allekabels aan het juiste adres.
Ze zeggen wel eens dat de meeste goede ideeën of uitvindingen per ongeluk ontdekt worden, en dat geldt hier ook. De oprichter van Popsocket, David Barnett, zocht in 2011 een oplossing voor een probleem dat we allemaal wel kennen. Zijn oortjes raakten steeds in de knoop en voordat hij muziek kon luisteren moest hij deze telkens weer ontwarren. Frustrerend! Om dit op te lossen, plakte hij een aantal knopen op een oppervlak en wikkelde hier zijn oortjes omheen. Hoe eenvoudig kan het zijn, probleem opgelost! En de popsocket was geboren. Het designen van het daadwerkelijke product duurde nog drie jaar, waarbij ook functies als de extra grip en het gebruik als standaard verder werden geoptimaliseerd. Zo begon dit handige gadget als een paar knopen en wat lijm. Vandaar ook dat het gekleurde gedeelte van de popsocket nog altijd “button” genoemd wordt.