"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Samsung Galaxy J3

Samsung Galaxy J3; betaalbare kwaliteit

Samsung staat natuurlijk vooral bekend vanwege de razend populaire Galaxy S modellen. Die hebben prijskaartjes die passen bij toestellen van die allure. Er zijn echter genoeg smartphone kopers die liever iets minder euro’s op tafel leggen en toch een kwalitatief goed toestel zoeken. De Galaxy J3 behoort zeker tot die categorie. De specificaties, en dan met name die van het scherm, de camera’s, de processor en het werkgeheugen van dat toestel vallen wel ietwat lager uit dan die van de duurdere Galaxy S modellen. Maar voor amper 20% van de prijs is dat een compromis waar zeker mee te leven valt. Overigens betekenen de iets mindere specificaties niet dat u met de Samsung Galaxy J3 niet alles kunt doen wat de duurdere Samsung’s ook kunnen. De foto’s en video’s van de camera’s hebben weliswaar een lagere resolutie maar voldoen, zeker voor thuis- en social media gebruik, prima. Ook alle bekende en populaire apps kunnen probleemloos op het toestel gebruikt worden.

Compact en energiezuinig

Met zijn schermgrootte van 5.0 inch is de Samsung Galaxy J3 zeker niet de kleinste smartphone van dit moment maar behoort hij wel tot de compactere modellen. Met een dikte van net iets minder dan 8 millimeter en ietwat afgeronde hoeken en zijkanten ligt het toestel ook prettig in de hand. Het scherm heeft een HD beeldresolutie (720 x 1280 pixels) en verbruikt daardoor minder stroom dan een full HD of 4K scherm. Ook de door Samsung zelf ontwikkelde Exynos processor met vier 1.4GHz rekenkernen is zeer energiezuinig. Daardoor levert de 2600mAh accu van de Samsung Galaxy J3 voldoende stroom om het toestel, bij normaal gebruik, een hele dag te kunnen voeden. Mocht de accucapaciteit onder de 15% duiken en u toch nog langere tijd| bereikbaar moet blijven zonder dat u in de buurt van een oplader bent, dan kunt u met behulp van de Power Saving Mode het uithoudingsvermogen van de accu met vele uren verlengen. Het toestel schakelt dan alle overbodige en energieverslindende functies, op het telefonie- en sms-gedeelte na, uit.

De belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy J3 (2016) op een rij:
  • 5.0 inch Super AMOLED display, 720 x 1280 pixels (294ppi)
  • 1.5GHz Exynos 3475 quad core processor
  • ARM-Mali 400 GPU
  • 1.5GB RAM met 8GB ROM of 2GB RAM met 16GB ROM
  • microSD uitbreiding (max. 256GB)
  • 8 megapixel autofocus camera met LED flitser en HD (720p@30fps) video
  • 5 megapixel front camera met HD video opname functie
  • micro USB connector, WiFi, Bluetooth en GPS
  • Verwisselbare 2600 mAh Li-Ion accu
  • Android 5.1.1 Lollipop OS met TouchWiz UI; Upgrades t/m Android 7.0 Nougat

Kies het juiste hoesje voor de Samsung Galaxy J3

Zoals reeds vermeld bestaan van de Samsung Galaxy J3 verschillende modeljaren. Wanneer u het toestel al heeft en u bent op zoek naar een hoesje, dan is het belangrijk om te weten uit welk modeljaar uw toestel komt. Omdat de afmetingen, en dan vooral de breedte en hoogte van het toestel, verschillen is de kans groot dat een hoesje van de Samsung Galaxy J3 uit 2016 niet past op of om een Samsung Galaxy J3 uit 2017. Soms is ook de positie van de camera en/of flitser anders. Het feit dat u het toestel in 2017 gekocht heeft, even als voorbeeld, is geen garantie dat u ook een Samsung Galaxy J3 van dat modeljaar heeft. Doorgaans zijn minimaal twee modeljaren op enig moment nog nieuw te koop. U kunt het modeljaar van uw Samsung Galaxy J3 in het toestel zelf opzoeken. Ga daarvoor naar het “Instellingen” menu op het toestel en kies daar voor “Toestel info” (meestal helemaal onderaan dat menu). Daar vindt u onder anderen het “Modelnummer”. Voor de Samsung Galaxy J3 uit 2016 is dat SM-J320 en de uitvoering van 2017 heeft modelnummer SM-J330.

Extra accu of liever een powerbank?

De Samsung Galaxy J3 heeft nog een ouderwets afneembare achterzijde en een verwisselbare accu. Vroeger was het heel normaal om een extra accu bij een mobiele telefoon te bestellen. Tegenwoordig zijn accu’s van smartphones een stuk krachtiger en kunnen ze bij de meeste modellen ook niet meer zelf vervangen worden. Helaas raken veel accu’s toch nog altijd voor het eind van de (werk)dag leeg. Vooral wanneer u het toestel intensief gebruikt. Dat u voor de Samsung Galaxy J3 dan een reserve accu kunt gebruiken is handig. Of toch niet? U kunt ook overwegen een powerbank aan te schaffen. Die zijn compact en meestal voldoende capaciteit om uw Samsung Galaxy J3 twee of meer keren op te laden. Bovendien kunt u de powerbank ook gebruiken voor het opladen van andere USB apparaten met een accu. Dat is natuurlijk veel handiger dan een reserve accu die alleen voor de Samsung Galaxy J3 geschikt is.

Wat kan verder nog handig zijn?

Een hoesje en een powerbank voor de Samsung Galaxy J3 zijn al besproken. Uiteraard zijn nog meer handige accessoires voor dit toestel verkrijgbaar. Standaard heeft de Samsung Galaxy J3, afhankelijk van de uitvoering en het modeljaar, 8 of 16GB intern geheugen. Dat kan middels een micro SD kaartje eenvoudig uitgebreid worden. Deze geheugenkaartjes worden steeds voordeliger. Dat geldt zeker voor de 16 en 32GB modellen. Maximaal kunt u 256GB extra geheugen in de Samsung Galaxy J3 prikken, maar dan wordt de geheugenkaart duurder dan het toestel zelf. Gaat u het toestel veel onderweg, in de auto, gebruiken, Dan is een draadloze Bluetooth headset zeker geen overbodige luxe. Daarmee kunt u altijd handsfree, en veilig, bellen. Wilt u het toestel compact houden, zonder hoesje, overweeg dan wel een beschermende folie over het scherm te plaatsen. De Galaxy J3 is niet voorzien van het sterkere Gorilla Glass waardoor de kans dat het display tijdens een val breekt relatief groot is. Met een screenprotector wordt die kans weer wat kleiner.

Accessoires voor de Samsung Galaxy J3 kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, Samsung Galaxy J3 accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.