"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Satelliet Beugel

Muurbeugel satellietschotel kopen

Een satellietschotel beugel kunt u aanschaffen voor het bevestigen van uw schotelantenne aan een muur of op een statief. Veel mensen kiezen voor een satelliet beugel die aan de muur bevestigd kan worden, om te voorkomen dat de schotelantenne omwaait bij een harde wind. Er zijn verschillende soorten satelliet beugels voor aan de muur. Denk aan een gehoekte beugel voor een satellietschotel of aan een systeem waarmee de schotelantennemast aan een muur bevestigd kan worden. Een alternatief voor een satelliet beugel is het gebruik van een statief waarop de schotelantenne kan worden vastgemaakt. Dit statief kunt u aan de muur bevestigen of op de ondergrond monteren. Het hangt van uw situatie af welk bevestigingsmiddel het meest geschikt is. Bij een balkon kan de antenneschotel bijvoorbeeld goed op de ondergrond vastgemaakt worden, omdat de wind hier beperkt is. Op een plat dak doet u er verstandig aan om de schotelantenne waar mogelijk aan de muur te bevestigen.

Verschillende soorten schotelantennes

Schotelantennes worden in verschillende soorten aangeboden. Doordat de prijzen voor schotelantennes flink gedaald zijn, is een schotelantenne voor een steeds groter publiek toegankelijk geworden. Daarbij heeft u tegenwoordig geen decoder meer nodig, omdat deze in veel gevallen in televisies en signaalontvangers worden ingebouwd. Met een satelliet is het mogelijk om het signaal op te vangen en deze vervolgens naar de ontvanger te weerkaatsen. De ontvanger zet het signaal zo om, dat uw televisie het signaal kan verwerken. Veel schotelantennes worden van staal gemaakt voor extra stevigheid. Er zijn echter ook modellen van aluminium, die eveneens van een prima kwaliteit zijn. Let bij de aanschaf van een satelliet beugel goed op de dikte van de bevestiging aan de schotelantenne. Het is belangrijk dat dit bevestigingspunt mooi om de satelliet beugel valt, om er zeker van te zijn dat de schotelantenne stevig blijft zitten.

Bevestiging van schotelantenne met satelliet beugel

Wanneer u de gewenste satelliet beugel in huis heeft, kunt u de schotelantenne zelf op de satelliet beugel bevestigen. In onze webshop vindt u niet alleen een satelliet beugel, maar kunt u ook een schotelantenne naar keuze kopen. Bij het bevestigen van de schotelantenne op uw satelliet beugel is het belangrijk dat de schotelantenne in de juiste hoek staat om het signaal van de satelliet te kunnen ontvangen. Daarbij mag het “zicht” van de schotelantenne niet of nauwelijks belemmerd worden door bomen, andere gebouwen, enzovoorts. Dit kan het ontvangst van het signaal verslechteren, waardoor u mogelijk te maken krijgt met ruis in uw signaal. Een schotelantenne moet altijd op het zuiden gericht zijn en in een bepaalde kantelhoek staan. In Nederland geldt een kantelhoek van 29 graden. Op internet vindt u meer informatie over het in de juiste kantelhoek plaatsen van een schotelantenne. Bij een digitale schotelantenne kunt u gebruikmaken van een afstemfunctie in het installatiemenu van de schotelantenne.

Tegelstatief voor op de camping

Mocht u uw schotelantenne op de camping willen gebruiken voor het ontvangst van een televisie- en radiosignaal, dan heeft een satelliet beugel voor aan de muur vaak geen zin. In dit geval kunt u kiezen voor een tegelstatief waaraan de schotelantenne bevestigd kan worden. Bovenaan het statief zit een mast, waaraan de schotelantenne door middel van beugels bevestigd kan worden. Het statief zelf plaatst u over een tegel, waarbij het statief tegen de tegel aan geklemd wordt door de omliggende tegels. Zo wordt voorkomen dat het statief bij een harde wind om kan waaien. Mocht u een ondergrond met zand hebben, dan kunt u het statief in het zand ingraven en hier tegels overheen leggen om voor extra stevigheid te zorgen.

Kooptips voor een satelliet beugel

In dit artikel zijn enkele belangrijke aspecten beschreven om rekening mee te houden bij de aanschaf van een satelliet beugel. De belangrijkste kooptips voor een satelliet beugel hebben we onderstaand kort voor u op een rijtje gezet. Een satelliet beugel kopen zou met deze tips een stuk eenvoudiger moeten zijn. Mocht u het bevestigen van de schotelantenne op de satelliet beugel lastig vinden, dan kunt u online naar tips en instructievideo’s zoeken. In deze instructievideo’s wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een schotelantenne op de satelliet beugel kunt plaatsen.

  • Let goed op de diameter van het bevestigingspunt van uw schotelantenne. Deze moet over de satelliet beugel te schuiven zijn om deze aan een muur of ondergrond te kunnen bevestigen.
  • Zorg dat de schotelantenne in de juiste hoek aan de satelliet beugel bevestigd wordt, om er zeker van te zijn dat u een goed ontvangst heeft voor uw televisie en radio.
  • U kunt kiezen tussen een muurbeugel waarop de schotelantenne gehangen wordt, of voor een satelliet beugel waartussen u de schotelantenne hangt.
  • Ook voor de aanschaf van een nieuwe schotelantenne bent u bij ons aan het juiste adres!