Kabels 
Overige Producten 
Account  

Magnetron Beugel

Magnetron beugel: afmetingen en gewicht

De opkomst van keukenapparatuur zoals een magnetron nam een grote vlucht in de jaren zestig van de vorige eeuw. Dat daarbij met name de magnetron al vrij snel in elk huishouden te vinden was, had vooral te maken met het feit dat het apparaat zoveel functies kon uitvoeren. Niet alleen verwarmen en koken, maar ook ontdooien kan het apparaat met gemak aan. Het veroverde een centrale plaats en moest zo gemakkelijk mogelijk toegankelijk zijn. De inbouwmagnetron kreeg dan ook een centraal plekje (vaak) op ooghoogte. Mensen die een stand alone magnetron gebruiken in de keuken, op een werkplek of in een andere ruimte (bijvoorbeeld een caravan) willen dat ook. De magnetron beugel is dan ook aanpasbaar aan vele soorten magnetron. Houd er wel rekening mee dat één specificatie glashelder is: het maximale gewicht. Plaats nooit een magnetron of ander apparaat dat zwaarder is dan het toegestaan gewicht op een magnetron beugel. U beschadigt niet alleen de magnetron beugel, maar ook het apparaat dat erop geplaatst is.

Universele uitvoering en makkelijke montage

De meeste modellen magnetron beugel die wij in ons assortiment hebben opgenomen, zijn van het zogenoemde type universele wandhouder. Omdat een magnetron nu eenmaal vele afmetingen kent, is een magnetron beugel zo uitgevoerd dat de beugel zich kan aanpassen aan al deze afmetingen. Dat betekent dat zowel de dieptemaat, als ook de breedtemaat (inclusief de tussenruimte) van de beugels variabel zijn. Het betekent ook dat er bij het ontwerp van de magnetron beugel rekening mee is gehouden dat er wel eens creatief moet worden omgegaan met de beschikbare ruimte. Zo ziet u in kleine ruimtes nogal eens dat de magnetron door middel van een magnetron beugel vrij hoog is gemonteerd. Handig is dat niet altijd, u heeft dan minder overzicht over de magnetron- of ovendeur. Dat punt speelt minder wanneer u andere apparaten zoals een radio met afstandsbediening op de magnetron beugel monteert. Ook kastjes, kisten en dozen worden met behulp van beugels gemonteerd om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen.

Ook geschikt voor andere materialen dan een magnetron

Een magnetron beugel heeft veel weg van een set zogenoemde plankdragers die u wel eens in meubelzaken ziet. De magnetron beugel kan dan ook nog voor vele andere doeleinden dan ter bevestiging van een magnetron worden gebruikt. Het voordeel van deze beugel is immers de diepte, iets dat je bijvoorbeeld bij de hedendaagse tv beugels niet meer ziet omdat deze apparaten over het algemeen plat zijn. Wil je echter een ouderwetse tv met beeldbuis aan een wand bevestigen, kan dat prima met een magnetron beugel. Houd wel steeds rekening met het gewicht van het apparaat, met warmteontwikkeling en met de kabels die niet in de weg moeten zitten. Houd er ook rekening mee dat de beugel weliswaar een bepaald gewicht kan dragen, maar ook de pluggen en schroeven in de wand (en de wand zelf) moet geschikt zijn. Check altijd de wand waartegen de beugel wordt gemonteerd. Twijfelt u aan de geschiktheid van de magnetron beugel voor de klus die u in gedachten heeft, neem dan contact op met onze klantenservice.

Tips voor de montage

Heeft u uw magnetron beugel in huis, dan wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk monteren. Als u een aantal zaken in de gaten houdt, dan kunt u dat prima zelf. Lees allereerst de handleiding van de magnetron beugel goed door en bepaal vervolgens welk gereedschap u nodig heeft. Denk daarbij niet alleen aan typische zaken zoals een boormachine en schroevendraaiers, maar ook aan waterpas en een potlood. Met de waterpas zorgt u ervoor dat de magnetron kaarsrecht komt te hangen. Het potlood helpt u aan te tekenen waar u de gaten moet boren. Check ook welke materialen meegeleverd zijn en bestel zonodig (al dan niet online) de ontbrekende bevestigingsmaterialen. Alles compleet? Zet de magnetron op de beugels, pas de beugel aan tot ie past en noteer alle maten zoals de ruimte tussen de 2 beugels. Neem deze maten over met potlood, boor de gaten en bevestig de beugels met pluggen en schroeven aan de muur. Bevestig nu de magnetron of ander apparaat aan de beugel en zorg ervoor dat het apparaat niet meer kan schuiven.

Uw magnetron beugel online kopen

Een magnetron beugel koopt u online bij Allekabels. De meest voorkomende kleuren bij de magnetron beugel zijn lichte kleuren. Veel gebruikt zijn de magnetron beugel wit en de magnetron beugel zilver. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop van uw beugel en bijbehorende accessoires zoals bevestigingsmaterialen. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een magnetron beugel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.