Overige Producten 
Kabels 
Account  

Elektrische Verwarming

Centrale verwarming in vergelijking met elektrische verwarming

U heeft waarschijnlijk ook een centrale verwarming in huis. Vast en zeker heeft u wel eens tikgeluidjes gehoord via de buizen. Bij een centrale verwarming loopt er water door de leidingen en radiatoren. Dit water wordt opgewarmd door middel van gas via de klassieke cv-ketel. Doordat de verwarming van uw huis begint bij een centraal punt, in dit geval de cv-ketel, kan het even duren voordat de radiatoren in bepaalde ruimtes opgewarmd zijn en deze warmte kunnen geven aan de betreffende ruimte. Met een elektrische verwarming hoeft u daar niet op te wachten. In een handomdraai verwarmt u de ruimte. U steekt de stekker in het stopcontact en de elektrische verwarming doet vrijwel direct zijn werk. Dit is zeer prettig als het koud is en u in korte tijd een ruimte snel wilt verwarmen.

Andere voordelen elektrische verwarming

Er zijn meer voordelen dan nadelen te benoemen als het gaat om een elektrische verwarming. Ten opzichte van gassystemen is een elektrische verwarming een stuk veiliger. Ook de installatiekosten zijn laag, omdat het een afzonderlijke elektrische verwarming is die u kunt plaatsen. Ten slotte is een elektrische verwarming milieuvriendelijk. Elektriciteit kan worden opgewekt uit oneindige natuurlijke bronnen, terwijl bijvoorbeeld gas een fossiele brandstof is en niet onuitputtelijk is. Nadeel van een elektrische verwarming zijn de hoge verbruikskosten. Maar als u zonnepanelen heeft of van plan bent deze aan te schaffen, kunt u de energie die u binnenhaalt via de zonnepanelen ook gebruiken voor uw elektrische verwarming. Deze stroomvoorziening compenseert dan weer de verbruikskosten.

Verschillende modellen voor in uw huis

Een elektrische verwarming is er in verschillende soorten en maten. Ieder model heeft zo haar eigen kenmerken. Met een ventilatorkachel heeft u bijvoorbeeld snel warme lucht. U kunt zelfs koude lucht krijgen via de ventilator indien dat wenselijk is, bijvoorbeeld tijdens de warme zomermaanden. De ventilator is compact en licht in gewicht. Je zet de ventilator makkelijk op de grond of tafel en is dus ook makkelijk op te bergen. Bij de convectorkachel wordt koude lucht aangezogen die vervolgens wordt opgewarmd. Dit proces herhaalt zich continu. Het design is meestal mooi dus valt niet snel op in de ruimte. De convectorkachel zelf maakt nauwelijks tot geen geluid. Dan is er ook nog de elektrische radiator. Deze is iets minder verbruiksvriendelijk, maar de elektrische radiator heeft daarentegen een hoge levensduur. Allekabels heeft ook een elektrische verwarming speciaal voor in de badkamer.

Elektrische verwarming op uw terras

Zit u graag buiten in de open lucht, dan kan een elektrische verwarming een aangename verwelkoming zijn. U wilt in de herfst of winter van de frisse lucht genieten, maar u wilt het daarnaast ook warm hebben. Dan biedt het uitkomst als u in uw tuin een elektrische terrasverwarming plaatst. Zo’n elektrische verwarming heeft het meeste effect als u deze onder een afdak zet, zodat de warmte blijft hangen. Ook bij deze verwarmingen zijn verschillende modellen beschikbaar. Zo is er een terrasverwarming die u kunt ophangen aan de muur, maar er zijn ook modellen die op een statief staan. De verwarmingskop kunt u vervolgens draaien in een bepaalde positie. Er is ook een elektrische terrasverwarming die u kunt ophangen. Dit verwarmingsmodel is zowel geschikt voor buiten als binnen.

Gebrek aan warmte op uw werk?

Heeft u het koud op uw werk? Het zal waarschijnlijk niet aan uw collega’s liggen als u weinig warmte voelt op de werkvloer. Op elke werkplek zullen er ruimtes zijn die geen verwarming hebben. Of u staat een dagdeel in een loods, in de schuur of in een atelier uw creativiteit te uiten. Waar u ook aan het werk bent; als het te koud is, zal dit effect hebben op de productiviteit en de gemoedstoestand van u of andere medewerkers. Met een industriële ventilator zorgt u er voor dat de arbeidsethos verandert en de productiviteit weer stijgt. De ventilator heeft genoeg kracht om grotere ruimtes in een mum van tijd te verwarmen. Waar mensen werken, zal ook wel eens iets omvallen of worden omgestoten. Voor de industriële ventilator is dat geen probleem, want deze kan wel tegen een stootje.

Uw elektrische verwarming online kopen

Een elektrische verwarming koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een elektrische verwarming of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook schriftelijk zijn wij online bereikbaar, zodat u steeds het juiste product bestelt.