Kabels 
Overige Producten 
Account  

SD Kaart

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een SD kaart?

Een Secure Digital card, beter bekend als SD kaart, is een geheugenkaart met flashgeheugen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en met verschillende lees- en schrijfsnelheden. Een hogere schrijfsnelheid is bijvoorbeeld van belang wanneer u gebruik maakt van een camera waarmee u snel achter elkaar veel verschillende foto’s maakt, of wanneer u vloeiende videobeelden wilt maken. Sommige Full-HD videocamera’s vereisen een hoge schrijfsnelheid om uw beeldopnames soepel te laten verlopen en het gewenste resultaat te bereiken. Er zijn bij het aanschaffen van een SD kaart dus nogal wat factoren waarmee u rekening moet houden. Leest u snel verder voor meer informatie, zodat u direct de juiste keuze kunt maken en de geheugenkaart kunt bestellen die aansluit bij uw wensen.

SDHC of SDXC

Een van de factoren waarmee u rekening moet houden, is de gewenste opslagcapaciteit. Deze wordt op het kaartje uitgedrukt door het aantal beschikbare GBs te vermelden, maar u kunt deze ook nog op een andere manier achterhalen. Zo zijn SD kaarten ingedeeld in 2 verschillende capaciteiten. Een SDHC kaart (SD High Capacity) heeft een opslagcapaciteit tussen de 4GB en 32GB. Een SDXC kaart (SD eXtended Capacity) heeft zelfs een opslagcapaciteit tussen de 64GB en 2TB. Beide varianten hebben een grote opslagcapaciteit, maar zijn vaak niet bruikbaar in oudere apparaten. Maakt u dus gebruik van ouder materiaal, kijk dan voor de zekerheid even in de handleiding of op het apparaat bij de SD sleuf. SDHC of SDXC zal hier expliciet vermeld staan als het apparaat hier geschikt voor is.

Schrijfsnelheden

Naast opslagcapaciteit zijn ook de lees- en schrijfsnelheid interessant. Deze worden op 2 verschillende manieren uitgedrukt. De snelheid kan vermeld worden in klassen, uiteenlopend van Klasse 2 tot Klasse 10. Het cijfer in deze klassen staat dan voor het minimale aantal MBs per seconde dat de SD kaart kan verwerken. Naast de vermelding van de snelheid in klassen is er ook een nieuwer classificatiesysteem, UHS genaamd. UHS staat voor Ultra High Speed en varieert tussen UHS-I, UHS-II en UHS-III. De Romeinse cijfers geven de minimale te behalen snelheid aan, bij UHS-I is dat 10MB per seconde en bij UHS-III is dat 30 MB per seconde. De UHS notatie wordt gebruikt voor SD kaarten met hogere prestaties. Deze snelheden kunnen niet behaald worden in een niet-UHS geschikt apparaat.

Tips en accessoires

Voordat u aan de slag gaat met het bestellen, willen we u nog wijzen op wat handige tips en accessoires die u kunt gebruiken voor uw SD kaart. Gaat u op vakantie en bent u van plan veel foto’s te maken, kies dan eens niet voor een 64GB kaart, maar kies voor 2 kleinere SD kaarten, bijvoorbeeld 2 SD kaarten van 32 GB. Mocht er iets misgaan met een SD kaart, dan bent u niet direct al uw foto’s kwijt. Om de SD kaarten gemakkelijk en beschermd te vervoeren en te zorgen dat er niets misgaat, kunt u het beste direct een SD kaart houder bestellen. Verder wilt u uw gemaakte foto’s natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op uw computer zetten en met iedereen delen. Bekijkt u dan ook eens ons assortiment kaartlezers. Deze maken het eenvoudig om uw bestanden direct vanaf uw SD kaart op uw computer te zetten.

Uw SD kaart online kopen

Een SD kaart koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een SD kaart of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie